Европа

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

101395_660_370

 

 

 

 

 

Хиляди хора излязоха на протест срещу политиката на френския президент Еманюел Макрон в Париж.

 

 

 

 

 

 

 

 

Демонстрацията не е официално обявена като протест и е под надслов  „парти“ по случай първата годишнина от встъпването му в длъжност. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По официалните данни на полицията в „партито” в столицата се включиха 40 хиляди души. Според организатора крайнолявата партия на бившия кандидат-президент Жан Люк Меланшон „Неподчинена Франция“ обаче броят на участниците в митинга са 160 хиляди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестът е мирен и спокоен. Много от демонстрантите дойдоха на митинга със семействата си, протестиращите вървят по улиците на града. В ръцете им могат да се видят транспаранти с надпис „Не на президента на богатите“,“ Всички сме едно“,“Не на социална революция“, „Съществува алтернатива“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Някои от атрибутите на демонстриращите обаче бяха стряскащи, като това, че той бе представен като вампир бе най-малкото. Негова кукла, показваща средни пръсти, очевидно на не богатите хора, например бе обесена.

 

 

 

 

Редът в града се наблюдава от около 2 хиляди полицаи и жандармерия. Решението за засилване на мерките за сигурност бе взето след бунтовете на 1 май във френската столица, които избухнаха по време на празничното шествие.

 

 

 

 

 

 

 

След това групата от 1200 анархисти и леви, облечени изцяло в черно и криещи лицата си зад маски, се присъединиха към колоната на мирни демонстранти, и започнаха да чупят прозорците на кафенета и магазини по пътя си, както и да подпалват автомобили, велосипеди и кофи за боклук.

 

По-малки протести се провеждат днес още в Тулуза, Бордо, Страсбург.

 

 

 

 

 

 

Според организаторите това е само първата стъпка от поредица от протестни действия, планирани във Франция през следващите месеци. Представители на няколко асоциации, синдикати и политически партии вече обявиха, че планират да организират „нов ден срещу политиката на Макрон“ на 26 май.

loading...
0
Европа

More in Европа

epa05676595 Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives for the European summit in Brussels, Belgium, 15 December 2016. EU leaders meet for a one-day summit which will mainly focus on the implementation of the EU-Turkey agreement on migration and the EU Internal Security Strategy. 27 leaders are scheduled to later meet informally for a dinner to discuss the Brexit process.  EPA/JULIEN WARNAND

Die Welt: Ако ЕНП изключи Орбан, поставя под въпрос избирането на Манфред Вебер за шеф на ЕК

март 4, 2019
5959fffee19621a9a1748a29070f0c35

ЕС скочи срещу руската политика на Балканите, Москва подозира заговор срещу „Турски поток“

март 3, 2019
ЕС2019

ЕС все по-тревожен, готви се за разтърсващи евроизбори през май

март 2, 2019
ek-bgnes

ЕК: Службите в България покриват политици за пране на пари, не се разследват адекватно финансови престъпления

февруари 28, 2019
северозападthumb_910x0_phppyiyqa_800x_

България окупира дъното на ЕС по БВП, родният Северозапад остава най-бедният регион

февруари 26, 2019
Venezuela and European Union flag together realtions textile cloth fabric texture

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

февруари 25, 2019