Политика

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

 

христо0286589001512982792_679489_600x458

 

 

 

С остри думи бившият правосъден министър и лидер на “Да, България” Христо Иванов атакува прокуратурата и конкретно главния прокурор Сотир Цацаров – заради предложението му към премиера Бойко Борисов относно концесионния договор на “Юлен” на територията на Национален парк “Пирин”.

 

 

 

 

 

 
Според обединението “Демократична България” действията на прокуратурата сега навяват определени мисли за краткосрочното бъдеще на България. Конкретно Иванов ги сподели, определяйки ги с думите: “Този филм сме го гледали”.

 

 

 

 

Сценарии

 

 

 

 

 

 

 

Христо Иванов вярва, че сега “се намираме в сезона на преразпределение на власти”. И беше категоричен – Бойко Борисов търси начин да излезе безболезнено от властта, но да остане водещ политически фактор.

 

 

 

 

 

 

Именно затова, според Иванов, премиерът е обърнал поглед така “рязко” към Русия и е отишъл в Москва – за да си осигури “геополитическа гаранция”, че няма да влезе в затвора, когато излезе от изпълнителната власт. И напомни 2013 година, когато имало опасност за Борисов да влезе в затвора.

 

 

 

 

 

Иванов направи и прогноза – ще има избори в началото на следващата година, а Борисов ще се цели да стане президент.

 

 

 

 

 

 

Относно прокуратурата и бъдещите ѝ действия лидерът на “Да, България” видя два логически сценария – дали държавното обвинение ще бъде истински орган в правосъдната система или ще бъде орган от “неписаната конституция на българската мафиотска държава”.

 

 

 

 

 

 

 

 

По втората логика Цацаров насочвал интереса си към най-крехката брънка в мафиотския модел, като да не изглеждало така, че не е виждала какво се случва в “мрачното царство на Цеко Минев” и искал да обезпечи мечтата си да стане председател на ВКС, за да получи още 7 години контрол върху ВСС и да защити своите интереси – “Путин пасти да яде”.

 

 

 

 

 

 

 

Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекъсната и тя изведнъж започна да забелязва неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Знаем, че това означава преразпределение на собственост в банките – Цеко Минев трябва да бъде натиснат да си продаде дела в Първа инвестиционна банка, в медиите – и bTV, и Нова телевизия са на тезгяха, на собствености на влияние в енергийния сектор – някой трябва да финасира Гинка, някой трябва да осигури онази банкова гаранция за “Южен поток”, заради която КТБ беше срутена.

 

 

 

 

 

 

Някой трябва да поеме отговорността, че когато започнат сериозни стрес тестове, ще лъснат всичките гнили ябълки, които БНБ е прикривала усилено“, картинно каза бившият правосъден министър. Именно затова Иванов определи прокуратурата като “източник на корупция” и попита защо държавното обвинение не обвинява по случая с “Юлен”, а съветва Министерския съвет какво да прави.

Източник: actualno.com

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0

More in Политика

бибиbig_1ce2

Борисов: Биби Нетаняху е световен талант. Той може да бъде едновременно до камината на Тръмп и на Червения площад до Путин

юни 13, 2018
bb

Падналият хеликоптер след няколко дни е трябвало да вози Борисов, Симеонов и някои евролидери да разгледат отвисоко оградата с Турция…

юни 12, 2018
герб104642_660_370

Управляващите отново нападнаха Радев: Президентът на БСП използва трагедия, за да прави политика

юни 12, 2018
сценарист6444fd72ace229fd9b5f55fdbd73fa59

Сценарист на Слави: Отразиха кралската сватба, концерта ни за децата – не

юни 12, 2018
РАДЕВbig_5722

Многократно предупреждавах, че ще загиват летци! Вместо за ремонт на военната техника, парите отидоха за саниране

юни 12, 2018
оставям104625_660_370

Изненада! Оставям Бисер Петков, щом протестиращите майки го искат, значи са постигнали съгласие, отсече Борисов

юни 12, 2018