Политика

Сценарист на Слави: Отразиха кралската сватба, концерта ни за децата – не

Сценарист на Слави: Отразиха кралската сватба, концерта ни за децата – не

 

сценарист6444fd72ace229fd9b5f55fdbd73fa59

 

 

 

 

Аз се казвам Мирослав Милков, сценарист съм в “Шоуто на Слави” от 11 години. Имам позиция, която искам да споделя. И понеже желая тя да достигне до повече хора, помолих Слави да я споделя с вас чрез неговата фейсбук страница. Той се съгласи. Позицията ми е следната:

 

 

 

 

 

“Преди 11 дни майки на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред Парламента, защото години наред „системата ги убива“. Справедливото искане на майките е нов хуманен закон за децата и лицата с увреждания в България. Вече 11-ти ден тези майки са пред Парламента (има палаткови лагери и в Добрич, Варна, Бургас). Пред служебния вход на Парламента. И до днес при тях бяха отишли четирима депутати. Четирима, бе! Четирима!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да сме изненадани? Едва ли – знаем си колко струват народните ни представители. Всъщност, к‘ви народни представители? Това словосъчетание трябва да бъде извадено от употреба, поне в тоя Парламент.

 

 

 

 

 

 

 

 

В събота вечер едни българи пък направиха един концерт пред хиляди други българи. И концертът не беше в България, беше в Лондон, Великобритания – в града, от който трите национални телевизии предаваха с часове кралската сватба на Хари и Мегън. Тогава имаше и специални пратеници – например Петя Дикова от bTV. В специалното студио на Нова телевизия пък Гала беше с шапка с мрежичка, типична за английския двор.

 

 

 

 

 

 

 

 

Та, този концерт, който се проведе в Лондон в събота не беше отразен от българските медии. Телевизии, сайтове, вестници – пълно мълчание. За сметка на това разбрахме, че “Мамалев заедно с оригиналната ламбада весели фестивала на цацата в Кранево”. Явно за медиите ни не е новина, че извън пределите на България, на едно място са се събрали хиляди българи. В най-престижната европейска зала.

 

 

 

 

 

 

 

 

А, да, не го отразяват, щото т’ва е чалга концерт на един гологлав шоумен. Да, чалга концерт, на който хиляди българи пяха „Боят настана“, „Назад, назад, моме Калино“, „Йовано, Йованке“, „Къде си вярна, ти, любов народна“, “Моя страна, моя България”…

 

 

 

 

 

 

 

Може би този концерт щеше да бъде отразен, ако в него не участваха Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Златните момичета на българската художествена гимнастика, а участваше кравата Пенка.

 

 

 

 

 

 
Всъщност за друго иде реч – всяка една уважаваща се медия трябваше да информира своите зрители и читатели поради една простичка причина – този концерт се казваше „Системата ги убива“ и беше в подкрепа на родителите на деца с увреждания. Цялата печалба от този концерт ще бъде дарена на организацията на тези родители. Медиите ни обаче мълчат за това.

 

 

 

 

 

 

 

Преди 5 дни в своята фейсбук страница Слави показа историята на една достойна майка и нейния борбен син, историята на Павлина и Иван. Тази твърде показателна история за „системата, която убива“ беше споделена от хиляди и е видяна от половин милион българи във фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обществото осъзнава, че каузата на майките не е само тяхна кауза, а е кауза, която касае всички ни. Тоталният разпад, вследствие на системата, касае всички ни. Явно медиите не го разбират или пък го разбират и мълчат по други причини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато беше обявено, че печалбата от концерта в The O2 Arena ще бъде дарена за каузата на майките, пак имаше мълчание. Тогава един журналист – Иван Бакалов, написа следното във фейсбук: „Това прилича на тотална информационна завеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

Не съобщават нищо положително за Слави Трифонов, защото му оказват политическа подкрепа. Тоест – медиите са придатък на политическите партии, които виждат заплаха в Слави Трифонов. (…) Имаме си цензурирани медии пропагандатори, като по времето на комунизма.“

 

 

 

 

 

 

 

Аз не искам да вярвам в това, но ако е така – то медиите, за разлика от майките, системата не ги убива, а вече ги е убила.”

 

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

https://m.fakti.bg/mnenia/309563-scenarist-na-slavi-otraziha-kralskata-svatba-koncerta-ni-za-decata-ne

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

РАДЕВbig_5722

Многократно предупреждавах, че ще загиват летци! Вместо за ремонт на военната техника, парите отидоха за саниране

юни 12, 2018
оставям104625_660_370

Изненада! Оставям Бисер Петков, щом протестиращите майки го искат, значи са постигнали съгласие, отсече Борисов

юни 12, 2018
оставка1523436975-img-3271jpg

От последните минути: Важен министър от кабинета “Борисов” хвърли оставка! СНИМКА

юни 11, 2018
991-ratio-atanas-zafirov-korneliia-ninova

ПЕС заплашва БСП с изключване, ако не промени позицията си срещу Истанбулската конвенция!

юни 10, 2018
НИНОВА1cd03ae2c7a42b21bb9835cbaee3c519_XL

Нинова: Не ни натрапвайте Истанбулската конвенция и гей браковете. Ще има обратен ефект (ВИДЕО)

юни 9, 2018
Image_6903928_126

Махат падането на колене в памет на националните герои – причината ще ви изуми!

юни 9, 2018