Политика

Управляващите отново нападнаха Радев: Президентът на БСП използва трагедия, за да прави политика

Управляващите отново нападнаха Радев: Президентът на БСП използва трагедия, за да прави политика

 

герб104642_660_370

 

 

Раздразнението спрямо упреците на президента за спирането на проектите за модернизация и финансирането на програмата за саниране, вместо на покупката на нови самолети, вбеси управляващите повече дори от заканата на левицата за вот на недоверие по темата “Сигурност”. Те му напомниха, че няма думата по разпределението на бюджета, нито може да уволни едно правителство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президентът на БСП използва една трагедия, за да прави политика и да противопоставя едни на други сектори. В това обвиниха Румен Радев управляващите на извънреден брифинг в парламента.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министри, вицепремиери и лидери на двете партии, които формират мнозинството, се събраха извънредно на коалиционен съвет, след което излязоха заедно пред медиите да отвърнат на критиките на президента и на готвения вот на недоверие от БСП за провала в сектор “Сигурност”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, военният министър Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров и шефката на социалната комисия Светлана Ангелова застанаха заедно, за да защитят позициите на властта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смятахме, че всички институции ще замълчат, за голямо съжаление един такъв трагичен инцидент може винаги да предизвика политическо противопоставяне, разкритикува Цветанов по адрес на Радев и левицата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И заключи, че държавният глава за пореден път доказал, че е президент на БСП.

“За всички вече е ясно че президентът Радев ще използва всяка една възможност, за да се позиционира политически”, заяви Цветанов. Той все повече показва, че е президент на БСП, добави вторият в ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радев се отдалечава от конституционните си правомощия да бъде обединител на нацията, нападна още Цветанов. И добави, че за разлика от Румен Радев, за когото не знаем какво ще прави след края на мандата му след 4 г., ГЕРБ и ОП ще продължават да носят отговорност.

 

 

 

 

 

 

 

 

Уважаеми президент на БСП Радев, след 10 г., ако падне един блок и бъдат убити всички живущи в него, тогава кой ще излезе и ще каже защо не са дадени парите за саниране? Това е абсолютно несъстоятелна теза, упрекна Цветанов президента.

 

 

 

 

 

 

 

Според него с подобно поведение се цели нагнетяване на напрежението и острото противопоставяне на секторните политики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крайно некоректно, деструктивно е това поведение, отбеляза и регионалният министър Нанков по повод коментара, че парите за модернизацията на армията отишли за саниране.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато един президент атакува правителството, това не е добре – да използване на един трагичен случай за правене на политика, включи се в критиките и Волен Сидеров.

 

 

 

 

 

 

 

 

А Владислав Горанов напомни, че финансирането на секторните политики през бюджета си е право и отговорност на изпълнителната власт и парламента, и на никой друг.

 

 

 

 

 

 

 

“Озадачени сме от непрестанното внушаване, че правителството е неуспешно”, заяви финансовият министър. Приоритетите на едно правителство са проверени през избори и този, който иска, трябва да заеме тази роля. В Конституцията пише как се прави, но това не е в частта президент”, изригна Горанов.

 

 

 

 

 

 

 

И напомни, че правителството може да си иде само по начин, по който е дошло на власт  – чрез избори. “Никой не може да уволни това правителство!”, възкликна министърът.

 

 

 

 

 

 

 

Горанов препоръча на Румен Радев да си намери друга трибуна за изява. “В противен случай ще продължим да не разбираме къде и на кого не угодихме”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вотът не недоверие пък очевидно особено не развълнува ГЕРБ и ОП, защото било в реда на нещата опозицията да пъпва към този инструмент. Вотът не е първият, опозицията има право, даже много се забавиха БСП, коментира Волен Сидеров. Не чух конкретни аргументи по вота, добави лидерът на ПГ на ОП и Атака. Сидеров призна още, че наги е критикувал системата за сигурност, но в случая е уверен, че пленарната зала ще се противопостави на подобен вот на недоверие.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Решението трябва да бъде да не се позволи да се прави популистка политика в момент, когато се мисли как да се направи крачка напред”, заяви Сидеров.

 

 

 

 

 

 

 

 

Шефката на социалната комисия Светлана Ангелова пък, без да се спира на оставката на Бисер Петков и стопирането й, за пореден път обрисува как добре работят работните групи по проблемите на майките  на деца с увреждания и изрази оптимизъм от положителния резултат.

 

 

Канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

сценарист6444fd72ace229fd9b5f55fdbd73fa59

Сценарист на Слави: Отразиха кралската сватба, концерта ни за децата – не

юни 12, 2018
РАДЕВbig_5722

Многократно предупреждавах, че ще загиват летци! Вместо за ремонт на военната техника, парите отидоха за саниране

юни 12, 2018
оставям104625_660_370

Изненада! Оставям Бисер Петков, щом протестиращите майки го искат, значи са постигнали съгласие, отсече Борисов

юни 12, 2018
оставка1523436975-img-3271jpg

От последните минути: Важен министър от кабинета “Борисов” хвърли оставка! СНИМКА

юни 11, 2018
991-ratio-atanas-zafirov-korneliia-ninova

ПЕС заплашва БСП с изключване, ако не промени позицията си срещу Истанбулската конвенция!

юни 10, 2018
НИНОВА1cd03ae2c7a42b21bb9835cbaee3c519_XL

Нинова: Не ни натрапвайте Истанбулската конвенция и гей браковете. Ще има обратен ефект (ВИДЕО)

юни 9, 2018