Русия

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

МОСТ905306
Колосален обект и силно символична връзка: руският президент Владимир Путин открива днес гигантски мост, свързващ Крим с Русия, който има за цел да намали изолацията на полуострова, присъединен от Москва през 2014 г., съобщава АФП.

 

 

 

 

 

 

19-километровият Кримски мост пресича Керченския проток – участък от морето между Азовско море и Черно море, и свързва полуостров Керч в Крим с полуостров Таман в Южна Русия.

 

 

 

 

 

 

 

Очаква се Владимир Путин да открие пътната част на моста с четири ленти, която включва и железопътна секция с две ленти.

 

 

 

 

 

 

Стартирал през февруари 2016 г., мащабният проект бе поверен от руската държава на компанията на милиардера Аркади Ротенберг, партньор по джудо на президента Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Според указ, публикуван в правителствения уебсайт, компанията “Стройгазмонтаж” трябваше да предаде готовия мост преди декември 2018 г., като цената е 228,3 млрд. рубли (2,9 млрд. евро).

 

 

 

 

 

 

 

 

Но по време на посещение през март, няколко дни преди преизбирането му за президент, Владимир Путин поиска мостът да бъде готов до май, “така че хората да могат да го ползват през летния сезон”.

 

 

 

 

 

 

Крим е популярна туристическа дестинация за руснаците, а туристите от Русия са един от основните източници на приходи за полуострова, известен със своите плажове на Черно море и планини.

 

 

 

 

 

 

 

Автомобилите и автобусите ще могат да пътуват по моста от 16 май, съобщиха от Кремъл. Влаковете ще трябва да почакат до края на 2019 г., за да прекосят Керченския пролив.

 

 

Автомобилите и автобусите ще могат да се движат по моста още от утре, съобщи Кремъл. Влаковете обаче ще трябва да почакат до края на 2019 година, за да могат да прекосяват Керченския пролив.

 

 

 

 

 

Мостът е висок 35 метра в центъра на арката. Автомобилите ще могат да се движат по него със скорост до 120 км/ч, ако климатичните условия го позволяват, отбелязва РИА Новости.

 

 

 

 

 

 

 

В резултат на блокадата, въведена от Киев, както и западните санкции след анексирането на Крим от Москва, повечето храни се доставят от Русия с ферибот, а този начин за доставки зависи от климатичните условия, така че понякога се стига до недостиг на хранителни продукти.

 

 

 

 

 

 

Доставките за Крим се извършват и по въздуха, което води до силно поскъпване на потребителските стоки.

 

 

 

 

 

 

Според Съда на Европейския съюз Кримският мост е грубо нарушаване на териториалната цялост на Украйна.

 

 

 

 

 

 

В началото на май Холандия обяви, че започва разследване за предполагаемо участие на седем холандски компании в изграждането на моста, тъй като по силата на европейските санкции срещу Русия има забрана за участие в този строеж.

 

 

 

 

 

По време на посещението се през март Путин подчерта, че последният руски цар, Николай Втори, също искал да построи мост между Крим и Русия. През Втората световна война Хитлер също имал такива намерения, но бомбардировките спрели строежа. “А вие, вие успяхте. Това е страхотно!”, каза Путин на работницит

 

 

Гласове, Мениджър

 

https://www.manager.bg/obshchestvo/putin-shche-otkrie-gigantskiya-most-mezhdu-krim-i-rusiya

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Русия

More in Русия

303298866dc7d1eadb116728c9d4edda

Пистолетът на личната охрана на Путин – смъртоносната сила е толкова голяма, че САЩ забраняват на ФСО да го вкарва в страната…

май 12, 2018
ПАРАД1525851145

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

май 9, 2018
6ec16bc03c48ea064afa1dd35502bd25

Русия започва тестове с ракетен “Ураган”, а на парада в Деня на победата ще покаже страховития комплекс “Искандер – М”! СНИМКИ

май 6, 2018
медведевorig

Медведев остава премиер на Русия, Игор Сечин ще му е вице!

април 30, 2018
20151219.atyyrsbkvj

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

април 24, 2018
хасан322

Москва показва в ООН тв интервю с детето, “убито при химическата атака на Асад”! СНИМКИ/ВИДЕО

април 19, 2018