Европа

Le Figaro: Губейки привлекателност, ЕС все повече се превръща в деспот!

Le Figaro: Губейки привлекателност, ЕС все повече се превръща в деспот!

 

 

1527929070-aaaa-protest

 

 

 

Европейските лидери отказват на народите правото да определят своето бъдеще, ако техният избор не клони в страната на обединена Европа, пише Le Figaro в публикацията „L’Europe se perd, en étouffant les peuples”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Например мнозинството италианци гласуваха за евроскептиците, обаче властите им попречиха да съставят правителство. Във Франция депутатите обсъждат законопроект за ограничаване свободата на словото под предлог борбата с расизма и ксенофобията.
 

 

 

 

 

 

 

 
„Политиката на потушаване на недоволството, която възприе изтощеният Евросъюз, няма да накара да утихне народната злост” – пише журналистът Иван Риофол. Европейските лидери критикуват Владимир Путин за накърняване на демокрацията, но и „самите те се държат като авторитарни управители, когато се боят от свободата на словото”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такава политика, според журналиста, само разгаря недоволството сред европейците и само глухият не може да чуе протестите в социалните мрежи или решението на избирателите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди седмица италианският президент Серджо Матарела „се надсмя” над италианците, които на изборите дадоха гласа си за антисистемни движения, но „този избор беше счетен от ЕС и техните слуги беше счетен за недопустим”. Журналистът Риофол нарече това „легален държавен преврат”.

 

 

 

 

 

 

Матарела отказа да назначи за министър на икономиката човек, който нарече еврото „германски затвор”. Според автора на статията, натискът от страна на Европа за него се оказа по-силен от мнението на повечето италианци.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Журналистът отбелязва, че такова „нарушение на демократичния процес” показва, че Евросъюзът става авторитарен, отделя се от хората и не уважава отделните народи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Отрицанието на суверените държави винаги е било недостатък на Европа в състояние на глобализация” – пише Риофол. Той отбелязва, че европейските лидери се опитват да поучават италианците, че тяхното бъдеще е само в Европа, което само подчертава тяхната безотговорност.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Колкото по-малко народ е способен да привлече ЕС, толкова по-голям деспот става той” – пише журналистът. Според него, европейците навсякъде искат повече пряка демокрация и по-малко ограничаване на мисленето. „Европа заставя дръзките избиратели да замълчат и искат да поставят следене на твърде свободния интернет” – пише Риофол.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Журналистът има предвид приетият в ЕС кодекс на поведение в социалните мрежи. И ако в случая с тероризма и педофилията тази мярка е оправдана, то, когато стане дума за борба с „расистки или ксенофобски изказвания”, тези инициативи предизвикват безпокойство. Тогава под действието на цензурата може да попадне всеки, който изказва критика по отношение на имиграцията или исляма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във Франция също имаше такива прецеденти, припомня авторът на статията. Макрон казваше, че без свобода на словото започва диктатурата, но именно той предложи закон за фалшивите новини, които накърняват свободите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този закон сега е в етап на обсъждане, предвижда се затваряне в предизборен период на всеки информационен източник, който разпространява невярна информация. Появява се риск държавата еднолично да определя какво може да се говори и какво не бива, опасява се журналистът от Le Figaro.

Източник: blitz.bg

loading...
0
Европа

More in Европа

epa07362587 Hungarian Minister of Foreign Affairs and Trade Peter Szijjarto (R) and US Secretary of State Mike Pompeo hold a joint press conference after their meeting in the ministry in Budapest, Hungary, 11 February 2019. Pompeo is on an official visit to Hungary.  EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Унгария достойна пред Помпео, без страх обвини в лицемерие критикуващите Русия западни страни

февруари 12, 2019
laura_codruta_kovesi_2

Франция и Германия ще подкрепят Кьовеши за първи европейски прокурор

февруари 11, 2019
орбан20150911.eqwvzhcthw

Унгария дава $36 000 за трето дете и освобождава от данъци за четвърто, не ни трябват мигранти, а раждаемост!

февруари 11, 2019
luidji-di-mayo

Италианското правителство е решено да преразгледа санкциите срещу Русия

февруари 10, 2019
1549726152

Революция в Париж! „Жълтите жилетки“ вилнеят, нападат банки, кафенета и ресторанти… СНИМКИ/ВИДЕО

февруари 9, 2019
жълти119068_660_370

„Жълтите жилетки“ от Франция се протягат към Италия, в Париж – отново сблъсъци с полицията

февруари 9, 2019