Политика

Напрежението расте! БСП извади документи, в които властта подкрепя условията в пакета “Макрон”: Борисов предаде превозвачите!

Напрежението расте! БСП извади документи, в които властта подкрепя условията в пакета “Макрон”: Борисов предаде превозвачите!

 

тирrr

 

 

 

 

Кабинетът на Бойко Борисов предаде превозвачите, убедени са в БСП. Затова червените канят утре в 9 ч сутринта премиерът да дойде в парламента и да каже какво прави за българските превозвачи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министерски съвет е възложил на министър Ивайло Московски пред Съвета да изрази нашата подкрепа. Документите са от края на 2017. От “Позитано” 20 представиха документи и на другите членки, които се противопоставят на пакета “Макрон”. България мълчи. Превозвачите са били предадени от българското правителство, категоричен бе червеният депутат Георги Свиленски.

 

768x432

 

 

 

От днес до гласуването в комисията по транспорт на ЕП остават 24 дни, за това време България трябва да представи предложения и да ги отстоява, посочи на пресконференция депутатът от “БСП за България” Георги Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заложените в пакета за мобилност промени ще засегнат 70 000 български транспортни средства (камионите трябва да се върнат в България) и 190 000 души, които ще останат без работа, посочи Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него досега тук, в България, правителството на срещи с представители на автомобилния транспорт е обяснявало, че работи в техен интерес и ще ги защити. Но не е направило това в Брюксел и на форумите, където е обсъждан т.нар. пакет за мобилност.

 

 

 

 

 

 

 

 

С него се въвежда задължението шофьорите на ТИР-ове да се връщат в страната, от която са, на всеки три седмици, да не се нощува в кабините на камионите, а в хотел и щом пресекат границата, да им се плащат командировъчни като на страната, на чиято територия са в момента.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Борисов пак намери виновник! И понеже нямаше как БСП да е виновна за незащитените права на превозвачите, виновни се оказаха Чърчил, Рузвелт и Сталин”, изтъкна Георги Свиленски на брифинга на “Позитано” 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той зададе риторичния въпрос кой предаде превозвачите. И припомни, че през ноември правителството е решавало как да се гласува по новия пакет за мобилност в Съвета по транспорт в ЕП. И тогава кабинетът е решил да подкрепи измененията. Дори по темата за почивката на шофьорите новият регламент е получил зелена светлина от българските управници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Правителството решава министърът на транспорта да изложи позицията на българската страна съобразно хода на дискусията. На 5 декември 2017 г. в Брюксел е проведено заседанието на Съвета по транспорт, на което се разглежда пакета за мобилност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Например, Румъния изразява притеснения съгласно каботажа и забраната да се нощува в кабината. Испания, Франция, Германия и други страни вземат отношение. Унгария казва, че автомобилния транспорт не попада в групата на командированите поради високо мобилния си характер.

България мълчи”, посочи Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На българските превозвачи трябва да е ясно, че за тази една година са били предадени от българското правителство. Тук говорим едно, но там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси премиерът, вицепремиерът, министърът на транспорта мълчат, изтъкна социалистът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Единствено, след като парламентът задължи правителството да вземе решение, Борисов се задейства. Срещна се с еврокомисаря Виолета Булц и тя каза – дайте си предложенията. Но за останалото време те няма как да бъдат разгледани и гласувани, смята той.

 

 

 

 

 

Очаквайте подробности!

 

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

нинова-борисовzx860y484_2940539

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

май 14, 2018
768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018