Европа

Австрия: Настана време ЕС да прекрати санкциите срещу Русия, щом като САЩ въведоха мита срещу Европа!

Австрия: Настана време ЕС да прекрати санкциите срещу Русия, щом като САЩ въведоха мита срещу Европа!

 

 

путин-3

 

 

 

Настана време Европейският съюз да прекрати санкциите срещу Русия, след като САЩ въведоха мита за стоманата и алуминия, заяви австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе в интервю за неделното издание на в. „Остерайх“. „ЕС трябва да реагира, защото в новата обстановка е невъзможна честна търговия“, казва Щрахе.

 

 

 

 

 

 

„Винаги съм предупреждавал да не тикаме Русия в ръцете на Китай. Настана време да прекратим злощастните санкции и да нормализираме икономическите си отношения с Русия“, изтъква канцлерът в отговор на въпрос дали е нужно ЕС да промени позицията си към Русия при новите отношения със САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

 
Кремъл съобщи, че на 5 юни президентът Владимир Путин ще бъде на работно посещение във Виена.

 

 

 

Путин ще бъде посрещнат с военни почести във виенския дворец Хофбург от своя колега Александър Ван дер Белен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата на руския президент включва разговори с президента на Република Австрия Александър Ван дер Белен и с австрийския канцлер Себастиан Курц.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част от програмата на посещението е полагане на венец пред паметника на Съветската армия във Виена, където ще го очакват министърката на външните работи Карин Кнайсъл и висши военни от австрийската армия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След това Владимир Путин ще вземе участие в заседанието на Австрийско-руския съвет за бизнес в Австрийската стопанска камара, където се очаква слова да произнесат Путин, австрийският канцлер Себастиан Курц, президентът на Руската камара за търговия и индустрия Сергей Катирин и новоизбраният президент на Австрийската стопанска камара Харалд Марер.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вечерта руският президент ще посети Музея за изящни изкуства, където ще бъде посрещнат от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и директорката на музея Сабине Хааг и ще е специален гост при откриване на изложбата „Гостува Ермитажът. Там се съхраняват шедьоври от Ботичели до ван Дайк“.

 

 

 

 

907650-l

 

 
На 1 юни САЩ въведоха мита за внос на стомана (25%) и алуминий (10%) от Евросоюза, Канада и Мексико. Президентът Доналд Тръмп заяви в събота, че не се плаши от търговска война със съюзниците си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той написа в „Туитър“, че САЩ заслужават честна търговия. „Ако не налагате никакви мита върху внасяните в САЩ стоки от една или друга държава, а тя налага мита от 25%, 50% или дори 100% върху наши стоки, това е несправедливо и повече няма да го търпим. Това не е свободна или честна търговия, а глупава търговия“, отбеляза Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

Министърът на икономиката на Германия Петер Алтмайер коментира, че компаниите в САЩ, които разчитат на специални видове немска стомана, ще трябва да повишат цените и следователно това ще окаже натиск върху правителството на САЩ да освободи от мита някои метали.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Предполагам, че специалните стомани, произведени в Германия, няма да могат лесно да бъдат заменени с произведени в САЩ алтернативи. В този случай те ще трябва значително да повишат цените на своите продукти“, обяснява Алтмайер.

 

Поумняване

„Когато външнотърговският ви дефицит възлиза на почти $800 млрд. годишно, не можете да си позволите да претърпите поражение в търговска война! За сметка на САЩ дълги години изгода от търговията получаваха други страни. Дойде време за поумняване!“, написа Тръмп в „Туитър“.

 

 

Сега

 

http://www.segabg.com/article.php?id=907651

loading...
0
Европа

More in Европа

luidji-di-mayo

Италианското правителство е решено да преразгледа санкциите срещу Русия

февруари 10, 2019
1549726152

Революция в Париж! „Жълтите жилетки“ вилнеят, нападат банки, кафенета и ресторанти… СНИМКИ/ВИДЕО

февруари 9, 2019
жълти119068_660_370

„Жълтите жилетки“ от Франция се протягат към Италия, в Париж – отново сблъсъци с полицията

февруари 9, 2019
d54d54e7f497f09d876189e073a11d72_medium

ЕК към Италия и Франция: Разберете се сами!

февруари 8, 2019
италbig_30_2

Франция отзовава посланика си в Италия, заради срещата на вицепремиера с „жълтите жилетки“

февруари 7, 2019
паис190203181624-660x371

El País разказа как САЩ са изисквали от Испания и ЕС да прекратят всякакъв диалог с Мадуро

февруари 4, 2019