ОБЩЕСТВО

Още не смеят да го издумат! Човек от вътрешния кръг разкри какво може да се е случило с алпиниста Боян Петров…

Още не смеят да го издумат! Човек от вътрешния кръг разкри какво може да се е случило с алпиниста Боян Петров…

 

 

търсенеbig_1c14

 

 

 

Боян Петров най-вероятно е паднал в пропаст, малко преди върха. Това е мнението на Кирил Петров, български спасител от екипа, който вече дни наред търси изчезналия алпинист. Пред камерите на Нова телевизия той обясни, че след лагер 2 е много трудно да бъде открит човек след като е изминало толкова време.

 

Петков предположи, че трагедия с Петров може да е станала в някоя от многото пропасти между лагер 3 и върха: „При лагер 3 има много дълбоки дупки, покрити със сняг. Всяко макар и леко отклонение, може да коства човешки живот.”

 

 

 

 

 

 

 

Петков предположи, че заради силния вятър палатката е отвяна, а част от нещата, са били разнесени от вятъра.

 

 

 

 

 

 

„Истината е, че след лагер 2, няма как да има надежда. Няма начин да бъде открит жив човек след толкова време, там се търси само тяло. Шерпите са огромни професионалисти и се движат с една огромна скорост”, допълни той.

 

 

 

 

 

 

 

„Личната теория на най-добрия шерп, който е и добър приятел на Боян, е, че най-вероятно трагедията е станала между лагер 3 и върха заради големи пропасти, покрити със сняг. Там съвсем леко отклонение може да ти коства живота”, обясни още Кирил Петков.

 

 

 

 

 

 

 

Координаторът на спасителната експедиция за Боян Петров Деян Петков заяви, че спасителните екипи са успели да се изкачат до 10 метра преди самия връх Шиша Пангма, но не могли да продължат заради образувалите се големи снежни козирки.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Все още не може да се каже дали инсулинът е бил изпуснат, загубен или друго. Знаем, че е бил в лагер 3, насочваме се към търсене между лагер 3 и лагер 2, имаме определени точки. Инсулинът е намерен на лагер 3, на мястото, където обикновено се разпъват палатките“, коментира Петков.

 

 

 

 

 

 

 

„И двете групи трябва да тръгнат към лагер 2. В момента има благоприятен прозорец за изкачване. Трябва да преценим дали има смисъл днес хеликоптерите да излитат, времето в Катманду не е хубаво,“ завърши той, пише Блиц.

 

 

 

 

 

 

 

Търсенето на алпиниста ни Боян Петров по земя продължава и днес. Екипът от шерпи и китайски спасители катерачи на практика стигна на 10 метра от върха на Шиша Пангма, но не успяха да продължат нагоре. Днес те слизат надолу. По пътя обратно спасителите се надяват да открият и други следи, освен инсулина на алпиниста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Последната стъпка от мисията е на връщане да може се проверят няколко точки и, ако нищо не се намери, което е по-голямата вероятност, мисията ще бъде прекратена”, добави Петков.

 

Блиц, Петел, Нова тв

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

orig

Гавра! З75 лева максимално обезщетение за семействата на загиналите край Своге

август 28, 2018
река1535399339-1

Очевидец на ада до Своге: Шофьорът на автобуса не е виновен, там течеше река, а мантинелата е скъсана преди повече от месец

август 28, 2018
boiko3

Всяка срязана лентичка е нечия жалейка, г-н Борисов. Не се радваме на построеното, защото го плащаме с живота си

август 28, 2018
26фг

26 годишен строи магистрала „Хемус“, на 23 е построил „Северната тангента“… Новото дете-чудо на ГЕРБ

август 27, 2018
cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018