ОБЩЕСТВО

Народът се усети: Пробутват ни ФЕЙК за богати пенсионери и колосални удари на ало-мафията! Тече обработка на общественото мнение…

Народът се усети: Пробутват ни ФЕЙК за богати пенсионери и колосални удари на ало-мафията! Тече обработка на общественото мнение…

 

 

47B5F205-CA8E-40CD-84D6-671E6780D6EB_w1023_r1_s

 

 

 

Часове бяха нужни, за да се усети народът, че новинарската „бомба“ на деня, според която 65-годишна столичанка дала над 400 000 лв, а 65-годишен мъж – цели 600 000 евро, са нагла фалшива новина, чиято цел е обработка на общественото мнение.

 

 

 

 

 

Всички големи и сериозни медии, вкл. телевизиите, разпространиха днес с охота въпросния фейк. Оновини също , като се позова на един от големите сайтове.

 

 

 

 

 

 

НАКРАТКО ОТ ДАРИК РАДИО:

 

 

 

 

 

„Ало” измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от двама възрастни. Измамените са 65-годишна жена, живееща в столицата, и 76-годишен мъж, живеещ в софийско село. И двамата са давали парите на части, единият за 5 дни, а другият – 6 месеца.

 

 

 

 

 

 

76-годишният мъж, живеещ в софийско село, дал общо 600 хил. евро на телефонни измамници.След чести позвънявания в рамките на 6 месеца мъжът оставял различна сума пари на уговорени места. Възрастният човек дори продавал имоти, за да има пари, които да даде на измамниците.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Мъжът е самотно живеещ, няма близки роднини и не разказал на никой за случващото се. Измамниците  му казали, че ще пазят парите в сейф.

 

 

 

 

 

Засега все още не е ясно откъде тръгва първоизточника на тази „новина“, но всички цитират неназовани източници от МВР, според които „полицията разследва“ случаите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Главният секретар на МВР също потвърди за измамата и обясни, че по случая работи столичната полиция. Полицията издирва извършителите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мнозина в мрежата обаче не вярват на тези спекулации и затова изсипаха куп коментари, с които логически оборват „новината“:

 

 

 

 

 

 

Ето само няколко от коментарите от форума в Оновини:

code Copy and paste this code on your site.

 

 

Radoslav Yakov Сега ще ви обясня ЗАЩО подобни съобщения са лъжа. Много е просто – това е част от постоянната медийна обработка на населението. Посланието (и съответно внушението) е двояко – първо, че сме нация от идиоти и второ, че пенсионерите само реват, че са им ниски пенсиите, а всъщност трупат огромни спестявания. Просто и гениално – както повечето стратегии по психологическа обработка на масите. Живеем в скрита диктатура и срещу нас се води война – не забравяйте това!

 

Dani Nikolay Ето ти фейкнюз, та дрънка! Следва обяснение как няма пари за увеличение на пенсиите! „Общественото мнение“ форматирано, задачата изпълнена! Горанов продължава да си строи палатите необезпокоявано 😡😡😡

 

 

Radoslav Yakov Целите на кукловодите (условно да ги наречем така) са също пределно прости – създаване на напрежение и разделение между различните поколения, професионални съсловия, и всевъзможни линии на конфронтация вътре в обществото, за да се предотврати консолидация на народа срещу системата (статуквото) и по този начин да се продължи движението в зададената посока. Основната междинна цел може да се опише само с една дума – контрол.

 

Todor Anastasov Баба има половин милион ???? хе хе хе „

 

Valentin’s Stoianov Че тя от 5 годишна да ги събира не мож ги събра ,д’еба лъжливата ви медия)))

 

Petia Peikova Браво на тази баба,не чака пенсия на опашка😏😏😏

 

 

 

 

 

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

552795

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Членството в еврозоната ще ни изстреля в сърцето на развита Европа

февруари 28, 2019
Kevork_Kevorkian-678x381

В десетката от Кеворк Кеворкян: СЛАГАЧЕСТВОТО ДНЕС

февруари 28, 2019
100597_660_370

Идват празници – ето как се падат почивните дни през март, април и май

февруари 28, 2019
алцекbgrimpobeda

Всеки трябва да знае за деня, в който българите превземат Рим – сърцето на могъщата империя! СНИМКИ

февруари 28, 2019
токtok

Задава се поредната ценова тесла: И трите ЕРП-та ще искат поскъпване на тока от 1 юли!

февруари 28, 2019
кьовеши-цветанов-борисов-768x532

Това искаме да чуем от нея: Почвам от България и Румъния, там най-много се краде и ще има затворници до 6 месеца

февруари 28, 2019