Здраве

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

инфарктbig_big_1d19120

 

 

В свят, пълен с болести и проблеми, изследователи и учени непрекъснато търсят лечение. Но най-лесният начин да се справите с болестта е да я предотвратите преди да се случи.

Разбира се, много заболявания са генетични, така че е почти невъзможно да се предотвратят. Но нещо като сърдечен удар може да бъде предотвратен. Постоянно се появяват сигнали за сърдечна атака и не ги признавате, увеличавате риска от появата им.

 

 

 

 

 

Без правилно функциониращо сърце, останалата част от тялото ще се провали. Без сърцебиене няма живот, а колкото повече щети причинявате на сърцето си, толкова по-голям е рискът от спирането му.

 

 

 

 

 

 

По-долу са най-силните сигнали за сърдечен пристъп, които ще се появят един месец преди това да се случи.

 

 

 

 

 

 

Студени изпотявания и замайване: Когато тялото Ви е с лошо кръвообращение, мозъкът ви няма да получи правилното кръвоснабдяване, за да функционира правилно. Това е знак, че може да сте в някаква опасност, според Medicinenet . Трябва да потърсите медицинска помощ, ако студеното изпотяване и замайването не изчезнат.

 

 

 

 

 

 

Натиск на гръдния кош: Това е един от най-забележимите сигнали за сърдечен удар. Нарича се ангина. Медицината твърди, че това се причинява, когато сърцето ви не получава достатъчно богата на кислород кръв. Много хора пренебрегват този симптом, защото смятат, че това е просто лошо храносмилане. Но ако натискът е постоянен, това е пряк признак, че може да претърпите сърдечен удар.

 

 

 

 

 

 

Усещане за слабост: Според Daily Health Post , ако започнете да се потите и да се чувствате слаби или да започнете да изпитвате гадене и болка в челюстта, може да сте в опасност от сърдечен удар. Тези симптоми се появяват, защото артериите ви започват да се стесняват. Когато артериите ви се стесняват, вече няма подходящ кръвен поток в тялото.

 

 

 

 

 

 

Грипоподобни симптоми: Ако сте застрашени от сърдечен удар, може да започнете да развивате грипоподобни симптоми. Тези симптоми включват треска, умора и гръдна болка. Тези симптоми могат да траят между 2 и 10 дни. В зависимост от възрастта ви, ако сте по-възрастен човек и не можете да се справите с тези симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Ако хванете грип или наастинка, това не означава, че сте в опасност от инфаркт, но симптомите трябва да бъдат наблюдавани, пише Zdrave.to.

 

https://petel.bg/Edin-mesets-predi-infarkt-vasheto-tyalo-vi-preduprezhdava-s-tezi-4-signala__264915

 

loading...
0
Здраве

More in Здраве

dete-shoutonaslavi

Бащата на Стефчо: НЗОК влезе в оправдателен режим, не искам детето ми да стане звездичка

януари 5, 2019
965a1061663246f5bf33c91edbfe6c3e

Истинско медицинско чудо: Мъж върна зрението си след 43 години, лекарите са удивени

декември 31, 2018
rr

200 населени места и над 50 000 човека в България през 21 век нямат достъп до лекарства!

декември 25, 2018
transplantaciq_na_bql_drob

Позор: Пратихме бял дроб за спасяване на австриец, при дете и още 15 чакащи у нас… Как и в това ни доят европейците…

декември 4, 2018
Totko-Naidenov

Уважаван лекар се върна разплакан след посещение в Родопите! Причината ще разтърси и вас

ноември 24, 2018
big_161a

Проверка на Центъра по биология: Фермерското сирене е бъкано със смъртоносна бактерия, причиняваща смърт!

ноември 23, 2018