СВЯТ

Посланикът на САЩ в Белград взриви съседите ни: Сръбските деца умират от рак, защото пушат, а не заради бомбите с уран на НАТО!

Посланикът на САЩ в Белград взриви съседите ни: Сръбските деца умират от рак, защото пушат, а не заради бомбите с уран на НАТО!

 

180520070617-660x371

 

 

 

В Сърбия се разрази скандал заради заявлението на дипломат. Местен вестник нарече американеца „скот“ заради циничното отричане, че тежките болести в страната се дължат на военното престъпление на НАТО – бомбардировките на страната с боеприпаси с обеднен уран.

 

 

 

 

 

Посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че той и някакви експерти са достигнали до еднозначния извод, че в Сърбия, където авиацията на НАТО е използвала боеприпаси с обеднен уран, няма никаква опасност за здравето на хората и по-високото количество ракови заболявания (в това число и сред децата) има уж други причини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Американецът цинично се опита да убеди сърбите, че има други обяснения за високия брой заболели от рак – това са многото на брой пушачи и хора, които водят нездравословен начин на живот. Също така, според него, хората получават тежки недъзи заради голямото количество опасни отпадъци и канцерогенните вещества в Сърбия.

 

 

 

 

 

 

 

„Учените не откриха доказателства, че обедненият уран предизвиква проблеми със здравето в Сърбия и подобни обвинения звучат единствено с политически цели, без да имат научни потвърждения“, заяви посланикът на САЩ.

 

 

 

 

 

 

Скот все пак призна, че не е лекар, но и че със сигурност знае, че макар и равнището на раковите заболявания в Сърбия да се  е увеличило значително след 1999 г., това не е свързано по никакъв начин с военните престъпления на НАТО срещу сръбския народ.

 

 

 

 

 

 

 

В днешния си брой сръбското издание „Телеграф“, близко до президента Александър Вучич, излезе с грубо заглавие „Sramota od Skota“ – „Позор за скота – сръбските деца ги убива пушенето, а не бомбите на НАТО – американският посланик безсрамно обвини сърбите, че се разболяват от канцерогени и подчерта, че обеднения удар не представлява заплаха за здравето“.

 

 

 

 

 

 

 

Интересно е, че под думата „скот“ не се разбира единствено фамилията на посланика, а „животно“.

Източник: pogled.info

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

epa06976090 French President Emmanuel Macron delivers a speech during the annual French ambassadors' conference at the Elysee Palace in Paris, France, 27 August 2018.  EPA/PHILIPPE WOJAZER/POOL

Сигурността на ЕС повече не трябва да зависи от САЩ, настоя Макрон

август 27, 2018
Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
cipras

В Гърция отново ще вдигат заплатите, а у нас ще вдигат цените на газ и парно

август 26, 2018
салвини1528190538-11

Погнаха Салвини за “злоупотреба с власт” и “лишаване от свобода” на кораб с мигранти в Италия

август 26, 2018
768x432

Почина сенатор Джон Маккейн, родни русофоби скърбят и го венцеславят

август 26, 2018
1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018