Политика

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

 

 

 

общ-изглед-зала-парламент-бгнес(1)

 

 

 

 

 

 

Депутатите си запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това стана след два часа горещи дебати по предложението на БСП възнагражденията на депутатите да се замразят на 2976 лв. и да не растат на всяко тримесечие спрямо размера на средната работна заплата. Социалистите предлагаха още народните избраници да не почиват по 10 дни допълнително по Коледа и Великден, а да останат само с официалните празници и 31 дни отпуска през август.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предложението на БСП бе обявено за популизъм, а социалистите предупредиха, че хората са негативно настроени, независимо дали са леви, или десни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Против предложенията гласуваха 48 депутати, 55 се въздържаха, а 65 бяха против.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42 от обявилите се против замразяването на заплатите бяха депутати от ГЕРБ, четирима от ДПС и по един от ОП и ВОЛЯ. Повечето народни избраници предпочетоха да не участват в гласуването или да се въздържат. 38 от въздържалите се бяха от ГЕРБ, 13 от патриотите и четирима от ДПС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

65 народни представители от БСП гласуваха за предложението на лидерката си Корнелия Нинова, което е с двайсетина по-малко от общия брой на червените депутати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В отрицателен вот Йордан Цонев от ДПС се възмути от протеклите дебати и заяви, че те са довели до категоричното самоунижение за Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ако има ниско качество в законодателството, наш дълг е да го повишим, една част от мотивите бяха неверни”,  изрази несъгласие Цонев. “От БСП би следвало да знаят, че ние в събота и неделя не почиваме, а вършим онази част от работата, за която сме избрани, не бива народът да бъде въвеждан в заблуждение”, негодува той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Не казвам, че ниският рейтинг на парламента не се дължи на наши грешки, но къде и кой е почивал 70 дни?!”, скочи депутатът о ДПС, като посочи, че през уикендите народните представители се срещат с избирателите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Това, което днес устроихте, е процедура по самоунижение, която ще даде много съществен принос за снижаване на рейтинга и хората да помислят, че не работим. Чухме само нихилизъм, категорично не съм съгласен”, заяви Йордан Цонев.

 

 

Канал 3

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018