Европа

Ще допуснем ли да ни върнат 44 282 мигранти? Меркел предлага “пари срещу бежанци”, какво мисли Борисов?

Ще допуснем ли да ни върнат 44 282 мигранти? Меркел предлага “пари срещу бежанци”, какво мисли Борисов?

 

МЕРКЕЛlead_960

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че ще проведе преговори на и около предстоящата среща на върха на ЕС. Германия може да предложи на други държави членки на ЕС финансова помощ, ако те се съгласят да приемат обратно мигрантите, подали молби за убежище на тяхна територия, отбеляза Меркел.

 

 

 

 

 

 

Германският канцлер заяви, че двустранните споразумения, които цели да сключи с Италия, Австрия и други държави, ще бъдат подобни на онова, договорено от ЕС с Турция през 2016 г.

 

 

 

 

 

 

 

Тя ще даде отчет за тези разговори пред партията си на 1 юли, предаде Асошиейтед прес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Меркел подчерта, че не иска Германия едностранно да започне да връща мигранти на границите си – нещо, за което призовава вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) – традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

 

 

 

 

 

 

 

44 282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците са преминали за първи път в България преди да стигнат останалите страни в Европа. Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Канцлерката каза, че германските власти няма да допускат мигранти, които са вече регистрирани в други европейски страни, но подчерта също, че няма да има “автоматичен механизъм” за отхвърляне на бежанци на границата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Европейската комисия споделя гледната точка, че единствено европейско решение и европейска съгласуваност могат да решат този проблем, виждали сме това в миналото”, заяви днес говорителят на ЕК Маргаритис Схинас, цитиран от Франс прес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Питаме премиера Борисов- каква е позицията на България за миграцията. Европа се раздира от противоречия по въпроса. Германското правителство е изправено пред политическа криза. Германия, Италия и Австрия обявяват обща ос срещу нелегалната миграция, също и Вишеградската четворка, с нейните предложения и решения. САЩ посочиха миграцията като най-големия проблем пред Европа.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя настоява Бойко Борисов, преди да замине на заседание на правителствените ръководители на ЕС на 28-29-ти юни, да се яви в българския парламент и да информира българското общество – с каква позиция отива по тези въпроси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Вътрешният министър на Германия, а и не само той, настоява бежанците да се връщат в държавите, в които мигрантите за първи път са пресекли границата на ЕС. Българското правителство съгласно ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи?”, попита председателят на БСП.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя заяви, че бежанците, преминали за първи път през България, преди да стигнат Европа, са 44 282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците. “Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България”, обясни тя.

Корнелия Нинова припомни, че през 2017 г. Германия, Франция и Австрия вече са поискали да ни върнат такива хора – общо 7842 души, пак по данни на същата агенция. “България е приела обратно 3249-ма. Макар и бавно, този процес си върви. Защо правителството мълчи?”, попита Нинова. Тя сподели и позицията на БСП по тази тема. “Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България”, подчерта председателят на БСП.

 

 

Източник: dnes.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

EU-crisis-umbrella-rain

Къде изчезна страховития ОЛАФ? И защо ЕС предпочита да си затваря очите за безобразията в България?

август 31, 2018
1535651998-sistemen-bufer-6

Заподозрян за убийството в Кемниц търсил убежище у нас, в Германия отново ври и кипи

август 30, 2018
epa06976090 French President Emmanuel Macron delivers a speech during the annual French ambassadors' conference at the Elysee Palace in Paris, France, 27 August 2018.  EPA/PHILIPPE WOJAZER/POOL

Сигурността на ЕС повече не трябва да зависи от САЩ, настоя Макрон

август 27, 2018
салвини1528190538-11

Погнаха Салвини за “злоупотреба с власт” и “лишаване от свобода” на кораб с мигранти в Италия

август 26, 2018
80789-560x315-trim(116,0,1556,1080)

Италия заплаши да замрази вноската си в ЕС, ако и други страни не приемат мигранти

август 24, 2018
orig

НАТО реагира след изказване на Путин: Силите ни в Източна Европа не могат да се сравняват с огромните дивизии на Москва

август 22, 2018