ИНЦИДЕНТИ

Извънредно! Раниха Босия, който гасне, жива верига пред парламента в негова подкрепа…и стотици полицаи

Извънредно! Раниха Босия, който гасне, жива верига пред парламента в негова подкрепа…и стотици полицаи

ранихаphpyxzisw_800x

 

 

Под зорката охрана от многократно повече полицаи, около 60-70 протестиращи се събраха днес пред Народното събрание в подкрепа на гладната стачка на дисидента Николай Колев – Босия, който гладува вече 23 дни заради корупционните схеми в министерството на транспорта.

 

Гражданите опънаха верига до служебния вход и поискаха от депутатите да се срещнат с Босия.

 

 

Дисидентът протестира срещу продаването на шофьорски книжки и иска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупцията в ДАИ. Здравословното му състояние се влошава и Босия вече трудно се придвижва.

 

 

 

До кратък сблъсък с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъдат преместени и граждани да минат през блокадата. При неразбориите бе ранен и Николай Колев, а след това и качен на носилка.

 

 

 

Хората скандираха “полицаи, убийци”.


Сред протестиращите бе и Манол Глишев. Той подчерта, че животът на Босия е застрашен и че и той протестира срещу „престъпленията на министерството на транспорта, ДАИ и министър Московски”.

 

 

Президентът Румен Радев днес отговори с отворено писмо до Николай Колев – Босия, който 23-ти ден е в гладна стачка заради корупцията в автомобилната администрация, отговорна според него за много загубени по пътищата животи.

 

 

Считам за свой дълг да му отговоря публично“, пише Радев.

Държавният глава посочва, че проблемите, срещу които Колев стачкува, са част от големия проблем с корупцията в страната.

“Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици”, допълва Радев и призовава Босия да прекрати на гладния си протест, тъй като вече е привлякъл достатъчно внимание върху себе си, а сега на ход са институциите.

Пълният отговор на президента:

На 12 юни 2018г. получих писмо от г-н Николай Колев-Босия, който ме информира за намерението си да протестира срещу „схемата за продажба на шофьорски книжки“ и „тежки корупционни схеми“ в Агенция „Автомобилна администрация“ на МТИТС. Писмото на г-н Колев бе изпратено от президентската администрация по компетентност в прокуратурата на 18 юни. В съответствие със заявеното в писмото намерение г-н Колев предприе гладна стачка. Считам за свой дълг да му отговоря публично:

 

 

Уважаеми г-н Колев,

 

 

 

Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който засяга всички български граждани и излага на риск живота им. Той е част от големия проблем с корупцията.

 

 

 

Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици. Отчаяният Ви протест е израз на доловимото в цялото общество възмущение от корупцията и липсата на отчетлива воля за борба с нея.

 

 

 

Обръщам се към Вас с уважение към действената Ви, морална позиция и с тревога за здравето и живота Ви. Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример.

 

 

 

 

Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и занапред Вие ще бъдете смел застъпник на справедливостта. България има нужда от Вас.

 

 

 

Оф нюз

 

https://offnews.bg/obshtestvo/raniha-bosia-kojto-gasne-zhiva-veriga-pred-parlamenta-v-negova-podkr-683837.html

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

илия1530785630-eevr

Зловещи разкрития в съда: Убитият преподавател – изнасилен, пребит и ограбен

юли 5, 2018
близки1530733641-sistemen-bufer-14

Близките на жестоко убития доц. Нейков с потресаващи разкрития за фаталната студентка Иванка

юли 5, 2018
версамо1530625342-sinat-na-ceko-chokov-pripadna-sled-niakolko-krosheta-ot-joro-versamov-1

Синът на Ценко Чоков припаднал след няколко яки крошета, дори охраната му не могла да го спаси от…

юли 4, 2018
стаменов2111523967

Извънредно! Братът на депутат от ДПС е задържан за убийството на данъчния инспектор Иво Стаменов… СНИМКА

юли 4, 2018
възпитанbig_13f4

Мъжът, задържан за убийството на доцента в Пловдив – възпитан и услужлив международен шофьор (СНИМКИ)

юли 4, 2018
галатаP1080656_res

Отровен теч в Черно море край Галата! Няколко месеца властите мълчат – не знаели или са криели инцидента?!

юли 4, 2018