ОБЩЕСТВО

Сблъсъци и задържани на “София прайд”… Контрапротест призова: Да запазим децата от разврата!

Сблъсъци и задържани на “София прайд”… Контрапротест призова: Да запазим децата от разврата!

 

 

768x432 (1)

 

 

 

Провеждането на “София Прайд” очаквано отново не мина без напрежение и провокации. До напрежение се стигна на входа на Борисовата градина между участници в “София Прайд” и представители на “Национална съпротива”. Органите на реда задържаха двама души, а освен това полицейското присъствие в района бе засилено.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, през целия ден в столицата се проведоха няколко шествия в подкрепа и против хората с различна сексуална ориентация. Временна организация на движението беше въведена по ключови улици и булеварди. Пред Народното събрание се състоя първият за България национален “Поход за Семейството”, в подкрепа на традиционния брак между мъж и жена и християнските семейни ценности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Няколко стотин граждани се включиха в протеста срещу “София Прайд 2018″, което след 20 часа приключи. С възгласи “Тук марширува Националната съпротива” и “Да запазим децата от разврата” пред парковото пространство на НДК тръгна контрашествието на “Националната съпротива”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мотото на тазгодишния контрапротест е “Да запазим децата от разврата”.

 

 

 

 

 

 

От "София прайд" искат различни хора, но с равни права

 

 

 

Димитър Петков, участник в протеста коментира за news.bg, че не трябва да се допуска провеждането на “София Прайд” в столицата. Той категорично заяви, че не е готов да води никакъв разговор с хората от парада, но би провел такъв, ако трябва да се определи къде им е мястото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Петков изтъкна, че мястото не им е в столицата. “Те могат да бъдат навсякъде, но не и тук, та ако ще и в ада да отидат“, отсече той и допълни, че единственото право, което те имат, е просто да ги няма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестиращите издигнаха редица лозунги и плакати. Някои от тях гласят: “Бъдещето ни принадлежи”, “Чувствам се силен, защото съм българин”, “Да спасим децата на България като спрем Истанбулската конвенция”, Ах, Европо, блуднице, Вавилонска, мръснице содомска” и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шествието премина по бул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Граф Игнатиев”, бул. “Христо и Евлоги Георгиеви”, пред сектор “А” на Национален стадион “Васил Левски” и по алеята покрай сектор “Г” на стадиона до езеро “Ариана” и в Борисова градина.

 

 

 

Нюз БГ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1501223021-lineyka-bgnes

Издирва се! Като терорист е действал велосипедист, нарязал гумите на линейката, 19-годишно момче е щяло да умре заради него

юни 9, 2018
НИНОВА1cd03ae2c7a42b21bb9835cbaee3c519_XL

Нинова: Не ни натрапвайте Истанбулската конвенция и гей браковете. Ще има обратен ефект (ВИДЕО)

юни 9, 2018
Image_6903928_126

Махат падането на колене в памет на националните герои – причината ще ви изуми!

юни 9, 2018
1528381809-79128e384f69451bbdc7b1d2d4cb5a20

Ето я жената на затворника Пелов – според нова версия тя е причината да бъде ликвидиран от любовника й Панчев, който почина днес

юни 9, 2018
mvr

В МВР отново зрее бунт, орязват им парите за дрехи и градски транспорт

юни 9, 2018
Кичка-голяма

Кичка заживя над кучкарник, моли вицепремиера Симеонов да я спаси от лая на песовете…

юни 9, 2018