Европа

Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин: Неизмеримото страдание трогна и мен…

Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин: Неизмеримото страдание трогна и мен…

 

 

0000378889-fbh

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен”, каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

 

 

 

 

 

 

 

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия “Алтернатива за Германия” и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: dnes.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

big_apteki-2015-3

Чиновниците в ЕС сътвориха истински хаос: Подписваме GDPR декларации за личните данни дори в бръснарници и аптеки!

юни 6, 2018
путин австрия

Виена влиза в ролята на посредник между Москва и ЕС – това е записано в програмата на австрийското председателство

юни 6, 2018
салвини1528190538-11

Новият МВР шеф на Италия подгони мигрантите и Сорос, нарече Путин “един от най-добрите държавници в света”

юни 5, 2018
путин-3

Австрия: Настана време ЕС да прекрати санкциите срещу Русия, щом като САЩ въведоха мита срещу Европа!

юни 3, 2018
1527929070-aaaa-protest

Le Figaro: Губейки привлекателност, ЕС все повече се превръща в деспот!

юни 2, 2018
orig

Първото антисистемно правителство в Западна Европа – италианското, положи клетва! Преломът в ЕС започва догодина с евроизборите…

юни 1, 2018