Политика

Бойко показа истинския си нрав: Не е важно как живеят хората, важното е да няма протести

Бойко показа истинския си нрав: Не е важно как живеят хората, важното е да няма протести

 

 

IMG_1758

 

 

 

 

 

 

Премиерът ни за пореден път показа кое е най-важното за него. Дали децата и младежите с увреждания получават от държавата адекватна помощ, каквато трябва да има в една страна от ЕС – това не е толкова важно за него.

 

 

 

 

 

 

 

Кой ще е министърът, който да им осигури (или няма) това, което им се полага според европейските регламенти и конвенциите на ООН – също не е важно. Ето, в единия ден му приема оставката, на следващия ден го връща на работа. Важното е само едно – да ги няма палатковите лагери на хората с инвалидни колички и родителите им, които взеха да никнат в страната.

 

 

 

 

 

 

 

„Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?“, каза Борисов. И още:

 

 

 

 

 

 

„Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер“. И пак:

 

 

 

 

 

 

 

„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер – не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни“.

 

 

 

А това е от петъчния ден: 

 

Борисов е готов да отпусне още средства за решаването на проблемите на хората с увреждания, но когато се убеди, че те ще отидат по предназначение “там, където трябва” и действително ще доведат до промяна. Това се разбра от негово изявление днес, сред откриването на разширеният път между Бургас и Слънчев бряг, предаде “Дневник”.

Бойко Борисов посочи, че на няколко пъти му е било казано, че не става въпрос за повече пари. “Според мен все пак пари са нужни и ще се радвам да стигнем до момента, когато ще стане въпрос за повече пари”.

На мястото, където беше официалната церемония, имаше и представители на протестиращите хора с увреждания от палатковия лагер в Бургас, които носеха тениски с надпис “Системата ни убива”.

Веднага след откриването на пътния участък премиерът пренебрегна журналистите, за да проведе обещания разговор с тях. Той дори се ядоса, че е бил цитиран некоректно по темата, когато я е коментирал при посещението си в Израел. Според Бойко Борисов през 2016 година е бил решен въпросът с парите за децата с увреждания.

 

 

 

 

 

 

По-късно пред журналистите той посочи, че никое друго правителство, дори предишните две, на които е бил премиер, не са давали повече пари за социални дейности. Той набързо изброи, че за Здравната каса са осигурени четвърт милиард повече, за пенсионерите са дадени 215 млн. лева за добавки към пенсиите, 10 милиона допълнително са отпуснати за Софийския университет, 15 млн. за БАН и т.н.

 

 

 

 

 

 

„Отделят се огромни средства, явно не се разпределят правилно. Помолих ги и ще ми направят план. Когато са готови, ще седнем и с министрите, за да видим защо толкова много пари се заделят от бюджета за здравеопазване и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за социалните служби, а накрая излиза, че те не стигат до хората, има недоволни”, коментира Борисов.

 

 

Казано по-просто, важното е да няма протест, че Бойко това не можел да го гледа… по телевизията. Защото премиерът ни всъщност там вижда палатковия лагер, няма данни да е отишъл да го види, макар че той стои София е на пъпа на столицата от началото на месеца.

 

 

 

 

 

 

 

 

А може би премиерът ни просто не харесва да вижда хора с увреждания?

Може би той е от онези, които смятат, че те трябва да стоят накъде далеч от очите на околните – затворени, за да не ги притесняват?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дано не е това причината Бойко Борисов да иска да няма палаткови лагери… Защото би било жалко и тъжно за цялото му пъчене с това колко европейска е станала България, докато той е на власт.

 

 

Източник: Вихрогон БГ, Епицентър

https://vihrogon.bg

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

goranov-iwatch-2

Данъкът за основно жилище скача двойно догодина, финансов удар и за собствениците на стари коли

септември 3, 2018
zx860y484_3304797

921 гербаджии ще бъдат назначени на работа заради въвеждането на тол системата

септември 2, 2018
бойко-валери-симеонов

В 18 ч. Борисов и патриотите решават бъдещите министри. НФСБ запява в 12 ч. “Оставаме, оставаме…”

септември 2, 2018
декларацияc607fc19f0cacc126133315571d12ead

Остава ли НФСБ в управлението на Борисов? Вижте декларацията на Симеонов и хората му

септември 2, 2018
asfalt

Не фалшивите новини са проблемът на ГЕРБ, а фалшивите пътища, които се превърнаха в емблема на едно катастрофално и фалшиво управление!

септември 2, 2018
цветанов хоро

Седмица след трагедията край Своге Цветанов и Теменужка празнуват на фолклорен събор

септември 2, 2018