ОБЩЕСТВО

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма и се плаща скъпо, защото това е цената на хомофобията в България

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма и се плаща скъпо, защото това е цената на хомофобията в България

 

big_12b3

 

 

 

 

„Охраната на „София прайд” е голяма, защото това е цената на хомофобията в България”, заяви Симеон Василев, съорганизатор на шествието за равни права на ЛГБТИ общността и изпълнителен директор на Фондация „Глас”.

 

 

 

 

 

В студиото на „Тази събота”  по Бтв двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”.

 

 

 

 

 

 

„Имаме събитие, което се охранява от 1200 полицаи, които показват, че има някакви незаконни действия. Това е против гражданската общност”, твърди Павлов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Както е известно вече, охраната на „великото събитие“ излиза на данъкоплатеца цели 160 000 лв. МВР изглежда има пари за такива дейности, но иначе вечно се оплаква за пари, недоволстват по форуми и мрежи.

 

 

 

 

 

 

 

Василев пък от своя страна е категоричен, че ако в столицата нямаше три контрашествия насрочени за днес, охрана нямаше да се налага.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Охраната на футболни агитки и концерти на „Орлов мост” също е много голяма. Охраната може да бъде и много по-голяма, защото това е цената на събитията срещу нас”, посочи Василев.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ние сме ограничени за над 300 права от българското законодателство. Аз бих се радвал един ден да няма парад, това ще значи, че ние сме постигнали диалог”, допълва Василев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На свой ред Павлов коментира, че не е хомофоб и подкрепя равенството и любовта между хората, но според българското законодателство именно традиционното българско християнско семейство, каквото е по конституция, е в основата на страната ни.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това са и нашите ценности. Ние вярваме в българското семейство, искаме да го запазим. Искаме браковете ни да бъдат признати. Не вярвам, че ще настъпи Армагедон след като бъдат легализирани”, коментира още Василев.

 

 

https://petel.bg/Organizator-na–-Sofiya-prayd––Ohranata-e-golyama–zashhoto-tova-e-tsenata-na-homofobiyata-v-Balgariya__268385

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

orig

Бай Ганьо в целия му безумен блясък

март 4, 2019
1-1200x628-resize-quadrant(C) (1)

Кристалина Георгиева обяви мисъл на Маргарет Тачър за българска поговорка

март 4, 2019
orig (1)

Борисов: Никога светът не е бил под такава заплаха като сега, настоявам за преговори

март 4, 2019
рад768x432

Радев пред Медведев: Българо-руският диалог допринася за връщане на доверието между ЕС и Русия

март 4, 2019
чернооооо123613_660_370

Медведев: Изтребители винаги ще дойдат, важното е в България да дойде газ

март 4, 2019
газо768x432

Елена Гунчева: Е, резилът вече е пълен!

март 4, 2019