Коментари

Три шамара за Борисов в рамките на 72 часа: Русия, Унгария и Македония унизиха българския премиер!

Три шамара за Борисов в рамките на 72 часа: Русия, Унгария и Македония унизиха българския премиер!

 

три34071680_10214323428052316_396957855502041088_n

 

 

В рамките на 72 часа три държави тежко шамаросаха нашия премиер и показаха колко скъпо ни струва наведената му поза пред Брюксел и Вашингтон.

 

 

 

 

 

 

Първо македонският премиер Зоран Заев извъртя пореден номер на софийския си приятел и обяви, че почти е договорил с гърците името „Република Северна Македония“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако Скопие и Атина наистина се обединят около това име, то е откровена териториална претенция към Пиринския край, който в географско отношение е част от Северна Македония.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Седмица по-рано Заев упорито настояваше за името „Илинденска Македония“, отлично съзнавайки, че подобно наименование е грозно присвояване на чисто българското Илинденско-Преображенското въстание от 1903-та.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заради натиска от НАТО и ЕС, Борисов даде всичко, което поиска Заев, но получава шамар след шамар от скопския си колега.

 

 

 

 

 

 

 

 

За разлика от отстъпчивия Борисов, Алексис Ципрас твърдо държи на това условие: Ако македонците искат членство в НАТО, да променят конституцията си и премахнат член 49, задължаващ Скопие да обгрижва „македонските малцинства“ в съседни държави…

 

 

 

 

 

 

 

 

Македонският шамар е унизителен, но руският удар е направо съкрушаващ.

 

 

 

 

 

 

 

Само час след срещата „Путин-Борисов“, говорителят на Кремъл Песков категорично отрече двамата да са се договорили за тръба от “Турски поток” към България или за втора тръба от “Турски поток” директно към нашата територия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пестеливият на думи Песков бе категоричен: “Не, не са се договорили. Не е била и целта да се договорят, не е имало възможност за преговори между президента и министър-председателя, за да се договорят за това.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му няма как отклонението да се реализира, защото няма необходимите гаранции от Европейската комисия и България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опровержението на Песков е международен скандал, защото Борисов твърдеше обратното. До момента обществените БНТ и БНР пазят пълно мълчание и така съзнателно дезинформират обществеността.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Третият шамар дойде от Унгария, след като унгарският външен министър отхвърли предложението на България за мигрантски квоти и обвини София, че налага опасен за Европа проект.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Външният министър Екатерина Захариева гузно замълча, а бе длъжна да отговори на унгарския си колега. Но какво да каже госпожата, след като самата тя защитаваше абсурдната идея на Борисов, повтарящ като папагал идеята на Меркел за задължително преразпределение на мигранти в рамките на ЕС.

 

 

 

 

 

 

Нека сложим ръка на сърцето и се запитаме: След три геополитически шамара (и то в рамките на три дни!), не е ли време за оставката на премиера? Дипломация не се прави със страстни прегръдки и унизителни поклони!

 

 

 

Велизар Енчев, Фейсбук

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Коментари

More in Коментари

диков20140905.iotdwduhia

Сашо Диков: Радев бърка в здравето на ГЕРБ, защото мята фактите в лицето. Каза на вифаджията Цветанов, че е прост!

май 26, 2018
00560673

В качеството си на какъв Борисов ще е на трибуните в Киев? За всички е ясно, че отива там не за протоколни срещи, а заради мача!

май 26, 2018
big_61372

Владимир Каролев изригна: Новите изисквания за лични данни са безумни! Нека въведат и…

май 25, 2018
petrol-station

Постът, който разтърси фейсбук навръх 24 май: Тази сутрин един учител ми сипваше бензин…

май 24, 2018
Иво-Сиромахов-800x465

Иво Сиромахов отново избухна: За последните 20 години, 22 министри са били разследвани и всички те са обявени за невинни!

май 24, 2018
68185-560x315-trim690620413

Боя се, че повече от половината от избирателите на Румен Радев, пред него и Русия ще предпочетат Русия

май 23, 2018