Европа

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

101395_660_370

 

 

 

 

 

Хиляди хора излязоха на протест срещу политиката на френския президент Еманюел Макрон в Париж.

 

 

 

 

 

 

 

 

Демонстрацията не е официално обявена като протест и е под надслов  „парти“ по случай първата годишнина от встъпването му в длъжност. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По официалните данни на полицията в „партито” в столицата се включиха 40 хиляди души. Според организатора крайнолявата партия на бившия кандидат-президент Жан Люк Меланшон „Неподчинена Франция“ обаче броят на участниците в митинга са 160 хиляди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестът е мирен и спокоен. Много от демонстрантите дойдоха на митинга със семействата си, протестиращите вървят по улиците на града. В ръцете им могат да се видят транспаранти с надпис „Не на президента на богатите“,“ Всички сме едно“,“Не на социална революция“, „Съществува алтернатива“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Някои от атрибутите на демонстриращите обаче бяха стряскащи, като това, че той бе представен като вампир бе най-малкото. Негова кукла, показваща средни пръсти, очевидно на не богатите хора, например бе обесена.

 

 

 

 

Редът в града се наблюдава от около 2 хиляди полицаи и жандармерия. Решението за засилване на мерките за сигурност бе взето след бунтовете на 1 май във френската столица, които избухнаха по време на празничното шествие.

 

 

 

 

 

 

 

След това групата от 1200 анархисти и леви, облечени изцяло в черно и криещи лицата си зад маски, се присъединиха към колоната на мирни демонстранти, и започнаха да чупят прозорците на кафенета и магазини по пътя си, както и да подпалват автомобили, велосипеди и кофи за боклук.

 

По-малки протести се провеждат днес още в Тулуза, Бордо, Страсбург.

 

 

 

 

 

 

Според организаторите това е само първата стъпка от поредица от протестни действия, планирани във Франция през следващите месеци. Представители на няколко асоциации, синдикати и политически партии вече обявиха, че планират да организират „нов ден срещу политиката на Макрон“ на 26 май.

loading...
0
Европа

More in Европа

mei_parlament

Исторически провал! Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит

януари 15, 2019
Ёс˅ɐόō`ʁɠӔɃ̉ϔՐ`PϠԇ͠׈œɍǠԑɔǠ̅с ԙ͠Бσс̌TɊٍ ć˙Ӆٍ ԇӠʕ…эǓǓ ӔǍ ՋǠ( ICONPRESS/ć̇ԑǓ ͔ϕ͔ϕ̇Ӡ) ԓɐсӠʁ̌ōϓ

Правителството в Гърция се разпадна заради договора с Македония

януари 13, 2019
epa05990084 French President Emmanuel Macron (L) and German Chancellor Angela Merkel (R) at the NATO summit in Brussels, Belgium, 25 May 2017. NATO countries' heads of states and governments gather in Brussels for a one-day meeting.  EPA/ETIENNE LAURENT

Доверието към Макрон продължава да пада на фона на бунта на „жълтите жилетки“

януари 12, 2019
1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
искания1547116770-rt

Транспортната комисия в ЕП отхвърли българските искания, приет е най-лошият за нас вариант! ВИДЕО

януари 10, 2019