Политика

Сидеров посети и Техеран и настоя кабинетът да се отвори към Русия, Иран и Китай!

Сидеров посети и Техеран и настоя кабинетът да се отвори към Русия, Иран и Китай!

сидеровorig

 

 

 

 

Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП АТАКА Волен Сидеров бе на посещение в Иран, където проведе срещи на високо равнище, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По време на на визитата си той разговаря с първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири за потенциала за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сидеров гостува и в иранския парламент. Там той бе посрещнат от председателя на групата за приятелство с България г-н Али Бейги. Двамата обсъдиха отношенията между страните ни.

 

 

 

 

 

 

“За първи път съм в Иран. Позицията на партията ни е за по-широко сътрудничество, но и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на ЕС и НАТО, но не пречи да поддържаме приятелски отношения със страни извън Евросъюза. За нашата партия е важно да развиваме икономически отношения с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от управляващата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока”, заяви Сидеров пред иранския депутат консерватор.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пред колегата си Сидеров обясни, че АТАКА поддържа добри отношения с подобни партии в Европа като Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция и трябва всички да се съберат в един алианс.

 

 

 

 

 

 

 

“Ще се радвам да получим подкрепа и от Иран”, допълни той.

 

 

 

 

 

 

Неотдавна в този алианс попадна друга българска партия – тази на Веселин Марешки – ВОЛЯ.

 

 

 

 

 

 

Сидеров смята, че докато сме домакини на ЕС (ротационно председателстващи), трябва да повлияем за отношенията между Иран и Съюза.

 

 

 

 

 

“Това е добър шанс за двете страни. Има български компании, които биха работили с удоволствие с Иран и хората от финансовите среди трябва да работят в тази посока.

 

 

 

 

 

 

 

Историята е доказала, че санкциите не са решения и не работят. ЕС ще се еманципира от САЩ и ще има добри възможности за сътрудничество. Лично се ангажирам да работя в тази посока”, допълни Сидеров и покани Бейги и негови колеги от консерваторите от иранския парламент на гости в България.

 

 

 

 

 

 

 

Освен това, председателят на АТАКА изтъкна, че е от особено значение да се открие директна въздушна линия София-Техеран и трябва да се работи за по-скорошното осъществяване на връзката.

 

 

 

 

 

От своя страна иранският депутат заяви, че правят всичко възможно под формата на групите за приятелство да развиват отношения и за тях България е много важна страна.

 

 

 

 

 

 

Сидеров присъства и на откриването на Ирано-български бизнес форум в Техеран. Събитието се проведе при засилен интерес от над 150 ирански фирми и е с цел да насърчи директните контакти между бизнеса от двете страни при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

 

 

 

 

 

 

 

Неотдавна Сидеров посети и Крим и предизвика негативни реакции сред своите партньори от Обединени патриоти и ГЕРБ.

 

Дир БГ

 

https://dnes.dir.bg/gallery/siderov-poseti-i-teheran-i-nastoya-kabinetat-da-se-otvori-kam-rusiya-iran-kitay

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

france

Четири дни 28 общинари се трудиха неуморно на Френската Ривиера с пари от нашия джоб!

май 16, 2018
сочи102390_660_370

Путин приема Радев в Сочи!

май 16, 2018
борисов интервю

Толкова пари даваме за здравеопазване и пак има недоволни… Ананиев, виж там да си получат заплатите!

май 16, 2018
тирrr

Напрежението расте! БСП извади документи, в които властта подкрепя условията в пакета “Макрон”: Борисов предаде превозвачите!

май 15, 2018
нинова-борисовzx860y484_2940539

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

май 14, 2018
768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018