Русия

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

МОСТ905306
Колосален обект и силно символична връзка: руският президент Владимир Путин открива днес гигантски мост, свързващ Крим с Русия, който има за цел да намали изолацията на полуострова, присъединен от Москва през 2014 г., съобщава АФП.

 

 

 

 

 

 

19-километровият Кримски мост пресича Керченския проток – участък от морето между Азовско море и Черно море, и свързва полуостров Керч в Крим с полуостров Таман в Южна Русия.

 

 

 

 

 

 

 

Очаква се Владимир Путин да открие пътната част на моста с четири ленти, която включва и железопътна секция с две ленти.

 

 

 

 

 

 

Стартирал през февруари 2016 г., мащабният проект бе поверен от руската държава на компанията на милиардера Аркади Ротенберг, партньор по джудо на президента Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Според указ, публикуван в правителствения уебсайт, компанията „Стройгазмонтаж“ трябваше да предаде готовия мост преди декември 2018 г., като цената е 228,3 млрд. рубли (2,9 млрд. евро).

 

 

 

 

 

 

 

 

Но по време на посещение през март, няколко дни преди преизбирането му за президент, Владимир Путин поиска мостът да бъде готов до май, „така че хората да могат да го ползват през летния сезон“.

 

 

 

 

 

 

Крим е популярна туристическа дестинация за руснаците, а туристите от Русия са един от основните източници на приходи за полуострова, известен със своите плажове на Черно море и планини.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

Автомобилите и автобусите ще могат да пътуват по моста от 16 май, съобщиха от Кремъл. Влаковете ще трябва да почакат до края на 2019 г., за да прекосят Керченския пролив.

 

 

Автомобилите и автобусите ще могат да се движат по моста още от утре, съобщи Кремъл. Влаковете обаче ще трябва да почакат до края на 2019 година, за да могат да прекосяват Керченския пролив.

 

 

 

 

 

Мостът е висок 35 метра в центъра на арката. Автомобилите ще могат да се движат по него със скорост до 120 км/ч, ако климатичните условия го позволяват, отбелязва РИА Новости.

 

 

 

 

 

 

 

В резултат на блокадата, въведена от Киев, както и западните санкции след приобщаването на Крим от Москва, повечето храни се доставят от Русия с ферибот, а този начин за доставки зависи от климатичните условия, така че понякога се стига до недостиг на хранителни продукти.

 

 

 

 

 

 

Доставките за Крим се извършват и по въздуха, което води до силно поскъпване на потребителските стоки.

 

 

 

 

 

 

Според Съда на Европейския съюз Кримският мост е грубо нарушаване на териториалната цялост на Украйна.

 

 

 

 

 

 

В началото на май Холандия обяви, че започва разследване за предполагаемо участие на седем холандски компании в изграждането на моста, тъй като по силата на европейските санкции срещу Русия има забрана за участие в този строеж.

 

 

 

 

 

По време на посещението се през март Путин подчерта, че последният руски цар, Николай Втори, също искал да построи мост между Крим и Русия. През Втората световна война Хитлер също имал такива намерения, но бомбардировките спрели строежа.

 

 

 

„А вие, вие успяхте. Това е страхотно!“, каза Путин на работниците след като всичко приключи…

 

 

Гласове, Мениджър

 

https://www.manager.bg/obshchestvo/putin-shche-otkrie-gigantskiya-most-mezhdu-krim-i-rusiya

 

0
Русия

More in Русия

big_3476

Русия към САЩ: Унищожете установките за „Томахоук” и бойните безпилотни самолети

февруари 7, 2019
5be9591b85600a0a335a28f7

Експерти: Русия може да отговори на ядрена атака на САЩ за 2-3 минути (ВИДЕО)

февруари 5, 2019
0271a35dbab7fa5a267d4da1d38019b3

Край на ядрения договор! Путин отвърна на САЩ: Русия също излиза от него, ще създаваме нови оръжия!

февруари 2, 2019
orig

Москва готова с ответни мерки, ако САЩ се оттеглят от ядрения договор

февруари 1, 2019
nordwind_airlines_boeing_777_200

Празен самолет с два екипажа излетя от Русия за Венецуела

януари 29, 2019
b8df48bd7514abdf94fab6a6a832894349094308

Русия чества 75 г. от вдигането на блокадата на Ленинград

януари 27, 2019