Политика

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

 

Марковски-адвокат-на-Бойко-Борисов01

 

 

 

 

 

При нормално и разумно правосъдие Софийският градски съд (СГС) трябва да отсъди в полза на Бойко Борисов по делото на Елена Йончева срещу него и ГЕРБ. Това заяви в ексклузивен коментар адвокат Марин Марковски, който е и един от юристите, които работят по защитата на премиера, предаде Пик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Съдията от Софийския районен съд (СРС) Иво Вътев осъди премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да платят 5 000 лв. на депутатката от БСП Елена Йончева по дело за непозволено увреждане, което Йончева заведе срещу Борисов и управляваната от него партия. То е заради две изказвания на Борисов в предизборната кампания миналата година – на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той казва, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите интервюта на Йончева. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева и разноски за 825 лв.  Искът на Йончева бе за 20 000 лв, но не е бил уважен в цялост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пред съда Йончева заяви, че правителството никога не ѝ е плащало пари за интервюта или за правенето на документални филми и репортажи, а тези твърдения на Борисов са накърнили честта, достойнството, авторитета, доброто име и репутацията й на общественик. Искът срещу ГЕРБ е заради това, че Борисов говори от името на партията.

 

 

 

 

 

 
„Още утре (б.р на 21 май) пускаме жалба пред Софийския градски съд – категоричен бе адвокат Марковски.

code Copy and paste this code on your site.

– Това, което СРС постанови е груба съдебна грешка. Присъдата е незаконна и необоснована.

 

 

 

 

 

 

 

 

По делото представихме документи за огромни суми, които Йончева е взимала във връзки със свои репортажи и материали, които са били плащани по висш начин по времето, когато е имала лични отношения със Сергей Станишев. Тя не отрече това.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Само това е напълно достатъчно съдът да приеме думите на Борисов за истина. Има доказателства, че Йончева е взела сериозни суми от БТА, а на практика се получи така, че съдията прие, че всичко е наред“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адвокат Марковски разясни, че по делото има сериозна документация, че случилото се е свързано с изказвания на Бойко Борисов, но в експертизата има съмнения, дали няма и вплетени други думи в тези изказвания, за което няма принципно потвърждение от вещи лица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Йончева твърди, че са й нанесени щети върху психиката, но в съда адвокатите й не представиха психиатрична експертиза – добави адвокат Марковски. – Няма такава и явно са я пропуснали. Имаше свидители в тази връзка. Но пък друг свидетел – Виза Недялкова заяви, че Йончева е с твърд характер, като е доказала това при многото си пътувания по горещите точки по света. Така се получава сериозно противоречие“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марин Марковски изрази убеденост, че при нормално и разумно правосъдие делото би трябвало да бъде спечелено на втора инстанция от премиера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Заради това и съдебната система дава възможност за втора инстанция, на която биха могли да бъдат поправяни подобни съдебни грешки – добави адвокат Марковски. – Ако съдията не е пристрастен, ако той решава според закона, а не по разни други пристрастия, искът на Йончева би трябвало да бъде отхвърлен“.

Източник: 7dnisofia.bg

0
Политика

More in Политика

52281307_371371366928207_7120120466034917376_n

ГЕРБ се страхуват, че Радев ще назначава членовете на ЦИК

февруари 7, 2019
big_IMG_9146

Кметът Портних: 113 милиона за 3 км булевард във Варна са изхарчени, трябват още

февруари 7, 2019
румен-радев-1

Генералите купували транспортни самолети, за да бягат при война?! Това е оскърбление!

февруари 7, 2019
соколова05-27-678x381

Слънцето ще ни топли, дори да е от банани, разкриха от ГЕРБ… (ВИДЕО)

февруари 7, 2019
шегаbig_29_1

Радев нарече думи на Борисов „несполучлива шега“ и припомни как неведнъж политиците са проваляли България

февруари 7, 2019
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев отвърна на удара: Правителството няма позиция за Венецуела, крие се зад колективната безотговорност

февруари 7, 2019