Политика

Зам.-министър със самолетен билет за 8300 лв.: Не бях в луксозна командировка

Зам.-министър със самолетен билет за 8300 лв.: Не бях в луксозна командировка

 

 

 

orig

 

 

 

 

“Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”, заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова пред bTV.

 

 

 

 

 

 

 

Така тя коментира информацията, че докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 000 лева за самолетни билети само за една командировка на нея и нейна колежка.

Димитрова призна, че обява за тази конференция е дошла в министерството още през март, но след като то се забавило да вземе решение до последния момент, билетите за пътуването вероятно са били по-скъпи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зам.-министърът и един държавен експерт са пътували в първа класа, като един билет е струвал 8300 лв.

 

 

 

 

 

 

 

“Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла, защото това е най-големият форум, на който България имаше възможността да се представи, форум на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания. Не мога да отговарям за билета, защото не смятам, че това е най-важното в момента, най-важното е, че изпълняваме правителствената програма с пълна сила. Участието на българска делегация, която имах възможността да ръководя, и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, дадоха възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията”, каза още тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

На забележката, че в София майките на деца с увреждания протестират, тя отговори:

 

 

 

 

 

 

“Ние сме в диалог, аз много се надявам той да се превърне в конструктивен диалог, с конкретни предложения и решения, които да ни позволят да направим комплексна всеобхватна политика, ориентирана към индивидуалните възможности и потребности на всеки човек с увреждания.”

 

 

 

 

 

 

Запитана какъв е резултатът от събитието, тя посочи, че двамата представители на министерството са участвали в съпътстващо събитие, на което е представен опитът и напредъка на България по деинституционализацията на грижата деца в България, особено с акцента за закриване на всички институции за деца с увреждания.

 

 

 

 

 

 

“Имаше и друго съпътстващо събитие за приобщаващо образование и обучението на хората с увреждани през целия им живот. Разбира се, че съм говорила на конференцията. Това, което като реформа в момента сме стартирали, е наистина ефективно и ефикасно – да насочваме държавния ресурс към по-конкретни и видими резултати за хората, които подкрепяме”, подчерта Димитрова.

 

 

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0

More in Политика

0434133001535643029_692583_600x458_actualno

Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в поръчките, безнаказаност има навсякъде… ВИДЕО

август 30, 2018
уволнениеfired-uvolnenie-kick-put_28-640x381

В най-критичния момент: Уволнение на един от най-важните хора в България! (СНИМКА)

август 30, 2018
ms-zasedanie-bgnes

Бъдещият нов единен орган за безопасност по пътищата… съществува от 15 г., шеф му е…

август 30, 2018
Screen-Shot-2018-08-28-at-11.31.38

Потрес! На фона на целия скандал около Своге, “Трейс” получи нова обществена поръчка от кабинета

август 29, 2018
tomi

Измислиха го! Само нов държавен орган може да пребори войната по пътищата

август 29, 2018
александър-маринов1-678x381

Проф. Ал. Маринов: Видимо е, че Борисов търси цаката на Цветанов! Цветанов прави същото

август 29, 2018