ОБЩЕСТВО

„Афера“: От Банкя през Кипър до Барселона – документите говорят! Борисов: Фалшива новина…

„Афера“: От Банкя през Кипър до Барселона – документите говорят! Борисов: Фалшива новина…

 

афераKA0-1024x807

 

 

 

Във Фейсбук, веднага след извънрендното предаване „Евродикоф“ по телевизия Евроком за къщата на любовницата на Бойко Борисов в Барселона, бяха пуснати серия от документи.

 

 

 

 

Самият Бойко Борисов пък определи като „фалшива новина“ приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. „Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори“, отговаря министър-председателят на зададени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.

 

 

 

 

 

Ето и целият материал с документите:

 

 

 

 

 

С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона.

 

 

 

В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Интересното е кой осигурява тези пари? Вижте документите!

 

 

 

 

На адреса на къщата в Барселона на ул.Францеск Рибалта 8 има регистрирани две фирми – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Собственици и управители са Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща Георги Станков Йовчев.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Numin Invest SL се управлява от Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща, Георги Станков Йовчев. — в Sofia, Bulgaria

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

На 27 май 2013 година в Numin Invest SL е прехвърлен недвижимият имот – самата къща, оценена на 2 900 000 евро. Прехвърля я българския гражданин с постоянен номер на чужденец в Испания Александър Викторов Чаушев и съпругата му.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

През юни 2013г управител на Numin Invest SL става бащата на Борислава Йовчева и Станко Йовчев – Георги Станков Йовчев.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Според регистрите Чаушев е купил имота само два месеца преди това, явно с цел да го апортира (без заплащане, само срещу дялове) във фирмата на Йовчева.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

Управител на другата фирма – Ema BGS SL e отново Георги Станков Йовчев.

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

С дата 27 август 2013 година във фирмата са апортирани 1 750 000 евро от кипърската офшорка Palms Enterprises представлявана от Силвия Илиева Николова – съпруга на бизнесмена Йордан Христов, смятан за човека на ГЕРБ за Южното Черноморие.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Близък план с имената на собствениците на фирмата — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Номинален собственик на Palms Enterprises е Никос Михайлидис, 64-годишен гражданин на Кипър.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Михайлидес упълномощава бизнесмена Йордан Христов да го представлява в България за всичко, свързано с основният им актив – „Спортни Имоти Приморско“ АД. Христов се смята за човекът на ГЕРБ за Южното Черноморие. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Пълномощно за създаване на смесено дружество с община Приморско, в което общината първоначално има 51%. В момента фирмите на Христов имат близо 90%.

 

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Никос Михайлидес назначава директорите на „Спортни Имоти Приморско“ АД. Веднага след Йордан Христов идва името на Иван Саздов, собственик на тенис клуба в Банкя и доверено лице на премиера Борисов, който тогава е главен секретар на МВР.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

По-близък план на предния документ, с който става ясно името на управителя и собственик на фирмата – Борислава Йовчева. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

 

Никос Михайлидес назначава директорите на „Спортни Имоти Приморско“ АД. Веднага след Йордан Христов идва името на Иван Саздов, собственик на тенис клуба в Банкя и доверено лице на премиера Борисов, който тогава е главен секретар на МВР. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Протокол от заседание на „Спортни Имоти Приморско“, собственост на Palms Enterprises, с подписите на Йордан Христов и Иван Саздов.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Англиийската версия на документа, с който собственик на Palms Enterprises назначава Йордан Христов и Иван Саздов за директори на българското си дружество в Приморско.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

В Sofia, Bulgaria.

БОЙКО БОРИСОВ

БОЙКО БОРИСОВ

https://www.facebook.com/DaSpremRazgrabvanetoNaBulgaria/posts/2104025436584541

 

 

В ефира на предаването „ЕвроДиков“ по телевизия „Евроком“ Сашо Диков изчете зададените от него въпроси до Борисов. Става ясно, че премиерът отхвърля и твърденията, че има или е свързан с луксозна къща в Барселона. Той е категоричен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито множество спекулации се появиха в публичното пространство. Борисов заявява, че фалшиви новини не коментира, тъй като тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.

 

 

 

 

 

Участвам в управителния съвет на едно сдружение с идеална цел, което спонсорира баскетболния отбор „Левски Лукойл“. Това заяви бизнесменът Александър Чаушев, който призна, че е собственик на къщата в Барселона, в която се твърди, че живее Борислава Йовчева.

 

 

Афера, Факти БГ

 

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e38192c69026464ca61770e10a018c48

Нов абсурд по родното Черноморие – ПЛАТЕНА зона в самото море!

юли 8, 2019
3f94125e8a6741218b08c9f12300295d

Уволниха млад мъж, след като споделил заплатата си във Фейсбук… СНИМКИ

юли 8, 2019
григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
ицо1562516244

Ицо Хазарта: При цялата гадост на комунизма бащите ни са свършили повече смислени неща, отколкото ние

юли 8, 2019
перла01eb0e97a4be1b32a8c243811a49829d

Собственикът на затъналия на „Перла“ джип проговори и даде невероятно обяснение: Често се случва! СНИМКИ

юли 8, 2019