Коментари

1 665 000 – отписани! Набананените се упражняват с народа

1 665 000 – отписани! Набананените се упражняват с народа

 

 

kevorkian

 

 

 

Да потвърдя числото: един милион шестотин шейсет и пет хиляди. Толкова са българите, които живеят под прага на бедността. А прагът на бедността е 351, 08 лева средномесечен доход. Осемте стотинки са много важни: вижте ни колко сме прецизни, живеете като животни, обаче ви даваме всичко, което ви се полага, включително и проклетите осем стотинки.

Да не се подлъжете от тази прецизност: значителна част от отписаните българи някак преживяват с доста по-малко от 351 лева – и осем стотинки, да не ги забравяме. Те пък как оцеляват? На кого му пука, да се оправят, нали им даваме и осемте стотинки.

Данните са на Националния статистически институт – зарадваха ни тъкмо в деня, когато се развихри кампанията срещу европейските боклуци – както наричат второкачествените хранителни стоки, които подхвърлят на българите. Дали обаче са дори второ качество? Не питайте – няма да ви кажат, а и не знаят. И хич не ги интересува. Врявата се вдигна, колкото да затисне позора с Отписаните един милион шестотин шейсет и пет хиляди клетници.

Това е номерът сега: позорната новина да се затиска с нова, може също да е позорна, няма значение, важното е всяка новина да се оттласква с друга. Врява след врява, докато опустошат напълно обществения слух.

Медиите съобщиха набързо за Отписаните, телевизиите примляснаха нещо, без да пролеят поне една изкуствена сълза. Те отдавна са заприличали на едновремешните радиоточки – които, според популярния, анекдот, служеха и като хладилник: седи в някаква стаичка една потна цоца/дебелана, пределно отегчена, и дрънка глупости за предстоящия – ето го, вижда се! – Разцвет на Застоя. Държавата сега се държи като въпросната цоца – дори нищо не обещава, просто ти съобщава, че е отписала 1 665 000 единици, бракувала ги, оставила ги е да доизгният и да се разкарат най-сетне.

Не ни казва обаче, защо ги е отписала от Книгата на Живота – нормалния, приличния живот? За какви грехове? Дали пък не им отмъщава толкова свирепо, защото Отписаните са неудобни свидетели, защото още сънуват един друг живот – скромен, но, все пак, порядъчен? Не е малко това провинение – заслужават да бъдат зачертани. Не се сещам за друго обяснение.

1 665 000! Ей, нахалници, които все не успявате да се донахилите с измисления си оптимизъм – давате ли си сметка, как живее един човек, който е наритан под прага на бедността? То е ясно, че сърцата ви са от лой – обаче проявете мъничко любопитство. И стига сте се хвалили с врели-некипели – с това чудо трябва да се хвалите.

Още преди 30 години стана ясно, какво представляват ония случайници, които усърдно се запреструваха на „десни“, пък се оказаха абсолютни леваци. Първото, заради което се заоплакваха от соца беше, че тогава нямало банани. Гладът за банани беше кодът на тия хора: те им липсваха, а не, примерно, Манделщам. Примитивни хора, комплексари, плод-зеленчукът им беше хоризонта.

Костов направо го каза: не можел да купува банани за дъщерите си. Сетне си купи цялата държава, обаче ония банани му заседнаха в гърлото, както и на останалите натрапници политици. Обаче издаваха някакви звуци, все и все – и сега „младите“ знаят за соца най-важното: че при него не растат банани.

Ей, сладури, приспаха ви, идиотизираха ви напълно, поквариха ви с лъжите си – и сега се държите като тях, по същия безчувствен начин. 1 665 000 под-бедняци нищо ли не означават за вас – макар че вие се мотате наоколо тъкмо заради тях, те са ви създали, с надеждата да сте по-досетливи от тях.

Плюскате банани – обаче и през ум не ви минава, че трябва да потърсите сметка за Погрома – най-малкото, защото и вас ви очаква същата съдба. След 10 години прага на бедността вероятно ще бъде – колко? – 551 лева и осем стотинки – как ще се чувствате тогава? Пада ви се обаче, понеже сега мълчите като пукали, заети да отглеждате едно набананено овчедушие в себе си.

Какво дремете – или сте оглупели от бананите на свободата. Известно е, че този плод подобрява зрението – на вас не ви ли действа, та оставате слепи за Погрома?

Докато врякаха за боклуците/храни, с половин уста смутолевиха друго: с 42 процента по-скъпи били те в сравнение с други страни-членки на ЕС. Това пък какво е – рушветът, който дължим заради кефа да сме „европейци“? Или пък проверка за безподобния будалък на българските властници?

Докато ги има тия 1 665 000 под-бедняци, израз на пределна нравствена диващина е да се размишлява за „пороците“ на Народа – а някои го правят предизвикателно-нахално. Набананени/Нахрантутени от Властта, те са готови да му пришият всякакви недостатъци и пороци.

И не пропускат да кажат нещо отровно за Мрежата – а тя остана единственото място, където може да се чуе гласът на Отритнатите. Обаче за Властта и прислугата й тя е източникът на „фалшивите“ новини, това е новата им лакърдия. И го казват точно тия, които офалшивяват Живота, превръщат го в нещо несмислено, глупаво и зло. За тях 1 665 000 Отписани също е фалшива новина – някаква досадна подробност от статистиката. Отмини и забрави.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Коментари

More in Коментари

постfe8ee9edf1e6f3686bd90d9eeb5ca0f7996b5f7c

Постът, който взриви фейсбук: Във фалшива страна, с фалшиви звезди, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение!

май 9, 2018
МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Думите на Роджър Уотърс в София са опасни, той не е осведомен, тиранията на Москва е несравнима със западните му опоненти…

май 7, 2018
баце3191109ad8214e4c8df6c0c52f5c3f1e_L

Борисов пренебрегна и 6 май… Няма го и на празника на армията и честта, както отсъстваше и на 3 март и в дните на Съединението и на Независимостта!

май 6, 2018
31925075_1693882347357247_4364704143114240000_n

Срам нямат: Грантаджиите около храненика на Запада – Навални, извадиха деца да воюват срещу Путин… Като Хитлер 1945 г.

май 6, 2018
feez

Фейсбук прегря срещу Борисов: Ще му правим восъчни фигури. Първата – ял филии с мас, втората – с маргарин!

май 5, 2018
parlament

За един мандат депутатът получава заплата, колкото един български учител за 35 години работа!

май 2, 2018