Здраве

Филм на ужасите в бургаска болница – близки на починала родилка с потресаващ разказ за трагедията…

Филм на ужасите в бургаска болница – близки на починала родилка с потресаващ разказ за трагедията…

бургаскааty

 

 

 

36-годишна родилка е починала след раждане в бургаската МБАЛ „Бургасмед“, а близките й искат да разберат истината. Сестрата на починалата Виктория Кунчева – Татяна Кунчева-Ташкова сподели в социалните мрежи за трагедията.

 

 

 

 

 

 

 

 

„На 1 май сестра ми Виктория Кунчева постъпи в родилното на „Бургасмед“ в жк „Меден Рудник“ да роди бебенцето си чрез секцио. Роди здраво бебе, но тя почина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сутринта постъпи в 8.30 ч. И чак към 11 ч. д-р Николова излезе и ни каза че се е родило момиченце – 50 см и 3420 грама. И след това каза мъжът й да влезе да помогне да я преместят на друго легло. И после казаха, че трудно я събудили.

 

 

 

 

 

 


После казаха, че е починала. И се покриха като мишки и после след няколко часа ни пуснаха. Показа ни трупа на сестра ми и ни обясняват как трудно я събуждат и трудно дишала и как част от плацента става на тромб и запушва клапи на сърцето и отива в мозъка. И дават бебенцето майка ми да го подържи…. за какво си говорим”, написа Татяна.

 

 

 

 

 

 

 

 
По думите й, 36-годишната Виктория е била абсолютно здрава, забременяла е без проблем, а бременността й е протекла нормално. „Понеже бе на 36 години имало риск нормално да роди. А рискът дойде с операцията….“, допълва сестрата.

 

 

 

 

 

бургасe74a045f08d02b334a7d6fd3b8bd37b3

 

 

 

 

 

 

 

 

 
От пресцентъра на МБАЛ „Бургасмед” са заявии пред сайта „Бургас Инфо“, че по случая вече е образувано досъдебно производство и цялата документация е предадена на прокуратурата в морския град.


„Нашето здравно заведение оказва пълно съдействие на разследващите. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно се касае за настъпило тежко усложнение след раждане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В момента се изчакват пато-хистологичните резултати, за да покажат каква е причината за смъртта на родилката. Всичко е предадено на прокуратурата и оказваме пълно съдействие”, допълват от лечебното заведение.

 

 

 От пресцентъра на МБАЛ „Бургасмед”  отговориха за БургасИНФО следното:

  „Запознати сме със случая. Образувано е досъдебно призводство във връзка с него. Цялата документация е предадена на прокуратурата. Нашето здравно заведение оказва пълно съдействие на разследващите. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно се касае за настъпило тежко усложнение след раждане. В момента се изчакват пато-хистологичните резултати, за да покажат каква е причината  за смъртта. Всичко е предадено на прокуратурата и оказваме пълно съдействие”, заявиха от МБАЛ „Бургасмед”.

   burgasinfo.com

 

 

loading...
0
Здраве

More in Здраве

dete-shoutonaslavi

Бащата на Стефчо: НЗОК влезе в оправдателен режим, не искам детето ми да стане звездичка

януари 5, 2019
965a1061663246f5bf33c91edbfe6c3e

Истинско медицинско чудо: Мъж върна зрението си след 43 години, лекарите са удивени

декември 31, 2018
rr

200 населени места и над 50 000 човека в България през 21 век нямат достъп до лекарства!

декември 25, 2018
transplantaciq_na_bql_drob

Позор: Пратихме бял дроб за спасяване на австриец, при дете и още 15 чакащи у нас… Как и в това ни доят европейците…

декември 4, 2018
Totko-Naidenov

Уважаван лекар се върна разплакан след посещение в Родопите! Причината ще разтърси и вас

ноември 24, 2018
big_161a

Проверка на Центъра по биология: Фермерското сирене е бъкано със смъртоносна бактерия, причиняваща смърт!

ноември 23, 2018