Европа

Австрия: Настана време ЕС да прекрати санкциите срещу Русия, щом като САЩ въведоха мита срещу Европа!

Австрия: Настана време ЕС да прекрати санкциите срещу Русия, щом като САЩ въведоха мита срещу Европа!

 

 

путин-3

 

 

 

Настана време Европейският съюз да прекрати санкциите срещу Русия, след като САЩ въведоха мита за стоманата и алуминия, заяви австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе в интервю за неделното издание на в. “Остерайх”. “ЕС трябва да реагира, защото в новата обстановка е невъзможна честна търговия”, казва Щрахе.

 

 

 

 

 

 

“Винаги съм предупреждавал да не тикаме Русия в ръцете на Китай. Настана време да прекратим злощастните санкции и да нормализираме икономическите си отношения с Русия”, изтъква канцлерът в отговор на въпрос дали е нужно ЕС да промени позицията си към Русия при новите отношения със САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

 
Кремъл съобщи, че на 5 юни президентът Владимир Путин ще бъде на работно посещение във Виена.

 

 

 

Путин ще бъде посрещнат с военни почести във виенския дворец Хофбург от своя колега Александър Ван дер Белен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата на руския президент включва разговори с президента на Република Австрия Александър Ван дер Белен и с австрийския канцлер Себастиан Курц.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част от програмата на посещението е полагане на венец пред паметника на Съветската армия във Виена, където ще го очакват министърката на външните работи Карин Кнайсъл и висши военни от австрийската армия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След това Владимир Путин ще вземе участие в заседанието на Австрийско-руския съвет за бизнес в Австрийската стопанска камара, където се очаква слова да произнесат Путин, австрийският канцлер Себастиан Курц, президентът на Руската камара за търговия и индустрия Сергей Катирин и новоизбраният президент на Австрийската стопанска камара Харалд Марер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вечерта руският президент ще посети Музея за изящни изкуства, където ще бъде посрещнат от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и директорката на музея Сабине Хааг и ще е специален гост при откриване на изложбата “Гостува Ермитажът. Там се съхраняват шедьоври от Ботичели до ван Дайк”.

 

 

 

 

907650-l

 

 
На 1 юни САЩ въведоха мита за внос на стомана (25%) и алуминий (10%) от Евросоюза, Канада и Мексико. Президентът Доналд Тръмп заяви в събота, че не се плаши от търговска война със съюзниците си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той написа в “Туитър”, че САЩ заслужават честна търговия. “Ако не налагате никакви мита върху внасяните в САЩ стоки от една или друга държава, а тя налага мита от 25%, 50% или дори 100% върху наши стоки, това е несправедливо и повече няма да го търпим. Това не е свободна или честна търговия, а глупава търговия”, отбеляза Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

Министърът на икономиката на Германия Петер Алтмайер коментира, че компаниите в САЩ, които разчитат на специални видове немска стомана, ще трябва да повишат цените и следователно това ще окаже натиск върху правителството на САЩ да освободи от мита някои метали.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Предполагам, че специалните стомани, произведени в Германия, няма да могат лесно да бъдат заменени с произведени в САЩ алтернативи. В този случай те ще трябва значително да повишат цените на своите продукти”, обяснява Алтмайер.

 

Поумняване

“Когато външнотърговският ви дефицит възлиза на почти $800 млрд. годишно, не можете да си позволите да претърпите поражение в търговска война! За сметка на САЩ дълги години изгода от търговията получаваха други страни. Дойде време за поумняване!”, написа Тръмп в “Туитър”.

 

 

Сега

 

http://www.segabg.com/article.php?id=907651

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Европа

More in Европа

1527929070-aaaa-protest

Le Figaro: Губейки привлекателност, ЕС все повече се превръща в деспот!

юни 2, 2018
orig

Първото антисистемно правителство в Западна Европа – италианското, положи клетва! Преломът в ЕС започва догодина с евроизборите…

юни 1, 2018
768x432

Извънредно! Мариано Рахой падна от власт след обвинения за корупция, социалистите поемат управлението в Испания!

юни 1, 2018
клевети1527748275-vidd

Кошмар в Норвегия! Отнемат българчета от семействата им след клевети на съседи (СНИМКИ/ВИДЕО)

май 31, 2018
двама0000346733-article2

Повечето източноевропейци предпочитат политиката на Путин пред тази на Тръмп, Меркел и Макрон!

май 28, 2018
забрани7560ab9f3dce0942fb68f237ae350181

Ново 20! Брюксел иска забрана на пластмасови прибори, сламки и клечки за уши за еднократна употреба!

май 28, 2018