Политика

Не съм съгласен с оставката на Димитрова, тя е жертвана… не е работа на майките да оценяват командировките

Не съм съгласен с оставката на Димитрова, тя е жертвана… не е работа на майките да оценяват командировките

 

симеонов1523436993-img-3243jpg

 

 

 

 

Валери Симеонов изригна срещу приетата оставка на заместник-министър Росица Димитрова. На брифинг в Министерски съвет вицепремиерът бе категоричен, че тази оставка не е съгласувана с него и заяви, че очаква тя да бъде върната.

 

 

 

 

 

 

Това е в моят ресор, не мога да се съглася, че тази оставка ще бъде приета”, заяви Симеонов.

Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че това е един много добър професионалист. В държавната администрация много трудно се създават професионалисти, за да могат да бъдат по такъв лесен начин харчени и то за абсолютно безумни обвинения – затова, че е пътувала в бизнес класа самолет”, заяви Симеонов. Той посъветва всички, които разпространяват тази информация да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа.

 

 

 

 

 

 

 

 

Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да купя билет бизнес класа, защото трябваше да купя два дена предварително. А къде е спала там – някой сети ли се да я попита – в общежитието на посолството. Аз мисля, че това е изключително несериозно и по този начин държавната администрация ще се обезкърви и в крайна сметка не мога да приема една такава оставка да бъде лесно подписвана и одобрена”, заяви Симеонов.

 

 

 

 

 

 

 

Той посочи, че е уведомил премиера, че е несъгласен с оставката.

 

 

 

 

 

 

 

Аз настоявам оставката да не бъде приемана, да не бъде подписвана и да не бъде освобождаван заместник-министър, който има своя професионален опит и е приет в едно такова тежко звено, каквото е Министерство на труда и социалната политика, точно тази заместник-министърка е приета от всички социални партньори. Тепърва ли ще изграждаме нови специалисти или може би си мислим, че България изобилства от професионални кадри, изграждани с десетилетия”, категоричен бе Симеонов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вицепремиерът уточни, че заместник-министърът е от квотата на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

С оглед на сериозните сътресения, които понесе това министерство – имаше и оставка на министъра, аз мисля, че е недопустимо по такъв начин да бъде жертван и заместник-министър. Министерството има много тежка задача – съставянето на закон, който да обхване всички нуждаещи се от грижи инвалиди – това трябва да стане до края на юли. Аз мисля, че по този начин се саботира работата на министерството. То е в моя ресор, аз като вицепремиер нося отговорност, не мога да се съглася, че такава оставка ще бъде приета без да бъде съгласувана с мен”, коментира Симеонов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него заместник-министърът не е можела да не отиде на форума и не може България да не бъде представена.

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме по-рано премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник социалния министър. Росица димитрова подаде оставка заради общественото недоволство по повод участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк. Тогава Димитрова пътувала до САЩ със скъп билет в бизнес класа.

 

 

 

 

 

 

Докато Димитрова бе на форума в САЩ в България майките на деца с увреждания продължаваха да стоят в палатката пред парламента с настояване държавата да поеме адекватна грижа за своите граждани. Недоволството на хората със специфични възможности от шансовете за живот и развитие, които се предоставят в страната ни дадоха мотив за приетата оставка и последвало връщане на поста на социалния министър Бисер Петков.

 

Нюз БГ

 

https://news.bg/politics/valeri-simeonov-ne-priema-maykite-da-otsenyavat-komandirovkite.html

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

декларацияc607fc19f0cacc126133315571d12ead

Остава ли НФСБ в управлението на Борисов? Вижте декларацията на Симеонов и хората му

септември 2, 2018
asfalt

Не фалшивите новини са проблемът на ГЕРБ, а фалшивите пътища, които се превърнаха в емблема на едно катастрофално и фалшиво управление!

септември 2, 2018
цветанов хоро

Седмица след трагедията край Своге Цветанов и Теменужка празнуват на фолклорен събор

септември 2, 2018
100804_660_370

Борисов уж бори фалшивите новини, а Караянчева обяви: Няма криза, правителството е стабилно

септември 2, 2018
af03d9d32a53b49fd664e2d9beb2bf83

Само България саботира европредседателството си! Заклеймиха ни, че сме корумпирани, а се показахме компетентни

септември 1, 2018
76431

Министър Радев уволнен не за друго, а заради “скритата катастрофа” с бащата на президента – не си контролирал хората

септември 1, 2018