ОБЩЕСТВО

Тръмп премахна месеца на гейовете в САЩ! Вижте кои улици затварят в София утре заради прайда

Тръмп премахна месеца на гейовете в САЩ! Вижте кои улици затварят в София утре заради прайда

 

safe_image

 

 

 

В последния ден на месец май, президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви пет акцента с културно съдържание, избирайки през юни да бъдат чествани Карибско-Американското наследство, Афро-Американската музика, притежанието на дом, откритите пространства и океанът, съобщава Гласове.
Няма нито дума за ЛГБТ, издигнати в култ по времето на Барак Хюсеин Обама. При неговото управление юни бе наложен като месец на ЛГБТ, обявяван от Белия дом.

 

 

 

 

 

 

 
Въпросът за България е дали американският посланик в София ще следва президента на своята страна и зададените от неговата администрация приоритети, или ще продължи да изпълнява очакванията на ЛГБТ-лобито, продължавайки да руши репутацията на САЩ в съзнанието на традиционно консервативното българско общество, коментира Гласове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте кои улици затварят в София заради гей парада утре

 

 

 

 

 

 

 

Във връзка с гей парада в София утре и още няколко шествия се въвежда временна организация на движението, съобщи МВР.

Първото шествие е заявено с начален час 14 часа, сборен пункт пл. „Народно събрание“ и маршрут по бул. “Цар Освободител“ до пл. „Независимост“, по бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня М. Луиза“, бул. „Витоша“ до НДК, пл. „България“. Посоченият час на приключване е 16.30.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

За времето от 16 до 22 часа е организирано шествие, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия – „Княжеска градина“ и ще преминат по бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. осиф Гурко“, ул. “Г.С.Раковски“, бул.“ Княз Ал. Дондуков“, бул. “Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до Паметника на Съветската армия“, където мероприятието ще приключи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 17 до 20 часа в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг-събрание.

 

 

 

 

 

 

 

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ , по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД „Национална полиция“ ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

 

 

 

 

 

 

 

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените./ТРУД/ГЛАСОВЕ

loading...
0

More in ОБЩЕСТВО

КЕВО

Чая, Рубин, Банов, танковете. Презряно пустословие… да кажеш, че САЩ не са упражнили натиск наистина си е проява на остроумие

февруари 9, 2019
big_IMG_20190209_171415_1_

Варненец: Портних, ти ли ще ми платиш 200 лева за тенекеджия, че си ми поставил този капан в Синята зона? СНИМКИ

февруари 9, 2019
mogila-e1487922857340

Санаториумът в Овча могила започна работа целогодишно, минералната вода е уникална

февруари 9, 2019
voivodinovtsi-niama-da-dopusnem-romite-779

Отново напрежение във Войводиново: Няма да допуснем ромите да се върнат! Готови сме на крайни мерки… СНИМКИ

февруари 9, 2019
fa9e0bde22066b7643eed501cf36393196fd40f2

София никога не е била по-грозна и занемарена

февруари 9, 2019
big_16af

Стотици собственици на нови коли изгоряха, грози ги дори затвор и солена глоба, заради…

февруари 9, 2019