Здраве

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

инфарктbig_big_1d19120

 

 

В свят, пълен с болести и проблеми, изследователи и учени непрекъснато търсят лечение. Но най-лесният начин да се справите с болестта е да я предотвратите преди да се случи.

Разбира се, много заболявания са генетични, така че е почти невъзможно да се предотвратят. Но нещо като сърдечен удар може да бъде предотвратен. Постоянно се появяват сигнали за сърдечна атака и не ги признавате, увеличавате риска от появата им.

 

 

 

 

 

Без правилно функциониращо сърце, останалата част от тялото ще се провали. Без сърцебиене няма живот, а колкото повече щети причинявате на сърцето си, толкова по-голям е рискът от спирането му.

 

 

 

 

 

 

По-долу са най-силните сигнали за сърдечен пристъп, които ще се появят един месец преди това да се случи.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Студени изпотявания и замайване: Когато тялото Ви е с лошо кръвообращение, мозъкът ви няма да получи правилното кръвоснабдяване, за да функционира правилно. Това е знак, че може да сте в някаква опасност, според Medicinenet . Трябва да потърсите медицинска помощ, ако студеното изпотяване и замайването не изчезнат.

 

 

 

 

 

 

Натиск на гръдния кош: Това е един от най-забележимите сигнали за сърдечен удар. Нарича се ангина. Медицината твърди, че това се причинява, когато сърцето ви не получава достатъчно богата на кислород кръв. Много хора пренебрегват този симптом, защото смятат, че това е просто лошо храносмилане. Но ако натискът е постоянен, това е пряк признак, че може да претърпите сърдечен удар.

 

 

 

 

 

 

Усещане за слабост: Според Daily Health Post , ако започнете да се потите и да се чувствате слаби или да започнете да изпитвате гадене и болка в челюстта, може да сте в опасност от сърдечен удар. Тези симптоми се появяват, защото артериите ви започват да се стесняват. Когато артериите ви се стесняват, вече няма подходящ кръвен поток в тялото.

 

 

 

 

 

 

Грипоподобни симптоми: Ако сте застрашени от сърдечен удар, може да започнете да развивате грипоподобни симптоми. Тези симптоми включват треска, умора и гръдна болка. Тези симптоми могат да траят между 2 и 10 дни. В зависимост от възрастта ви, ако сте по-възрастен човек и не можете да се справите с тези симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Ако хванете грип или наастинка, това не означава, че сте в опасност от инфаркт, но симптомите трябва да бъдат наблюдавани, пише Zdrave.to.

 

https://petel.bg/Edin-mesets-predi-infarkt-vasheto-tyalo-vi-preduprezhdava-s-tezi-4-signala__264915

 

loading...
0
Здраве

More in Здраве

genchonachev

Докторът, станал милионер в държавна болница: Трябва да се въведе доплащане от пациентите

февруари 23, 2019
стенда550278

Мъж с три стента на сърцето и диабет остана без инвалидна пенсия

февруари 14, 2019
анелия1920x1080

34-годишната Анелия преживя над 30 химиотерапии, пребори рака и стана майка… СНИМКА

февруари 11, 2019
454f08fb47ac07086d7e99713478af26

Медицински феномен: Жена инвалид от В. Търново прохожда всяка нощ

февруари 10, 2019
mogila-e1487922857340

Санаториумът в Овча могила започна работа целогодишно, минералната вода е уникална

февруари 9, 2019
big_1764

Здравен абсурд! ТЕЛК изпрати момче с прогресиращо и нелечимо генетично заболяване на работа

февруари 9, 2019