ОБЩЕСТВО

Още не смеят да го издумат! Човек от вътрешния кръг разкри какво може да се е случило с алпиниста Боян Петров…

Още не смеят да го издумат! Човек от вътрешния кръг разкри какво може да се е случило с алпиниста Боян Петров…

 

 

търсенеbig_1c14

 

 

 

Боян Петров най-вероятно е паднал в пропаст, малко преди върха. Това е мнението на Кирил Петров, български спасител от екипа, който вече дни наред търси изчезналия алпинист. Пред камерите на Нова телевизия той обясни, че след лагер 2 е много трудно да бъде открит човек след като е изминало толкова време.

 

Петков предположи, че трагедия с Петров може да е станала в някоя от многото пропасти между лагер 3 и върха: „При лагер 3 има много дълбоки дупки, покрити със сняг. Всяко макар и леко отклонение, може да коства човешки живот.”

 

 

 

 

 

 

 

Петков предположи, че заради силния вятър палатката е отвяна, а част от нещата, са били разнесени от вятъра.

 

 

 

 

 

 

„Истината е, че след лагер 2, няма как да има надежда. Няма начин да бъде открит жив човек след толкова време, там се търси само тяло. Шерпите са огромни професионалисти и се движат с една огромна скорост”, допълни той.

 

 

 

 

 

 

 

„Личната теория на най-добрия шерп, който е и добър приятел на Боян, е, че най-вероятно трагедията е станала между лагер 3 и върха заради големи пропасти, покрити със сняг. Там съвсем леко отклонение може да ти коства живота”, обясни още Кирил Петков.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

Координаторът на спасителната експедиция за Боян Петров Деян Петков заяви, че спасителните екипи са успели да се изкачат до 10 метра преди самия връх Шиша Пангма, но не могли да продължат заради образувалите се големи снежни козирки.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Все още не може да се каже дали инсулинът е бил изпуснат, загубен или друго. Знаем, че е бил в лагер 3, насочваме се към търсене между лагер 3 и лагер 2, имаме определени точки. Инсулинът е намерен на лагер 3, на мястото, където обикновено се разпъват палатките“, коментира Петков.

 

 

 

 

 

 

 

„И двете групи трябва да тръгнат към лагер 2. В момента има благоприятен прозорец за изкачване. Трябва да преценим дали има смисъл днес хеликоптерите да излитат, времето в Катманду не е хубаво,“ завърши той, пише Блиц.

 

 

 

 

 

 

 

Търсенето на алпиниста ни Боян Петров по земя продължава и днес. Екипът от шерпи и китайски спасители катерачи на практика стигна на 10 метра от върха на Шиша Пангма, но не успяха да продължат нагоре. Днес те слизат надолу. По пътя обратно спасителите се надяват да открият и други следи, освен инсулина на алпиниста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Последната стъпка от мисията е на връщане да може се проверят няколко точки и, ако нищо не се намери, което е по-голямата вероятност, мисията ще бъде прекратена“, добави Петков.

 

Блиц, Петел, Нова тв

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

vladu_be

Владо Береану: Румънска евродепутатка опита да подправи резултата на Кьовеши, но бе спипана на място

февруари 28, 2019
ek-bgnes

ЕК: Службите в България покриват политици за пране на пари, не се разследват адекватно финансови престъпления

февруари 28, 2019
kapitan-petko-voivoda2

Капитан Петко Войвода – с 300 битки и 33 куршума в тялото си за свободата ни!

февруари 28, 2019
4-Copy4

Едновремешният бял хляб с хрупкава коричка

февруари 26, 2019
mattt1111-1320x742

3 медала за българските математици от силния международен турнир Romanian Master

февруари 26, 2019
топло123088_660_370

Омбудсманът осъди „Топлофикация София“ след тригодишна битка

февруари 26, 2019