Европа

Разкол! Италия заплаши да наложи вето на решенията на ЕС за мигрантите, ако не я удовлетворяват

Разкол! Италия заплаши да наложи вето на решенията на ЕС за мигрантите, ако не я удовлетворяват

epa06786206 Italian Premier Giuseppe Conte addresses the Senate asking it to put its confidence in his 5-Star Movement/League coalition government in Rome, Italy, 05 June 2018. New Italian Prime Minister Giuseppe Conte is leading a coalition government made between the anti-establishment Five Star (M5S) and the right-wing League.  EPA/GIUSEPPE LAMI

 

Премиерът на Италия Джузепе Конте заплаши да наложи вето на изявлението след срещата на върха на Европейския съюз за миграцията, ако лидерите на другите страни членки не успеят да сторят повече, за да окажат помощ на Италия в справянето с мигрантите, съобщава “Франс прес”.

 

 

 

“Това е възможност, до която се надявам да не прибягвам, но ако достигнем тази точка, от мое име няма да имаме споделени изводи“, коментира Конте пред журналисти, след като бил запитан дали Италия ще наложи вето върху съвместното изявление след срещата на ЕС за миграцията.

 

 

 

Гърция готова за сделка с Германия за връщане на мигранти

Гърция готова за сделка с Германия за връщане на мигранти

Информацията съобщава вестник “Файненшъл таймс”

 

 

 

Отказът му да подкрепи окончателното изявление на Общността се случва, докато лидерите на страните членки на ЕС се събират в Брюксел за срещата, на която основната тема ще бъде миграцията и справянето с притока на хора от Близкия изток и Африка към континента.

 

 

 

 

Конте преди това разкри Европейската многостранна стратегия за справяне с потенциалната криза с мигрантите, която би принудила страните членки на ЕС да приемат определени квоти мигранти или ще им бъдат отказвани пари от еврофондовете.

 

 

 

Европейските лидери обещаха да помогнат на канцлера Ангела Меркел да се справи с кризата във връзка с миграцията, предлагайки на отслабения германски лидер жизненоважна подкрепа преди срещата на върха.

 

 

 

Пристигайки в Брюксел, лидерите на Испания, Гърция, Финландия и Люксембург изразиха подкрепата си за стремежа на Меркел да ограничи “вторичната миграция” на мигранти и бежанци, които пристигат на южната граница на ЕС, преди да се отправят на север към Германия.

 

 

 

 

Най-дългогодишният лидер в Европа в момента е подложен на остър политически натиск от коалиционните си партньори от Християнсоциалния съюз, които заплашват чрез лидера си и вътрешен министър Хорст Зеехофер да затворят границата за мигранти, ако тя не успее да сключи споразумение с европейските партньори на Германия.

 

 

 

 

 

Това може да предизвика падането на правителството на Меркел, което встъпи в длъжност само преди три месеца, както и да предизвика разпадането на Шенгенското пространство.

 

 

 

Срещата в Брюксел за мигрантите - конструктивна, но без резултати

Срещата в Брюксел за мигрантите – конструктивна, но без резултати

Ясно показа разделението в ЕС по проблема

 

 

 

 

Испанският премиер Педро Санчес коментира пред журналисти, че европейската солидарност за миграцията е жизненоважна, “особено с Германия, която в момента е изправена пред политическа криза”.

 

 

 

 

От своя страна премиерът на Люксембург Ксавие Бетел добави: “Има толкова много хора, които пристигнаха в различни страни и след това се отправиха към Германия. Разбирам, когато Германия казва: “Защо трябва да се справяме с всичко?”

 

 

 

 

 

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас и премиерът на Финландия Юха Сипиля също обещаха да работят с Германия по този въпрос.

 

 

 

 

 

Според проекта за заключително изявление, който беше разпространен преди двудневната среща на върха, лидерите ще се договорят за мерки за укрепване на външните граници на Европа, за изразходване на повече средства за борба с нелегалната имиграция и засилване на сътрудничеството, за да се предотврати преместването на бежанци и мигранти в рамките на Общността.

 

Нюз БГ

 

https://news.bg/int-politics/italiya-zaplashi-da-nalozhi-veto-na-resheniyata-na-es-za-migrantite.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

Merkel-on-elections(1)

Меркел пред Бундестага: Съдбата на Европа е заложена на карта заради мигрантите

юни 28, 2018
0000380653-fbh

Ципрас готов за сделка с Меркел: Връща си мигрантите

юни 28, 2018
(COMBO) This combination of file pictures created on Mach 10, 2017 shows German Chancellor Angela Merkel (L, July 28, 2016 in Berlin) and French presidential election candidate for the "En Marche" movement Emmanuel Macron (March 4, 2017 in Caen).
As it was announced on March 10, 2017, Merkel will receive Macron in Berlin on March 16, 2017. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ AND Jean-François MONIER

Меркел: Не може мигранти да си избират страна в ЕС! Макрон: Да накажем бунтарите! Таяни: Съюзът е пред смърт! (ОБЗОР)

юни 25, 2018
макарон1-217

Макрон: Всеки да си поеме отговорностите! Ще наложим с политически натиск вторичната миграция!

юни 25, 2018
orig

Разломът се задълбочава: Макрон поиска финансови санкции за страните от ЕС, отказващи да приемат мигранти

юни 23, 2018
epa06828220 Italian Interior Minister Matteo Salvini (C), on the occasion of a visit to a 'villa' confiscated from the Casamonica family, a criminal organization operating in the Lazio region, in via Roccabernarda (Roccabernarda's street) in Rome, Italy, 21 June 2018.  EPA/MASSIMO PERCOSSI

ЕС може да се разпадне в рамките на година, намекна Рим

юни 22, 2018