Политика

Борисов: Радвам се на това, на което България заприлича

Борисов: Радвам се на това, на което България заприлича

 

boiko16

 

 

 

 

Президентът Румен Радев беше надпартиен, но стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова вече не е надпартиен.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Божурище, където откри ново предприятие в Индустриалната зона.

По думите му всички изказвания на президента Радев всеки ден са срещу правителството.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставена без обществено внимание, корупцията се разраства като раково образувание, каза вчера Радев.

По повод визитата на Борисов в Москва, президентът коментира, че „българското правителство излезе от летаргията по отношение на Русия“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президентът посочи още, че вниманието е насочено към Западните Балкани, европредседателството, Русия, а за корупцията няма почивен ден.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Всеки ден ние слушаме упреци за правителството, нито дума за опозицията. Нито дума за това, което през годините са сторили. Нито дума – само срещу правителството. Това не е равноотдалечен“, добави премиерът.

 

 

 

 

 

 

 

 

Борисов не разбира защо е оприличен като „слуга на Путин“, а президентът Радев е бил пръв там и за него няма подобни изказвания. От една страна ме атакуват защо съм отишъл, от друга страна аз съм бил слуга, добави Борисов.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

„Не мога да ги разбера, но казвам, радвам се на това, на което България заприлича. И казват виждате министрите на държавите, които ни гледат отвън, сега атакуваме чакалнята на еврозоната, влизаме в банковия съюз, който да гарантира дългосрочност на бизнеса, не само чуждия, но и българския. Това, което на Западните Балкани и изобщо на Балканите се случва дава възможност и на българските фирми вече да инвестират и доста има там. Премиерите им са гарант за нашите инвестиции. Оставям на съвестта на всеки, когато се изказва, да си носи отговорност за това. Аз съм човекът, който нито веднъж не е повдигнал темата“, заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Премиерът откри в Божурище производствено предприятие, дъщерно дружество на световния лидер Miltivac, специализиран в производството на вакуум-опаковъчни решения, етикиращи машини, системи за контрол и инспекция, както и роботизирани опаковъчни линии.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бойко Борисов обърна внимание, че преди няколко години индустриалната зона в Божурище е била гола поляна, а сега всичко се е изградило наново като един нов град. Той изтъкна, че инвестициите в страната ни са с над 2 млрд. повече и те са в заводи, фабрики и производство, а не само в сферата на услугите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Премиерът отбеляза, че е много важно за инвеститорите, че в България има 10-процентов плосък данък, икономически растеж, стабилно евро спрямо лева, огромен фискален резерв и най-нисък дълг в Европейския съюз. Той подчерта, че за още по-голяма сигурност България кандидатства за влизане в Еврозоната, за да се гарантират още повече инвестициите в страната ни.

 

 

 

 

 

Източник: Дир.бг

0
Политика

More in Политика

52281307_371371366928207_7120120466034917376_n

ГЕРБ се страхуват, че Радев ще назначава членовете на ЦИК

февруари 7, 2019
big_IMG_9146

Кметът Портних: 113 милиона за 3 км булевард във Варна са изхарчени, трябват още

февруари 7, 2019
румен-радев-1

Генералите купували транспортни самолети, за да бягат при война?! Това е оскърбление!

февруари 7, 2019
соколова05-27-678x381

Слънцето ще ни топли, дори да е от банани, разкриха от ГЕРБ… (ВИДЕО)

февруари 7, 2019
шегаbig_29_1

Радев нарече думи на Борисов „несполучлива шега“ и припомни как неведнъж политиците са проваляли България

февруари 7, 2019
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев отвърна на удара: Правителството няма позиция за Венецуела, крие се зад колективната безотговорност

февруари 7, 2019