ОБЩЕСТВО

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма и се плаща скъпо, защото това е цената на хомофобията в България

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма и се плаща скъпо, защото това е цената на хомофобията в България

 

big_12b3

 

 

 

 

„Охраната на „София прайд” е голяма, защото това е цената на хомофобията в България”, заяви Симеон Василев, съорганизатор на шествието за равни права на ЛГБТИ общността и изпълнителен директор на Фондация „Глас”.

 

 

 

 

 

В студиото на „Тази събота”  по Бтв двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”.

 

 

 

 

 

 

„Имаме събитие, което се охранява от 1200 полицаи, които показват, че има някакви незаконни действия. Това е против гражданската общност”, твърди Павлов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Както е известно вече, охраната на “великото събитие” излиза на данъкоплатеца цели 160 000 лв. МВР изглежда има пари за такива дейности, но иначе вечно се оплаква за пари, недоволстват по форуми и мрежи.

 

 

 

 

 

 

 

Василев пък от своя страна е категоричен, че ако в столицата нямаше три контрашествия насрочени за днес, охрана нямаше да се налага.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Охраната на футболни агитки и концерти на „Орлов мост” също е много голяма. Охраната може да бъде и много по-голяма, защото това е цената на събитията срещу нас”, посочи Василев.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ние сме ограничени за над 300 права от българското законодателство. Аз бих се радвал един ден да няма парад, това ще значи, че ние сме постигнали диалог”, допълва Василев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На свой ред Павлов коментира, че не е хомофоб и подкрепя равенството и любовта между хората, но според българското законодателство именно традиционното българско християнско семейство, каквото е по конституция, е в основата на страната ни.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това са и нашите ценности. Ние вярваме в българското семейство, искаме да го запазим. Искаме браковете ни да бъдат признати. Не вярвам, че ще настъпи Армагедон след като бъдат легализирани”, коментира още Василев.

 

 

https://petel.bg/Organizator-na—-Sofiya-prayd—–Ohranata-e-golyama–zashhoto-tova-e-tsenata-na-homofobiyata-v-Balgariya__268385

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Боневd8d0a068d47fd02d8f66a878c3fa80d5_XL

Цецо, сигурно по-презиран от теб няма, предател на МВР и законността! Неслучайно по мое време си бил нищожество в министерството…

юни 8, 2018
47B5F205-CA8E-40CD-84D6-671E6780D6EB_w1023_r1_s

Народът се усети: Пробутват ни ФЕЙК за богати пенсионери и колосални удари на ало-мафията! Тече обработка на общественото мнение…

юни 8, 2018
003c6efb1dba517f0bdd36ce7cde6cf9_big

Наглостта няма край : Училищен автобус премина на спусната жп бариера в Благоевград (ВИДЕО)

юни 8, 2018
big_1836

Полковник от БНА изби рибата: Ако Ердоган ни нападне, запасняците от Елхово ще превземат Истанбул за 12 часа…

юни 8, 2018
ivo-prezdent-800

Иво Христов: Борисов призна провала на посещението си в Москва и го обясни с… президента

юни 8, 2018
safe_image

Тръмп премахна месеца на гейовете в САЩ! Вижте кои улици затварят в София утре заради прайда

юни 8, 2018