ИНЦИДЕНТИ

Таткото и майката на починалото в Турция българско момиченце с разтърсваща изповед за трагедията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Таткото и майката на починалото в Турция българско момиченце с разтърсваща изповед за трагедията (СНИМКИ/ВИДЕО)

big_1f6a

 

 

 

Родителите на българско дете, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването. Трагичният инцидент се е случил на 6 юни, за което вече ви информирахме.

 

 

 

 

 

 

7-годишната Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела, пише btvnovinite.bg.

 

 

дъщеричкаbig_1_430x_651

 

 

 

 

„И тя ми каза – Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми. Аз имам вина и ще се обвинявам цял живот, че детето ми не е било за ръка, но и съоръжението не беше подготвено и обезопасено”, разказа бащата на момичето Веселин Вачев.

 

 

BIG1417078714veselin-vachev

 

 

 

 

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

 

 

 

 

 

 

 

„Отидохме на ваканция с децата за Деня на детето 1 юни, а ще върнем детето си в ковчег. Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти”, сподели майката на детето Антония Вачева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, това е стандартна процедура”, обясни Веселин Вачев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо”, допълни Антония Вачева.

 

 

 

 

От камерите край басейна се вижда ясно как детето след Вивиан я удря в корема. Най-големият куриоз в цялата тази печална история е информацията, която днес турската преса публикува.

 

 

 

 

 

 

 

В статия, в турско електронно издание, пише, че детето е починало, след като си е ударило главата, а семейството са румънки туристи. Това кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит случаят да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Нещо, което Вачеви няма да допуснат. Семейство Вачеви са потънали в скръб, но искат истината да излезе на бял свят.

 

 

 

 

 

 

В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестричка. Мъката ни е огромна. Обръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е положението и в България“, ридае майката на Вивиан.

 

 

 

 

 

 

Родителите са решени на всичко, за стигнат до истинската причина за смъртта на момичето, както и да потърсят отговорност от комплекса, където се е случила драмата. Час след трагедията музиката е гърмяла на макс, което продължава и на следващия ден. „Помолихме ги, ако не я спрат, то поне да пуснат по-тихо някакви бавни мелодии, но ни отговориха, че могат да ни преместят на тихо в друг хотел. За какво отношение говорим. Та ние сме си платили за тази почивка, а се сблъскахме с такова цинично отношение в най-трудния миг в живота си. Парите ли са по-важни от живота на едно дете?“, пита Антония Вачева.

 

 

 

 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarche-pochina-pri-incident-v-akvapark-v-turski-hotel.html

 

 

 

 

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ogromna-tragediya-pocherni-semeistvoto-na-tenora-Veselin-Vachev-sled-poseshtenie-v-turski-akvapark-796461

 

 

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

big_4057

Морето си връща обратно застроените плажове. Влезе в първите етажи на хотели – СНИМКИ

март 1, 2019
артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019