СВЯТ

Той е на 65, тя на 12! Как реагират хората отстрани на брака им… (ВИДЕО)

Той е на 65, тя на 12! Как реагират хората отстрани на брака им… (ВИДЕО)

 

big_1c8d

 

 

 

 

Тя е на 12. Той – на 65 г. Те се женят на публично място, в центъра на един от най-големите мегаполиси в света – Ню Йорк. Всъщност става дума за кампания срещу насилственото омъжване на малки момичета, което се случва по целия свят, пише woman.bg.

 

 

 

 

 

 

 

Всяка година 15 милиона девойки сключват брак, преди да навършат 18 години, след съгласието/принудата на родителите си. Всеки ден средно по 33 000 деца по целия свят биват насилени да се врекат във вечна вярност на мъж с десетилетия по-възрастен от тях! Всяка минута 28 девойки минават под венчилото, преди да са достигнали пълнолетната си възраст!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Често децата булки се оказват на шокиращо крехката възраст 6 или 7 години, докато съпрузите им – току що прехвърлили 60-те или 70-те.

Със сигурност мнозина от нас едва ли предполагат, че подобно явление може да бъде факт в една развита нация, каквато е САЩ например! За да провокира обществеността към размисъл и да изпита реакцията на публиката, фотографът Коби Персин се заема с любопитен социален експеримент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

65-годишен възрастен мъж и 12-годишно момиченце застават пред камерата му в ролята на младоженец и булка. Те се разхождат и позират заедно на различни публични места из „Таймс Скуеър“, Ню Йорк, за да им бъдат направени сватбени снимки, а скритата камера на Коби проследява какво се случва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как реагират хората отстрани на подобна гледка?

Както виждаме от видеото, озовалите се неволно на мястото на събитието свидетели са повече от шокирани! Някои от възмутените присъстващи дори лично се обръщат към скандалната двойка, изказвайки на глас негодуванието си от тяхната абсурдна и грозна постъпка. Трети дори настояват церемонията незабавно да бъде преустановена!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Целта на Коби е постигната. Идеята му да разбуни духовете и да повдигне една сериозна и отдавна наболяла тема, а именно проблема за децата булки по света, е превърната в реалност. От тук нататък следват въпросите: Как от морална гледна точка подобен акт би се оценил от обществото. И дали „разрешението на родителите“ е достатъчно, за да реши въпросната морална дилема?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И да помислим. Дали някой у нас реагира и протестира, когато момичета на 12 се женят, а на 13 раждат? Съвсем не. Оправданието е, че това се дължи на вековни културни традиции, които трудно биха могли да бъдат изкоренени. Никой не пита тези жени-деца какво искат в живота. А те и не знаят добре, защото още от невръстни деца са подготвяни за идеята, че скоро ще им се доведе мъж.

 

 

 

 

 

 

https://vihrogon.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

110667_660_370

Ангела Меркел отива в размирния Кемниц

септември 4, 2018
САЩ

Urban Institute: 40% от американците нямат пари за храна, лечение, жилище

септември 4, 2018
putin

Путин пратил наказателен отряд да открие убийците на Захарченко, твърдят руски медии

септември 4, 2018
идлиб6bbea97898163e0674db72be

Извънредно! Атаката започна, руски самолети бомбардират Идлиб, въпреки заплахите на САЩ

септември 4, 2018
Putin-Erdogan3

Ердоган поиска руска база в Турция! Анкара може да обърне гръб на натовските си партньори

септември 3, 2018
планове022d9654ee0de4df22622873ca8c945e

Публикуваха плановете на САЩ за унищожаване на СССР и ликвидиране на 70 млн. души

септември 3, 2018