Криминално

Какво се случва? Прикриват смъртта на служител към НСО, намерен мъртъв в парламента преди ден… СНИМКИ

Какво се случва? Прикриват смъртта на служител към НСО, намерен мъртъв в парламента преди ден… СНИМКИ

640_d30becbc3d16bb97a2918afc7d0ff00d
Мой много близък приятел, Даниел Венциславов Тасев на 25 г. служител към НСО, на 06-07.07.2018г. е на работа – охрана на сградата на Парламента и след нощна смяна не се завръща вкъщи . Намерен е мъртъв в парламента. Това ни написа Ивон Тодорова със зов за помощ.

След 12 часово издирване и прикриване на смъртта му, към 22:30 часа снощи, след звънене на негови колеги намерихме телефона на прекият му ръководител, който не пожела да говори с нас. А неговата жена ни предаде, че момчето е намерено умряло в шахта на работното му място в парламента – имало участък в двора, в който се извършва ремонт, пише още Тодорова.

 

 

 

 

Жена му и началникът на момчето се опитват, според лелята на момчето , която разговаря с тях, да прикрият случая и даже жената се е опитала да й предложи пари в знак на съпричастност. Свързахме се с лелята Катя Величкова, която потвърди казаното по-горе.

 

 

 

Тя съобщи още, че до този момент не им предаден трупа на момчето и не знят с майката Ана Тасева, къде се намира. Те са решени с цената на всичко да стигат до истината.

 

 

 

Малко по-късно от НСО се обадиха, за да уточнят, че починалият не е техен служител, а на частна охранителна фирма. И така да е, след като са били запознати със случая, защо не са информирали своевременно близките на момчето и защо няма и до този момент никаква информация за трагичния случай?!

 

daniel-tasev-800

code Copy and paste this code on your site.

 

Това е починалият Даниел Тасев
Петю Петров, съпруг на зам.-социалната министърка Султанка Петрова, бил служител на високо ниво във фирмата, в която е работил намереният мъртъв охранител Даниел Тасев. Пред bTV Петрова призна това и обясни, че съпругът и до късно е бил на мястото на строежа.

 Frog първи съобщи за мъртвия охранител, след като получи сигнал от близките му.

 

Охранителната фирма е „Дефанс консулт“. Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова. Тя бе и депутат от Патриотичния фронт. Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

 

„Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Той е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на НС. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало… Това, което съм предложила като подкрепа не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо”, заяви Султанка Петрова.

 

Главния секретар на парламента Стефана Караславова обясни, че строителната фирма, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема охраната на строителния обект. Изборът на строителя е след обществена поръчка от 2016 г. на стойност 22 милиона лева. Според МВР по първоначални данни става дума за трудова злополука.

 

На друго мнение са близките на мъртвия охранител. Те подават сигнал в полицията денонощие след изчезването. Тогава им се обажда и жена от охранителната фирма.

 

„Тя казва – на нас ни се обадиха от Пето районно и ни казаха, че детето е паднало в шахта и е починало. И само това.  Каква шахта, колко е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изказа съболезнования, с каквото иска да помогне, дори и парична сума, при което аз да ви кажа отказах. Аз просто искам да разберем истината”, категорична е Катя Еленкова, леля на загиналото момче.

Тук ли е шахтата?….

 

„Дали сам е паднал в дупката, дали някой го бутна и точно как е станало, това много ме интересува и ще се боря”, каза дядото на момчето Дамян Еленков.

 

Даниел Тасев е на 25 години, от две години е охранител във фирмата, която пази строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тръгва за нощна смяна в петък следобед и оттогава близките му нямат контакт с него.

 

 

 

 

 

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-prikrivat-smartta-slujitel-nso-nameren-martav-paralamenta-vchera.html

loading...
0
Криминално

More in Криминално

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019
цццццццц1550069715-ett

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

февруари 13, 2019
бабаит1550039483-sklzydfkhdfg

Страшен рекет с коли в столицата, паркираш, идват гологлави бабаити и ти искат 300 лева заради…

февруари 13, 2019
дансbig_3556

ДАНС и САЩ хванаха българин с милиони от Венецуела! Инициалите му са Ц.Ц.

февруари 13, 2019