СВЯТ

Срещата Ким-Тръмп пред провал: Едностранен отказ от ядреното оръжие за нас е неприемлив, обяви Пхенян!

Срещата Ким-Тръмп пред провал: Едностранен отказ от ядреното оръжие за нас е неприемлив, обяви Пхенян!

 

кимbig_009a9

 

 

 

Северна Корея заяви, че може да отмени участието си в срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп на 12 юни, ако Съединените щати настояват за едностранен отказ на Пхенян от ядрено оръжие.

 

 

 

 

 

 

 

 

Северът отмени и предвидените за днес разговори на високо равнище с Юга заради годишното американско-южнокорейско военно учение. Вашингтон и Токио обявиха, че продължават подготовката за срещата на върха през юни в Сингапур. Още за изненадващото изостряне на тона от Пхенян.

 

 

 

 

 

 

 

Пхенян обвини Вашингтон в безразсъдни изявления и зловещи намерения и посочи с пръст съветника по националната сигурност Джон Болтън. Преди дни той заяви, че Северна Корея може да следва либийския модел за доказан отказ от ядрено оръжие и едва след това икономическа помощ и нормализация на отношенията със Съединените щати.

 

 

 

 

 

 

 

Отказът на Кадафи от атома беше последван от ликвидирането му от прозападни бунтовници, отбелязват наблюдатели. Северът отмени днешната си среща си с Юга и определи годишното американско-южнокорейско учение като провокация срещу позитивното развитие на Корейския полуостров.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Телевизионен говорител: Съединените щати трябва да започнат внимателно обсъждане на съдбата на планираната среща на върха със Северна Корея в светлината на това провокативно дрънкане на оръжие с властите в Южна Корея.

 

 

 

 

 

 

 

Северна Корея вижда в ядрения си арсенал гаранция за съществуването си като държава и не гледа с добро око на паралели с Либия и Ирак, където режимите бяха свалени, посочват наблюдатели . Според тях Пхенян прави и заявка срещу разполагането на полуострова на американски стратегически въоръжения като изтребители Еф-22 и бомбардировачи Бе-52.

 

 

 

 

 

 

Проф. Йанг Му-джин – университет за Северна Корея – Сеул: Съединените щати трябва да убедят Северна Корея, че отказ от ядрен арсенал не е предварително условие за гарантиране сигурността на режима, а двете може да вървят заедно.

 

 

 
Според западни коментари Пхенян иска да демонстрира, че отива на преговори от позиция на силата, като при това прави всички отстъпки. Страната отмени ракетните си тестове, освободи трима американци и обяви, че този месец ще демонтира ядрения си полигон.

 

 

 

 

 

Сателитни снимки разкриват премахване на сгради, но малкото поканени журналисти на церемонията, без международни инспектори, поражда подозрения, че Пхенян не иска да разкрие реалния си ядрен потенциал.

 

https://petel.bg/–Severna-Koreya-mozhe-da-otmeni-uchastieto-si-v-sreshhata-na-varha-s-Donald-Tramp__264864

 

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

фолър768x432 (1)

Адм. Фолър: Русия е като ранена отслабваща мечка, която атакува

февруари 10, 2019
991-ratio-gazoprovod

Москва предупреди за пречки пред „Северен поток 2“

февруари 9, 2019
1549726152

Революция в Париж! „Жълтите жилетки“ вилнеят, нападат банки, кафенета и ресторанти… СНИМКИ/ВИДЕО

февруари 9, 2019
жълти119068_660_370

„Жълтите жилетки“ от Франция се протягат към Италия, в Париж – отново сблъсъци с полицията

февруари 9, 2019
thumb_910x0_маратонки

„Адидас” изтегля от пазара бели маратонки заради обвинения в расизъм

февруари 9, 2019
wide_e852cf31eb67bfe4bf087499cd831e65.c72a8f382afe96629c77ba08e8e9cae7

Американски адмирал призова САЩ първи да атакуват Русия и Китай с „превантивен удар“

февруари 9, 2019