ОБЩЕСТВО

Извънредно: Стана ясно какво е правил екипажът на хеликоптера минути преди трагедията

Извънредно: Стана ясно какво е правил екипажът на хеликоптера минути преди трагедията

 

минути1528801101-750-ekipazhat-helikoptera-e-treniral-visene-039

 

 

 

Тримата летци, които катастрофираха с хеликоптер в Крумово, имали в пъти по-малко летателни часове тази година от задължителните 180.

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви командирът на авиобазата бригаден-генерал Димитър Иванов. До катастрофата нальотът на пилотите Пламен Пантилеев, Стоян Неделчев и  бордовия инженер Алексей Каменов бил съответно 17,18 и 20 часа, уточнява Trafficnews.bg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Индивидуалният нальот е от 180 часа на година за всеки летец. Според стандартите на НАТО 40 часа могат да се извършат на тренажор. В биографичната справка на двамата загинали пилоти, изпратена от МО, бе записано, че те имат над 1100 летателни часа в кариерата си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забраната за военни полети касае само тренировъчните, а еър полийс и аварийно-спасителните ще се изпълняват при нужда, стана ясно още от брифинга. „Загиналите пилоти са едни от най-подготвените. Пилоти и хора, на които всички са имали доверие. Работили са добре с колектива.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загубата е много тежка – както за семействата, така и за всички техни колеги – те са били предпоставка за  спойка за колектива”, заяви командирът на ВВС Цанко Стойков. Той изказа съболезнование на близките на загиналите пилоти Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След кратка биографична справка на двамата капитани, генералът разказа хронологията на инцидента. Метеорологичната обстановка е била добра, като е имало 10 км видимост и слаб вятър.

 

 

 

 

 

 

 

 

Изведнъж вертолетът се е завъртял и паднал на десния си борд. Това е бил първи полет за летателната смяна на Пантилеев, трети за смяната на втория пилот Неделчев и четвърти за бордния техник Каменов. Хеликоптерът е бил ремонтиран през 2016 година, като той е бил приет от ВВС на 08.12.2016 година в базата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оттогава той е имал 320 летателни часа. Конкретните причини за инцидента ще бъдат изнесени от формираната комисия, която започва работа още днес, каза ген.-майор Стойков. Самата тренировка, която изпълнявала екипажът, била за висене над терен.

 

 

 

 

 

 

 

И тримата са били тренирани, а машината е била подготвена в изправност, с малък авиационен нальот. В момента се анализират възможностите за търсене на друг хеликоптер, който да се включва в гасенето на пожари.

 

https://petel.bg/Izvanredno–Stana-yasno-kakvo-e-pravil-ekipazhat-na-helikoptera-minuti-predi-tragediyata__268880

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

erik-rubin

Ерик Рубин: С F-16 ще имате изтребители, каквито няма и армията на САЩ

февруари 9, 2019
big_1764

Здравен абсурд! ТЕЛК изпрати момче с прогресиращо и нелечимо генетично заболяване на работа

февруари 9, 2019
3-2

Разбиха българска група за източване на банкомати на остров Бали… СНИМКИ+ВИДЕО

февруари 9, 2019
захариева2110820329

Захариева: Във Венецуела ако не гласуваш за когото трябва, ти просто ще гладуваш

февруари 8, 2019
phpghvyyc_800x_

МВР арестува роднина на Ботев, раздавал супа на бедните (ВИДЕО)

февруари 8, 2019
1155154029_dbtjsdn112_1411594571

15 простички правила на етикета, които всеки трябва да знае

февруари 8, 2019