Европа

Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин: Неизмеримото страдание трогна и мен…

Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин: Неизмеримото страдание трогна и мен…

 

 

0000378889-fbh

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен“, каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

 

 

 

 

 

 

 

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия“ и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: dnes.bg

loading...
0
Европа

More in Европа

Ёс˅ɐόō`ʁɠӔɃ̉ϔՐ`PϠԇ͠׈œɍǠԑɔǠ̅с ԙ͠Бσс̌TɊٍ ć˙Ӆٍ ԇӠʕ…эǓǓ ӔǍ ՋǠ( ICONPRESS/ć̇ԑǓ ͔ϕ͔ϕ̇Ӡ) ԓɐсӠʁ̌ōϓ

Правителството в Гърция се разпадна заради договора с Македония

януари 13, 2019
epa05990084 French President Emmanuel Macron (L) and German Chancellor Angela Merkel (R) at the NATO summit in Brussels, Belgium, 25 May 2017. NATO countries' heads of states and governments gather in Brussels for a one-day meeting.  EPA/ETIENNE LAURENT

Доверието към Макрон продължава да пада на фона на бунта на „жълтите жилетки“

януари 12, 2019
1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
искания1547116770-rt

Транспортната комисия в ЕП отхвърли българските искания, приет е най-лошият за нас вариант! ВИДЕО

януари 10, 2019
968e4636418f8570bf00b1468d1f824a_medium

„Жълтите жилетки“ призовават: Теглете спестяванията си от банките

януари 9, 2019