Политика

Топновина! Медведев очаква визита на Борисов в Москва! За Радев Русия остава наш стратегически партньор в енергетиката! (СНИМКИ)

Топновина! Медведев очаква визита на Борисов в Москва! За Радев Русия остава наш стратегически партньор в енергетиката! (СНИМКИ)

 

 


медведевImage_6873833_302

 

 

 

 

 

“В най-близко време очакваме визита на премиера Борисов в Русия”.

Това заяви министйр-председателят на Русия в началото на разговорите с президента Румен Радев в Москва.

 

“Нашите народи са свързани в дългогодишна дружба и духовна близост и в този контекст вашата визита има особено значение”, заяви Дмитрий Медведев в началото на срещата му с българския президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Руският премиер подчерта необходимостта от активизация на търговско-икономическите отношения между двете страни, които в последните години не са в най-добрата си фаза. Необходимо е да се придаде по-добра динамика на това сътрудничество, каза Медведев. Като резултат от вашата визита ние разчитаме да придвижим тези отношения напред. Затова очакваме в най-близко време и визита на премиера Борисов, съобщи новината Медведев.

 

 

 

 

медведев1526897782

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Позволете ми първо за ви поздравя за назначаването ви за министър-председател на Руската федерация и да ви пожелая успехи на този високо отговорен пост. Благодаря за поканата. За нас тази среща е изключително важна, защото тя възстановява диалога между нашите две страни на най-високо равнище – диалог прекъснат от много години. Мисля, че диалогът на такова високо равнище е важен за ползотворните отношения във всички останали области от взаимен интерес”, отвърна на приветствието  президентът Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той подчерта, че визитата му в Русия е в навечерието на светлия за всички славяни Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. “Заедно отбелязване и още една годишнина – 140 от Освобождението на България от Османско иго и възстановяването на България на картата на Европа, благодарение на Руско-турската освободителна война. Това допълнително засили историческите връзки между нашите два народа”, каза още Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След това той насочи вниманието на икономическите връзки между България и Русия. “Днес с вас ще говорим за търговско-икономически отношения. Нашите държави имат едно огромно предимство, че тези отношения не се базират само и единствено на икономическия интерес – те са свързани с дълбоки исторически духовни и културно връзки”, подчерта няколко пъти Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Русия винаги е била важен търговско-икономически партньор. Стокообменът от 3.6 милиарда евро за изминалата година е добра цифра, но е далеч от предишните ни резултати и от нашите възможности. Затова за нас е много важно да видим в какви области можем и трябва да развиваме по-динамично нашите отношения. Русия винаги е била стратегически партньор в енергетиката като доставчик на природен газ, нефт и ядрено гориво, като участник в подръжката и организацията на енергийните мощности в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сигурността на енергийните доставки е изключително важна за България за ЕС. Затова аз се надявам, че нашите правителства ще преразгледат възможността за пряка доставка на газ от Русия през Черно море. Също сте в течение, че имаме възобновяване на проекта за АЕЦ “Белене” като тема за дискусии и  решения от българското правителство и българския парламент. Това съживяване на проекта предполага и руско участие. Много е важно за нас да продължаваме и традиционно добрите отношения в туризма, в науката, образованието, културата, където имаме един интензивен обмен”, продължи Радев.

 

Очаквайте подробности

Валерия Велева, Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

май 21, 2018
РАДЕВbig_5722

Румен Радев: България се нуждае от преки доставки на руски газ!

май 21, 2018
102766_660_370

БСП разкри и показа фалшификации в изборите за кмет на Галиче, ще има балотаж!

май 20, 2018
1526835254-puyy

Падна една голяма тайна! Стана ясно какво ще подари Румен Радев на Путин, изненадата е много специална за България!

май 20, 2018
1526829163-aggg

С оттеглянето от сделката с Иран Тръмп помага на Путин, за да му се отблагодари за изборната победа! САЩ трябва да се съобразяват с нас европейците…

май 20, 2018
Марковски-адвокат-на-Бойко-Борисов01

Марковски, адвокат на осъдения Борисов, пита: Къде е психиатричната експертиза на Йончева, защо не я представят? Присъдата е незаконна…

май 20, 2018