Политика

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

 

христо0286589001512982792_679489_600x458

 

 

 

С остри думи бившият правосъден министър и лидер на „Да, България“ Христо Иванов атакува прокуратурата и конкретно главния прокурор Сотир Цацаров – заради предложението му към премиера Бойко Борисов относно концесионния договор на „Юлен“ на територията на Национален парк „Пирин“.

 

 

 

 

 

 
Според обединението „Демократична България“ действията на прокуратурата сега навяват определени мисли за краткосрочното бъдеще на България. Конкретно Иванов ги сподели, определяйки ги с думите: „Този филм сме го гледали“.

 

 

 

 

Сценарии

 

 

 

 

 

 

 

Христо Иванов вярва, че сега „се намираме в сезона на преразпределение на власти“. И беше категоричен – Бойко Борисов търси начин да излезе безболезнено от властта, но да остане водещ политически фактор.

 

 

 

 

 

 

Именно затова, според Иванов, премиерът е обърнал поглед така „рязко“ към Русия и е отишъл в Москва – за да си осигури „геополитическа гаранция“, че няма да влезе в затвора, когато излезе от изпълнителната власт. И напомни 2013 година, когато имало опасност за Борисов да влезе в затвора.

 

 

 

 

 

Иванов направи и прогноза – ще има избори в началото на следващата година, а Борисов ще се цели да стане президент.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Относно прокуратурата и бъдещите ѝ действия лидерът на „Да, България“ видя два логически сценария – дали държавното обвинение ще бъде истински орган в правосъдната система или ще бъде орган от „неписаната конституция на българската мафиотска държава“.

 

 

 

 

 

 

 

 

По втората логика Цацаров насочвал интереса си към най-крехката брънка в мафиотския модел, като да не изглеждало така, че не е виждала какво се случва в „мрачното царство на Цеко Минев“ и искал да обезпечи мечтата си да стане председател на ВКС, за да получи още 7 години контрол върху ВСС и да защити своите интереси – „Путин пасти да яде“.

 

 

 

 

 

 

 

Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекъсната и тя изведнъж започна да забелязва неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Знаем, че това означава преразпределение на собственост в банките – Цеко Минев трябва да бъде натиснат да си продаде дела в Първа инвестиционна банка, в медиите – и bTV, и Нова телевизия са на тезгяха, на собствености на влияние в енергийния сектор – някой трябва да финасира Гинка, някой трябва да осигури онази банкова гаранция за „Южен поток“, заради която КТБ беше срутена.

 

 

 

 

 

 

Някой трябва да поеме отговорността, че когато започнат сериозни стрес тестове, ще лъснат всичките гнили ябълки, които БНБ е прикривала усилено“, картинно каза бившият правосъден министър. Именно затова Иванов определи прокуратурата като „източник на корупция“ и попита защо държавното обвинение не обвинява по случая с „Юлен“, а съветва Министерския съвет какво да прави.

Източник: actualno.com

0

More in Политика

52281307_371371366928207_7120120466034917376_n

ГЕРБ се страхуват, че Радев ще назначава членовете на ЦИК

февруари 7, 2019
big_IMG_9146

Кметът Портних: 113 милиона за 3 км булевард във Варна са изхарчени, трябват още

февруари 7, 2019
румен-радев-1

Генералите купували транспортни самолети, за да бягат при война?! Това е оскърбление!

февруари 7, 2019
соколова05-27-678x381

Слънцето ще ни топли, дори да е от банани, разкриха от ГЕРБ… (ВИДЕО)

февруари 7, 2019
шегаbig_29_1

Радев нарече думи на Борисов „несполучлива шега“ и припомни как неведнъж политиците са проваляли България

февруари 7, 2019
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев отвърна на удара: Правителството няма позиция за Венецуела, крие се зад колективната безотговорност

февруари 7, 2019