СВЯТ

Да, има такъв човек! Сърбин удари всички в земята с 14,7 промила алкохол в кръвта

Да, има такъв човек! Сърбин удари всички в земята с 14,7 промила алкохол в кръвта

 

big_138c

 

 

Да, има такъв феномен! Той е инженер от Белград, на 43 години е и е човекът с измерен най-висок промил алкохол в кръвта в света.

В новогодишната нощ – на 31 декември 2017 г., той е бил докаран във ВМА в Белград, където са му измерили цели… 14,7‰! “По някакво чудо мъжът оцеля”, разказва д-р Драган Йоксович, пише Трафик Нюз.

 

 

 
Този белградчанин е абсолютен медицински феномен, спасил се е благодарение на големите усилия на лекарите и днес е жив и здрав.

Когато на другия ден се събудил, той признал, че е изпил четири литра уиски и всичко това, защото се скарал с жена си, пише “Информер”.

 

 

 

 

 

 
По думите на д-р Йоксович световният рекордьор по пиянство е истински гигант, висок около 2 метра и с тегло около 150 кг и едва са успели да го сложат на носилката.

“Беше в новогодишната нощ, малко след 23 часа Спешна помощ докара човек, който беше в състояние на алкохолна кома. Спомням си, че мъжът беше изключително едър, и след като едва го сложихме на носилката, трябваше да му сложим и удължение за краката. Като видях, че пациентът е мъртво пиян и е в дълбока кома, дежурих при него цяла нощ и следих резултатите, които излизаха“, разказва лекарят.

 

 

 

 

 

“Някъде на разсъмване, когато пациентът вече излезе от комата, при мен дойдоха колеги да питат дали е жив. Казах им, че вече говори, а те, шокирани, ми показаха неговите резултати от анализа на алкохол в кръвта, на които пишеше невероятните 14,7 промила. Питах ги дали са сигурни, а те ми казаха, че тестът е правен три пъти и всеки път показвал едно и също. Това беше медицински феномен, какъвто не е регистриран в света, абсолютен световен рекорд. Повечето хора отдавна щяла да са мъртви и с много по-ниска концентрация от тази“, казва докторът.

 

 

 

 

 

 

 
Когато се разбудил изцяло, белградчанинът разкрил какво го е накарало да се напие толкова.

“Както ни разказа, жена му го нервирала, докато спорили къде да посрещнат Новата година и той започнал агресивно да пие уиски след уиски на екс. За няколко часа  изпил четири литра уиски. Освен това става дума за хроничен алкохолик, който със сигурност пие всеки ден, така че неговият организъм е свикнал на толкова алкохол”, отбеляза Йоссович.

 

 

 

 

 

 

Той обясни, че при най-тежките случаи на пиянство понякога са нужни седмици, така че организмът да преработи целия алкохол.

Йоксович казва още, че румънци са му съобщили, че е подобрен техен рекорд, като при тях на един човек са били измерени около 11 промила и са мислели, че е невъзможно да се измери повече от това. “Когато им потвърдих, че при нас човек с 14,7‰ е оцелял, те се видяха в чудо”, казва докторът.

 

 

 

 

 

 
Известният сръбски хепатолог д-р Радмира Йешичобясни, че въпросният мъж със сигурност има много висока поносимост на алкохол, тъй като всекидневно пие. Тя обаче предупреди, че черният дроб най-вероятно е в много лошо състояние и ако не промени нещо радикално в живота си, няма да живее още дълго.

 

 

https://petel.bg/Da–ima-takav-chovek–Sarbin-udari-vsichki-v-zemyata-s-14-7-promila-alkohol-v-kravta__272492

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

Nikolas-Maduro

Мадуро: “САЩ се готвят да нахлуят във Венецуела, военни, бъдете готови!”

юли 5, 2018
мм40274317_303

Германия започна с депортацията, текат совалки с Курц и Орбан! Макрон: Сделката с Африка за лагерите е пред провал

юли 5, 2018
британи768x432

Великобритания: Русия няма отношение към отравянето с новичок в Еймсбъри

юли 5, 2018
ЦРУ1530748014-ded8bfbb5b8e5e11f708511aae011222

ЦРУ: Ето как ще се разпадне ЕС в близко бъдеще и какви нови блокове ще се оформят…

юли 5, 2018
заев2efdcbe3f6d18d7bef321d5016fade2f

Заев към млади военни в Скопие: Да си войник на НАТО е чест, членството ще ви донесе…

юли 4, 2018
big_00733369

Това определено ще ви спре дъха: вижте как оставиха японците съблекалнята си след мача с Белгия…СНИМКА

юли 3, 2018