Политика

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

 

 

 

РАДЕВ100450_660_370

 

 

 

 

Президентът Румен Радев кацна в Москва за работно посещение. Българската делегация пристигна на летище „Внуково 2“ в руската столица и се отправи за среща с министър-председателя Дмитрий Медведев в Кремъл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кметът на Плевен Георг Спартански също замина за Москва, като член на официалната делегация, придружаваща Президента ни. Поводът е честването на Дните на българската култура в Москва.

 

 

 

 

991-ratio-radev-spartanski

 

 

 

 

Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на българската делегация.

 

 

 

В Москва като членове на официалната делегация са и председателят на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев. С президента Радев  пътуват представители на изпълнителната власт и на българския бизнес.

 

 

 

 

 

 

 

В края на първия ден от работната визита, българският държавен глава ще гледа в Болшой театър операта „Зигфрид“ на Вагнер в изпълнение на солисти, хора и балета на Софийската опера. Режисьор-постановчик е Пламен Карталов.

 

 

 

 

 

Първият ден от визитата ще завърши със среща на Радев с видни български и руски културни дейци. Утре сутринта българската делегация излита за черноморския курорт Сочи. Там президентите на България и Русия ще разговарят в лятната резиденция на руския президент „Бочаров Ручей“ в черноморския курорт Сочи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В „Бочаров Ручей“ Путин е приемал Джордж Буш, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и редица още държавници, политици, високопоставени световни личности.

 

 

 

 

 

 

 

 
Последната среща между президентите на Русия и на България е била през 2009 година. „Визитата на Румен Радев в Москва е много позитивен знак и за Русия, и за България. Надявам се, че тя ще даде нов импулс за целия спектър на нашите двустранни отношения и ще стане начало за по-нататъшна интензификация на политическите контакти“, заяви пред Епицентър.бг руският посланик у нас Анатолий Макаров.

 

 

Дарик, Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

1547307456

Пълно мълчание в държавата за новото име на Македония

януари 12, 2019
item_fandukova

София ще подари отоплителни инсталации на 18 хил. домакинства, които в момента са на дърва и въглища

януари 12, 2019
re

Иванка Тръмп и Ники Хейли се готвят да ритнат стола на Кристалина Георгиева

януари 12, 2019
Румен-Радев-Президент-4-1280x860

Политолог: Страхът, ужасът на ГЕРБ, това е президентът Радев! Начинът, по който говорят, само му помага

януари 11, 2019
1520589465-20180309111437-img-0475

Гледах записите от Войводиново – отиваха с идеята да убиват, а знаете ли кой ги хрантути…

януари 11, 2019
embassy-2

Мегаскандал с роднини и чиновници на ГЕРБ в мисията ни в Лондон

януари 11, 2019