Политика

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

 

Марковски-адвокат-на-Бойко-Борисов01

 

 

 

 

 

При нормално и разумно правосъдие Софийският градски съд (СГС) трябва да отсъди в полза на Бойко Борисов по делото на Елена Йончева срещу него и ГЕРБ. Това заяви в ексклузивен коментар адвокат Марин Марковски, който е и един от юристите, които работят по защитата на премиера, предаде Пик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Съдията от Софийския районен съд (СРС) Иво Вътев осъди премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да платят 5 000 лв. на депутатката от БСП Елена Йончева по дело за непозволено увреждане, което Йончева заведе срещу Борисов и управляваната от него партия. То е заради две изказвания на Борисов в предизборната кампания миналата година – на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той казва, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите интервюта на Йончева. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева и разноски за 825 лв.  Искът на Йончева бе за 20 000 лв, но не е бил уважен в цялост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пред съда Йончева заяви, че правителството никога не ѝ е плащало пари за интервюта или за правенето на документални филми и репортажи, а тези твърдения на Борисов са накърнили честта, достойнството, авторитета, доброто име и репутацията й на общественик. Искът срещу ГЕРБ е заради това, че Борисов говори от името на партията.

 

 

 

 

 

 
„Още утре (б.р на 21 май) пускаме жалба пред Софийския градски съд – категоричен бе адвокат Марковски.

– Това, което СРС постанови е груба съдебна грешка. Присъдата е незаконна и необоснована.

 

 

 

 

 

 

 

 

По делото представихме документи за огромни суми, които Йончева е взимала във връзки със свои репортажи и материали, които са били плащани по висш начин по времето, когато е имала лични отношения със Сергей Станишев. Тя не отрече това.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Само това е напълно достатъчно съдът да приеме думите на Борисов за истина. Има доказателства, че Йончева е взела сериозни суми от БТА, а на практика се получи така, че съдията прие, че всичко е наред“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адвокат Марковски разясни, че по делото има сериозна документация, че случилото се е свързано с изказвания на Бойко Борисов, но в експертизата има съмнения, дали няма и вплетени други думи в тези изказвания, за което няма принципно потвърждение от вещи лица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Йончева твърди, че са й нанесени щети върху психиката, но в съда адвокатите й не представиха психиатрична експертиза – добави адвокат Марковски. – Няма такава и явно са я пропуснали. Имаше свидители в тази връзка. Но пък друг свидетел – Виза Недялкова заяви, че Йончева е с твърд характер, като е доказала това при многото си пътувания по горещите точки по света. Така се получава сериозно противоречие“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марин Марковски изрази убеденост, че при нормално и разумно правосъдие делото би трябвало да бъде спечелено на втора инстанция от премиера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Заради това и съдебната система дава възможност за втора инстанция, на която биха могли да бъдат поправяни подобни съдебни грешки – добави адвокат Марковски. – Ако съдията не е пристрастен, ако той решава според закона, а не по разни други пристрастия, искът на Йончева би трябвало да бъде отхвърлен“.

Източник: 7dnisofia.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

joncevabor

Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ по делото за “милионите”, които властта плащала за нейни интервюта!

май 19, 2018
cb33f5b6474c0fd8ca20bda5a72522d2

Гръмна страшен скандал: Дисциплинарно уволнение за шеф в НСО след рекет срещу катарския консул у нас!

май 18, 2018
main_1521471157

Медведев приема Радев в Москва преди срещата му с Путин в Сочи – ще се изненадате кои още пътуват с президента…

май 17, 2018
cvuki

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

май 17, 2018
габриел36142990_303

Мария Габриел: Повече от тревожна новина! Италия обмисля да напусне еврозоната!

май 16, 2018
партия669-176931-1_wide

Евентуална партия на Радев помита ГЕРБ при избори днес, сочи ново проучване!

май 16, 2018