Европа

Ще допуснем ли да ни върнат 44 282 мигранти? Меркел предлага “пари срещу бежанци”, какво мисли Борисов?

Ще допуснем ли да ни върнат 44 282 мигранти? Меркел предлага “пари срещу бежанци”, какво мисли Борисов?

 

МЕРКЕЛlead_960

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че ще проведе преговори на и около предстоящата среща на върха на ЕС. Германия може да предложи на други държави членки на ЕС финансова помощ, ако те се съгласят да приемат обратно мигрантите, подали молби за убежище на тяхна територия, отбеляза Меркел.

 

 

 

 

 

 

Германският канцлер заяви, че двустранните споразумения, които цели да сключи с Италия, Австрия и други държави, ще бъдат подобни на онова, договорено от ЕС с Турция през 2016 г.

 

 

 

 

 

 

 

Тя ще даде отчет за тези разговори пред партията си на 1 юли, предаде Асошиейтед прес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Меркел подчерта, че не иска Германия едностранно да започне да връща мигранти на границите си – нещо, за което призовава вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) – традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

 

 

 

 

 

 

 

44 282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците са преминали за първи път в България преди да стигнат останалите страни в Европа. Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Канцлерката каза, че германските власти няма да допускат мигранти, които са вече регистрирани в други европейски страни, но подчерта също, че няма да има “автоматичен механизъм” за отхвърляне на бежанци на границата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Европейската комисия споделя гледната точка, че единствено европейско решение и европейска съгласуваност могат да решат този проблем, виждали сме това в миналото”, заяви днес говорителят на ЕК Маргаритис Схинас, цитиран от Франс прес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Питаме премиера Борисов- каква е позицията на България за миграцията. Европа се раздира от противоречия по въпроса. Германското правителство е изправено пред политическа криза. Германия, Италия и Австрия обявяват обща ос срещу нелегалната миграция, също и Вишеградската четворка, с нейните предложения и решения. САЩ посочиха миграцията като най-големия проблем пред Европа.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя настоява Бойко Борисов, преди да замине на заседание на правителствените ръководители на ЕС на 28-29-ти юни, да се яви в българския парламент и да информира българското общество – с каква позиция отива по тези въпроси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Вътрешният министър на Германия, а и не само той, настоява бежанците да се връщат в държавите, в които мигрантите за първи път са пресекли границата на ЕС. Българското правителство съгласно ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи?”, попита председателят на БСП.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя заяви, че бежанците, преминали за първи път през България, преди да стигнат Европа, са 44 282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците. “Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България”, обясни тя.

Корнелия Нинова припомни, че през 2017 г. Германия, Франция и Австрия вече са поискали да ни върнат такива хора – общо 7842 души, пак по данни на същата агенция. “България е приела обратно 3249-ма. Макар и бавно, този процес си върви. Защо правителството мълчи?”, попита Нинова. Тя сподели и позицията на БСП по тази тема. “Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България”, подчерта председателят на БСП.

 

 

Източник: dnes.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

зеехофер меркел

На Меркел й остават 2 седмици… Тръмп: Германия се обърна против лидерите си

юни 18, 2018
73fdd5a8f54c4d266541f35b9df75befv1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2

ИЗВЪНРЕДНО! Меркел свиква спешна среща на върха на ЕС! Германски депутат: До края на седмицата може да имаме нов канцлер

юни 17, 2018
44218313_303

Дойче веле: Последните дни на Меркел като канцлерка? Как да наречем това, което се случва в момента в Берлин?

юни 15, 2018
тирrr

ЕП отхвърли “компромиса” за превозвачите, “капитулирала” Франция се наложи, въпреки нощните седенки на Борисов с Меркел и Макрон

юни 15, 2018
0000379381-article2

Юнкер се чуди дали това е комплимент или обида: Тръмп го нарекъл “брутален убиец”!

юни 15, 2018
0000378889-fbh

Меркел капитулира: Европа е в опасност, трябва обща система и бърза екстрадиция за мигранти! Канцлерката хвали Курц и Орбан пред ARD

юни 11, 2018