Личности

Официално от Кремъл: Срещата между Путин и Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки

Официално от Кремъл: Срещата между Путин и Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки

 

тръмп-путин98551_660_370

 

 

 

Пресслужбата на Кремъл обяви, че срещата на високо равнище между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки, предава ТАСС, цитирана от Агенция “Фокус”.

„В съответствие с постигнатите договорености на 16 юли в Хелзинки ще се състои срещата между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. По време на преговорите ще се обсъдят текущото състояние и перспективите пред развитието на руско-американските отношения, както и актуалните въпроси от международния дневен ред“, пише в официално заявление на руското президентство.

По-рано съветникът на руския президент по външната политика Юрий Ушаков заяви, че избраното средство е удобно и за двете страни. Той допълни, че се очаква срещата да продължи няколко часа – планира се протоколна част, среща на четири очи и съвместна пресконференция.

Той заяви, че очаква Путин и Тръмп след срещата да приемат съвместно заявление, „което ще обрисува по-нататъшните стъпки на двете страни и в план на подобряване на двустранните отношения и в план на съвместните действия на международната арена, и в план на осигуряване на международните стабилност и сигурност“.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Личности

More in Личности

ang-merkel

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Германската обществена телевизия ARD поиска оставката на Меркел

юни 25, 2018
epa06831960 US President Donald J. Trump gives remarks on immigration with 'Angel Families' in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, DC, USA 22 June 2018. According to the White House, Angel Families are Americans who have had a family member killed by an illegal immigrant.  EPA/JIM LO SCALZO

Тръмп се обяви за депортация на нелегалните мигранти без съдебно разрешение

юни 24, 2018
Democratic presidential candidate Hillary Clinton gestures as she speaks at a campaign rally imagining if her supporters don't do everything possible to elect her and Republican presidential candidate Donald Trump is elected, Wednesday, Nov. 2, 2016, in Tempe, Ariz. (AP Photo/Ross D. Franklin)

Клинтън изригна в нов пристъп: Путин иска да удари САЩ, да разбие ЕС и да подкопае демокрацията

юни 22, 2018
rom

Лидерът на управляващата партия в Румъния влиза в затвора

юни 22, 2018
orig

Лавров награди българския посланик в Москва

юни 18, 2018
orig

Роби Уилямс открива Световното по футбол в Русия, в Англия бесни, че “легитимира управлението на Путин”!

юни 13, 2018