Русия

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

Пищен военен парад в Москва по случай 73-та годишнина от края на Великата отечествена война.

На Червения площад ще минат над 13 хиляди военнослужещи и 159 единици съвременна бойна техника. В небето пък ще прелетят 17 бойни хеликоптера и 56 военни самолета.

 

ПАРАД1525848639

 

 

 

73-та годишнина от Великата отечествена война ще бъде отбелязана в 27 града в Русия, но гвоздеят в празненствата ще бъде парадът на Червения площад, съобщава sputnik.ru.

 

Според руски медии очакването е това да бъде най-мащабният парад, правен в Москва.

 

 

ПАРАД1525851145

 

 

 

Традиционно над Червения площад времето ще бъде слънчево. От руското министерство на отбраната съобщават, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, така че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада.

 

Началото му бе 10 часа московско време с внасянето руския трибагреник и знамето на победата.

Парадът ще бъде открит от пеши марш на офицери, сержанти, войници и курсанти. Очаква се на площада да преминат и представители на детското военнопатриотично движение – “Юнармия” (съкращение от руските думи за младеж и армия, бел. ред.), жени военнослужещи и представители на други силови ведомства като ФСБ – Федералната служба за сигурност,  която е правоприемник на бившата КГБ.

Кулминацията на парада ще бъде преминаването на военна техника – 159 единици съвременно въоръжение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред най-новите оръжия ще бъдат показани бойните машини за поддръжка на танкове, по-известни като “Терминатор“. Това е бронирана машина, предназначена за боеве предимно в градски условия. Основната ѝ задача е унищожаване на силите на пехотата. Машината има два вида броня – активна и пасивна, като втората представлява малки заряди, поставени между листовете на металната броня. Отвътре машината е снабдена със специална облицовка, която защитава от разпръскване на парчета при напукване на бронята. “Терминатор”-ът е въоръжен с две 30-милиметрови оръдия, два гранатомета АГС-17Д или АГС-30 с дистанционно управление, четири противотанкови ракетни комплекса „Атака-Т“ и 7.62-милиметрова картечница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред новите въоръжения, които ще бъдат показани, са и роботизираните комплекси “Уран – 6” – леки бронирани машини с дистанционно управление, предназначение за унищожаване на мини и разчистване на минни полета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред механизираната техника ще бъдат показани автомобилите “Тигър”, танкове Т-72БЗ, бойни машини на пехотата БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, самоходните гаубици “Мста-С”, зенитно-ракетните комплекси “БУК – М2”, ракетните комплекси “Ярс”, а също и танковете “Армата”, пехотните машини “Курганец”, БТР “Бумеранг” и и самоходната гаубица “Коалиция-СВ”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Парадът ще приключи с авиационно шоу с участието на 75 самолета, в това число и дроновете “Корсар” и “Катран“.

Най-новите многофункционални изтребители от пето поколение изтребители Су-57 за първи път ще полетят в небето над Москва. На парада ще прелетят и авиационни групи за висш пилотаж, а краят ще бъде сложен с представление на СУ-25, които ще изрисуват руския флаг в небето над Червения площад.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази година за тържествата на 9 май Русия ще даде около 8 милиона евро. Само за превозването на военнослужещите, които ще участват в традиционния парад на Червения площад са предвидени 150 млн. рубли. Освен  това 1 300 евро ще струва специално поръчаната георгиевска лента, която е с дължина 5 км.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предвидени са средства и за подаръци на ветераните, за празнични концерти , за фоерверки и дори за  разгонването на облаците над Червения площад.  ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК:

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Русия

More in Русия

Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018
захароваb-12487-i-l3nq5Ito55G9F23oXeSi

Сърбите съдят Запада за радиационните бомби и престъпленията на НАТО, Русия подкрепя

август 12, 2018
Grand Kremlin Palace in Moscow kremlin in winter

Русия обяви какви санкции може да наложи на САЩ по случая „Скрипал”

август 9, 2018
putin_250

Путин поръчал на ген. Решетников да разработи план за действие срещу разширяването на НАТО на Балканите

август 8, 2018
медведевorig

Русия предупреди за опасността от „страшен“ военен конфликт

август 6, 2018