Други

Нинова с писмо до 12 европейски лидери: Не приемаме предложението на Меркел – пари срещу мигранти!

Нинова с писмо до 12 европейски лидери: Не приемаме предложението на Меркел – пари срещу мигранти!

 

НИНОВА1523441572

 

 

 

 

България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори.

 

 

 

Най – главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежанския лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални.»

 

 

 

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова по повод мигрантската криза в писмо до 12 европейски лидери, сред които лидерите на партии от Вишеградската четворка и премиерите на Португалия – Антонио Коща, Испания – Педро Санчес, Гърция – Алексис Ципрас,Словакия – Петер Пелегрини, Швеция – Щефан Льовен, Малта – Джоузеф Мускат, Румъния – Виорика Дънчила.

 

 

 


Тя изтъква, че бежанската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

 

 

 

 

Нинова отбелязва, че бягащите от кървавия сирийски конфликт, съгласно международните норми, имат право да получат закрила.

 

 

 

 

“В същото време, значителна част от влизащите без разрешение чужди граждани не могат да бъдат определени като „бежанци“ и следва да бъдат разглеждани като незаконни мигранти, т.е. връщани обратно в страните им по произход. Водени от интересите на България и на българския народ , ние настояваме за този подход”- казва председателят на БСП в писмото си.

 

 

 

 

Тя смята за неприемливо и неработещо предложението на Германия- подписването на двустранни споразумения – финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти.

 

 

 

 

„Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници”- предлага Корнелия Нинова.

 

 

 

 

Тя настоява за по – строг контрол на външните граници на държавите – членки на ЕС, непрекъснат мониторинг по всички маршрути, в противдействие на незаконната миграция и нелегалния трафик на хора; по-нататъшно засилване и прилагане на интегрираното гранично управление и на обмена на информация в рамките на ЕС, между страните – членки и агенциите, както и с международните партньори.

 

 

 

 

“Бих искала да подчертая, че в контекста на днешните предизвикателства, Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин.

 

 

 

 

Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави”- завършва писмото си лидерът на БСП=

 

 

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Други

More in Други

змия1528360813-5-678x381

Невиждана гледка: Гигантска триметрова змия на международния път Е-80 край Хасково (СНИМКА)

юни 7, 2018
1527189268-1

Помните ли “абитуриента със синия костюм”, който отиде пеш на бала? Ето какво се случва сега с него…

май 25, 2018
1526017175-705bad9412c765e68a6802a5694a49ac-678x381

Впечатляващо! Огромно 3-метрово чудовище извадиха от тихо езеро край Враца! (СНИМКИ)

май 11, 2018
big_из_еглен_айл_30_

Внимание! Утре ни чака неприятна изненада, свързана с рязка промяна на времето и то в цялата страна… КАРТА

март 31, 2018
1521740070-1509440439-sistemen-bufer-18

Ексклузивна новина! В съня си почина Владо Плацентата, който преби лекарка от “Шейново”! СНИМКА

март 22, 2018
big_1f7e

Учени откриха аномалията, която замрази Европа – ето какво необичайно нещо се случва около Северния полюс!

февруари 26, 2018