ОБЩЕСТВО

Народът се усети: Пробутват ни ФЕЙК за богати пенсионери и колосални удари на ало-мафията! Тече обработка на общественото мнение…

Народът се усети: Пробутват ни ФЕЙК за богати пенсионери и колосални удари на ало-мафията! Тече обработка на общественото мнение…

 

 

47B5F205-CA8E-40CD-84D6-671E6780D6EB_w1023_r1_s

 

 

 

Часове бяха нужни, за да се усети народът, че новинарската “бомба” на деня, според която 65-годишна столичанка дала над 400 000 лв, а 65-годишен мъж – цели 600 000 евро, са нагла фалшива новина, чиято цел е обработка на общественото мнение.

 

 

 

 

 

Всички големи и сериозни медии, вкл. телевизиите, разпространиха днес с охота въпросния фейк. Оновини също , като се позова на един от големите сайтове.

 

 

 

 

 

 

НАКРАТКО ОТ ДАРИК РАДИО:

 

 

 

 

 

„Ало” измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от двама възрастни. Измамените са 65-годишна жена, живееща в столицата, и 76-годишен мъж, живеещ в софийско село. И двамата са давали парите на части, единият за 5 дни, а другият – 6 месеца.

 

 

 

 

 

 

76-годишният мъж, живеещ в софийско село, дал общо 600 хил. евро на телефонни измамници.След чести позвънявания в рамките на 6 месеца мъжът оставял различна сума пари на уговорени места. Възрастният човек дори продавал имоти, за да има пари, които да даде на измамниците.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Мъжът е самотно живеещ, няма близки роднини и не разказал на никой за случващото се. Измамниците  му казали, че ще пазят парите в сейф.

 

 

 

 

 

Засега все още не е ясно откъде тръгва първоизточника на тази “новина”, но всички цитират неназовани източници от МВР, според които “полицията разследва” случаите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Главният секретар на МВР също потвърди за измамата и обясни, че по случая работи столичната полиция. Полицията издирва извършителите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мнозина в мрежата обаче не вярват на тези спекулации и затова изсипаха куп коментари, с които логически оборват “новината”:

 

 

 

 

 

 

Ето само няколко от коментарите от форума в Оновини:

 

 

Radoslav Yakov Сега ще ви обясня ЗАЩО подобни съобщения са лъжа. Много е просто – това е част от постоянната медийна обработка на населението. Посланието (и съответно внушението) е двояко – първо, че сме нация от идиоти и второ, че пенсионерите само реват, че са им ниски пенсиите, а всъщност трупат огромни спестявания. Просто и гениално – както повечето стратегии по психологическа обработка на масите. Живеем в скрита диктатура и срещу нас се води война – не забравяйте това!

 

Dani Nikolay Ето ти фейкнюз, та дрънка! Следва обяснение как няма пари за увеличение на пенсиите! “Общественото мнение” форматирано, задачата изпълнена! Горанов продължава да си строи палатите необезпокоявано 😡😡😡

 

 

Radoslav Yakov Целите на кукловодите (условно да ги наречем така) са също пределно прости – създаване на напрежение и разделение между различните поколения, професионални съсловия, и всевъзможни линии на конфронтация вътре в обществото, за да се предотврати консолидация на народа срещу системата (статуквото) и по този начин да се продължи движението в зададената посока. Основната междинна цел може да се опише само с една дума – контрол.

 

Todor Anastasov Баба има половин милион ???? хе хе хе “

 

Valentin’s Stoianov Че тя от 5 годишна да ги събира не мож ги събра ,д’еба лъжливата ви медия)))

 

Petia Peikova Браво на тази баба,не чака пенсия на опашка😏😏😏

 

 

 

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

003c6efb1dba517f0bdd36ce7cde6cf9_big

Наглостта няма край : Училищен автобус премина на спусната жп бариера в Благоевград (ВИДЕО)

юни 8, 2018
big_1836

Полковник от БНА изби рибата: Ако Ердоган ни нападне, запасняците от Елхово ще превземат Истанбул за 12 часа…

юни 8, 2018
ivo-prezdent-800

Иво Христов: Борисов призна провала на посещението си в Москва и го обясни с… президента

юни 8, 2018
safe_image

Тръмп премахна месеца на гейовете в САЩ! Вижте кои улици затварят в София утре заради прайда

юни 8, 2018
1493134305-20160503-fjxhxosvgkg-1462267170

Мутри с бухалки изпотрошиха от бой семейство в елитния столичен квартал „Бояна“… първи коментар за побоя от гл. секретар на МВР

юни 8, 2018
104282_660_370

Отидох в Русия по пътя, трасиран от Радев, но той не беше трасирал нищо! Използвате случая, за да се заяждате с мен

юни 8, 2018