Политика

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

 

 

 

РАДЕВ100450_660_370

 

 

 

 

Президентът Румен Радев кацна в Москва за работно посещение. Българската делегация пристигна на летище “Внуково 2” в руската столица и се отправи за среща с министър-председателя Дмитрий Медведев в Кремъл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кметът на Плевен Георг Спартански също замина за Москва, като член на официалната делегация, придружаваща Президента ни. Поводът е честването на Дните на българската култура в Москва.

 

 

 

 

991-ratio-radev-spartanski

 

 

 

 

Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на българската делегация.

 

 

 

В Москва като членове на официалната делегация са и председателят на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев. С президента Радев  пътуват представители на изпълнителната власт и на българския бизнес.

 

 

 

 

 

 

 

В края на първия ден от работната визита, българският държавен глава ще гледа в Болшой театър операта „Зигфрид“ на Вагнер в изпълнение на солисти, хора и балета на Софийската опера. Режисьор-постановчик е Пламен Карталов.

 

 

 

 

 

Първият ден от визитата ще завърши със среща на Радев с видни български и руски културни дейци. Утре сутринта българската делегация излита за черноморския курорт Сочи. Там президентите на България и Русия ще разговарят в лятната резиденция на руския президент “Бочаров Ручей” в черноморския курорт Сочи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В “Бочаров Ручей” Путин е приемал Джордж Буш, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и редица още държавници, политици, високопоставени световни личности.

 

 

 

 

 

 

 

 
Последната среща между президентите на Русия и на България е била през 2009 година. “Визитата на Румен Радев в Москва е много позитивен знак и за Русия, и за България. Надявам се, че тя ще даде нов импулс за целия спектър на нашите двустранни отношения и ще стане начало за по-нататъшна интензификация на политическите контакти”, заяви пред Епицентър.бг руският посланик у нас Анатолий Макаров.

 

 

Дарик, Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

РАДЕВbig_5722

Румен Радев: България се нуждае от преки доставки на руски газ!

май 21, 2018
102766_660_370

БСП разкри и показа фалшификации в изборите за кмет на Галиче, ще има балотаж!

май 20, 2018
1526835254-puyy

Падна една голяма тайна! Стана ясно какво ще подари Румен Радев на Путин, изненадата е много специална за България!

май 20, 2018
1526829163-aggg

С оттеглянето от сделката с Иран Тръмп помага на Путин, за да му се отблагодари за изборната победа! САЩ трябва да се съобразяват с нас европейците…

май 20, 2018
Марковски-адвокат-на-Бойко-Борисов01

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

май 20, 2018
joncevabor

Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ по делото за “милионите”, които властта плащала за нейни интервюта!

май 19, 2018