ОБЩЕСТВО

Ужас в Ботевград! Роми пребиха дядо и той умря, плашат други със запалване, страшно е!

Ужас в Ботевград! Роми пребиха дядо и той умря, плашат други със запалване, страшно е!

 

 

ботевград1528094307-diof

 

 

 

 

В Ботевград – като в Дивия запад. Всеки ден в града има обири и бой, сигнализираха местни жители. Те се оплакват, че полицаите са малко и никой не може да спаси гражданите от бандитите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пред камерата на „Здравей, България” кметът Иван Гавалюгов призна, че проблемът с престъпността е наистина сериозен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Коренът на проблема, според мен, е чувството за безнаказаност. То пък произтича от силно намаления състав на местното полицейско управление – 25 униформени са на щат там, което е поне два пъти под санитарния минимум. Има по два патрула на смяна за денонощие”, коментира Гавалюгов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жители на ботевградското село Скравена казват, че там няма къща, която да не е обирана. Хората сигнализират полицията, но мерки не се взимат. Водели се досъдебни производства срещу неизвестни извършители.

 

 

 

 

 

 

 

 

“В къщата, в която живея, си влизат по всяко време. Няма значение какви са ми вратите. Пиша жалби и само си пиша. Не са задържани тези хора никога”, заяви потърпевша.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мъж пък призна, че преди 10 дни са му откраднали флекс. “Откраднаха и джиесем. Никой не ми съдейства от полицията. Намерихме кой го е откраднал, но той отрече и каза, че го е взел от заложна къща и случаят приключи”, каза той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жена разказа, че мъж е починал от болките си след побой от един от ромите на име Симеон. “Ромът открадна парите от дядото. Цялата му пенсия взе, но все пак го хванаха. Парите бяха върнати на възрастния мъж, но от болките си, той почина на 18-и май”, каза тя.

 

 

 

 

 

 

 

Оказа се, че много хора не смеели да се покажат пред камера и да свидетелстват за ужасите, защото ромите заплашвали, че ще ги запалят. “Лично съм получавал от този същият ром, че ще ми запалят къщата, ако се оплача”, каза един от пострадалите.

 

 

Източник: blitz.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1528049345-sistemen-bufer-1

Лоши новини за фаталната Симона от окръжния прокурор на Бургас! Обезумяла от ужас, крещяла на Михаил: Спри, моля те! Не! Не стреляй!

юни 4, 2018
1528086219-clipboard01

Нови разкрития за фаталния любовен триъгълник в Слънчев бряг! Свидетелка твърди, че убийството е за пари, а двамата на задната седалка…

юни 4, 2018
1528049345-sistemen-bufer-1

Фаталната Симона била обект на непрестанни ухажвания, всички в Дряново я познавали, едва 16-годишна станала…

юни 3, 2018
бузьо1528036853-sistemen-bufer-11

Огромна трагедия почерни Хисар: Две години, след като Бузьо загина с мотор в гората, синът му Миро яхна пистарката си и…

юни 3, 2018
удавник1527993835-1

Това са най-тъжните СНИМКИ! Само след 3 часа пловдивчанинът, който ги е направил, ще се удави край Поморие, но още не знае това…

юни 3, 2018
деца1920x1080

Гротеска: Българският консул в Осло защитава норвежкия терор над децата… Поне 10 са вече случаите на отнети българчета от родителите им

юни 3, 2018