ИНЦИДЕНТИ

МВнР се намеси в случая с починалото 7-годишно дете в турски аквапарк! Какви документи са подписали родителите?

МВнР се намеси в случая с починалото 7-годишно дете в турски аквапарк! Какви документи са подписали родителите?

 

 

orig

 

 

 

Министерството на външните работи на България бе запознато в подробности със случая с починалото в турския курортен град Дидим българско момиченце, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

 

 

 

 

 

 

 

 

7-годишната Вивиан Вачера – дъщеричка на Веселин Вачев – един от тримата тенори във формацията “Уникалните гласове”, почина на 7 юни по време на почивка в турски курорт, след нелеп инцидент в аквапарк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Момиченцето се спуска по водната пързалка в аквапарка на комплекса, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, Вивиан започва да се превива от болки и е откарано по спешност в местната болница. Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в град Айдън.

 

 

 

 

 

В линейката сърцето на първокласничката спира, но лекарите успяват да възстановят сърдечната й дейност. По настояване на лекарите, родителите пътуват зад линейката в личен автомобил. Вивиан е приета в болницата в Айдън, но малко по-късно медиците съобщават на майка й и баща й, че е починала.

Причината е кръвоизлив заради разкъсан далак.

 

 

 

 

 

 

 

По указания на министъра на външните работи Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат.

 

 

 

 

 

 

 

 

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

 

 

 

 

 

Родителите са били принудени да подпишат нещо, което им е предоставено без да знаят какво точно, защото не е имало преводач. Има съмнения, че в документите се съдържат и клаузи, с които предварително се оневиняват собствениците на аквапарка дори без да е правено разследване.

 

 

 

 

 

 

 

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

 

 

 

 

 

 

Отделно Генералното консулство ще поиска от прокуратурата на Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

 

Дир БГ

 

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mvnr-se-namesi-v-sluchaya-s-pochinaloto-7-godishno-dete-v-turski-akvapark

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

гумения15288789792

Ужасна трагедия в Пазарджик: Бивш футболист се самоуби със скок от осмия етаж!

юни 13, 2018
таняbig_81900

Драма в Сапарева баня: Строител успя да свали от бесилото полуживата си любима, минута деляла жената от най-лошото…

юни 13, 2018
big_1f6a

Таткото и майката на починалото в Турция българско момиченце с разтърсваща изповед за трагедията (СНИМКИ/ВИДЕО)

юни 13, 2018
1485184682-8156

Пак ужас в Германия: 8 момчета от България изнасилиха брутално 13-годишна и заснеха всичко на телефон

юни 12, 2018
дъщеричкаbig_1_430x_651

Огромна трагедия в семейството на тенора Веселин Вачев! При нелеп инцидент на водна пързалка в Турция загина дъщеричката му

юни 12, 2018
следа1528782542-10568932-147894228875119-3457025172216983682-n-678x381

Първа конкретна следа за рухването на хеликоптера в Пловдив! Ето какво е спасило бордният инженер Алексей Каменов

юни 12, 2018