Политика

Напрежението расте! БСП извади документи, в които властта подкрепя условията в пакета „Макрон“: Борисов предаде превозвачите!

Напрежението расте! БСП извади документи, в които властта подкрепя условията в пакета „Макрон“: Борисов предаде превозвачите!

 

тирrr

 

 

 

 

Кабинетът на Бойко Борисов предаде превозвачите, убедени са в БСП. Затова червените канят утре в 9 ч сутринта премиерът да дойде в парламента и да каже какво прави за българските превозвачи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министерски съвет е възложил на министър Ивайло Московски пред Съвета да изрази нашата подкрепа. Документите са от края на 2017. От „Позитано“ 20 представиха документи и на другите членки, които се противопоставят на пакета „Макрон“. България мълчи. Превозвачите са били предадени от българското правителство, категоричен бе червеният депутат Георги Свиленски.

 

768x432

 

 

 

От днес до гласуването в комисията по транспорт на ЕП остават 24 дни, за това време България трябва да представи предложения и да ги отстоява, посочи на пресконференция депутатът от „БСП за България“ Георги Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заложените в пакета за мобилност промени ще засегнат 70 000 български транспортни средства (камионите трябва да се върнат в България) и 190 000 души, които ще останат без работа, посочи Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него досега тук, в България, правителството на срещи с представители на автомобилния транспорт е обяснявало, че работи в техен интерес и ще ги защити. Но не е направило това в Брюксел и на форумите, където е обсъждан т.нар. пакет за мобилност.

 

 

 

 

 

 

 

 

С него се въвежда задължението шофьорите на ТИР-ове да се връщат в страната, от която са, на всеки три седмици, да не се нощува в кабините на камионите, а в хотел и щом пресекат границата, да им се плащат командировъчни като на страната, на чиято територия са в момента.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Борисов пак намери виновник! И понеже нямаше как БСП да е виновна за незащитените права на превозвачите, виновни се оказаха Чърчил, Рузвелт и Сталин“, изтъкна Георги Свиленски на брифинга на „Позитано“ 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той зададе риторичния въпрос кой предаде превозвачите. И припомни, че през ноември правителството е решавало как да се гласува по новия пакет за мобилност в Съвета по транспорт в ЕП. И тогава кабинетът е решил да подкрепи измененията. Дори по темата за почивката на шофьорите новият регламент е получил зелена светлина от българските управници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Правителството решава министърът на транспорта да изложи позицията на българската страна съобразно хода на дискусията. На 5 декември 2017 г. в Брюксел е проведено заседанието на Съвета по транспорт, на което се разглежда пакета за мобилност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Например, Румъния изразява притеснения съгласно каботажа и забраната да се нощува в кабината. Испания, Франция, Германия и други страни вземат отношение. Унгария казва, че автомобилния транспорт не попада в групата на командированите поради високо мобилния си характер.

България мълчи“, посочи Свиленски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На българските превозвачи трябва да е ясно, че за тази една година са били предадени от българското правителство. Тук говорим едно, но там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси премиерът, вицепремиерът, министърът на транспорта мълчат, изтъкна социалистът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Единствено, след като парламентът задължи правителството да вземе решение, Борисов се задейства. Срещна се с еврокомисаря Виолета Булц и тя каза – дайте си предложенията. Но за останалото време те няма как да бъдат разгледани и гласувани, смята той.

 

 

 

 

 

Очаквайте подробности!

 

Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

pm-medvedev-2-585893-810x0

Руският премиер Медведев пристига на двудневна визита в България, но подписване за газов проект не се очаква

март 3, 2019
radev-zaria-631222-810x0

Радев на тържествената заря-проверка: Свободата идва на щиковете на армията на цар Освободител!

март 3, 2019
660_02443392a3a449ebd63c231d38d54ebc

Павел Поппандов сравни със земята Александър Йорданов заради безумно изказване за 3 март: Не подписа Конституцията, не отслабна, а отиде…

март 3, 2019
big_1

Нинова от Шипка: Да сме смели, да отхвърлим страховете и зависимостите, да бъдем свободни хора

март 3, 2019
big_38531478_405155820008517_4815426257493688320_n_5_

Антон Тодоров от ГЕРБ: Не ми честитете за 3 март! Не искам да съучаствам във възторга на някои хора

март 3, 2019
phpg5hat6_800x_

Караянчева от Шипка: Политиците сме призвани да обединяваме българите

март 3, 2019