СВЯТ

Мадуро: “САЩ се готвят да нахлуят във Венецуела, военни, бъдете готови!”

Мадуро: “САЩ се готвят да нахлуят във Венецуела, военни, бъдете готови!”

 

Nikolas-Maduro

 

 

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова военните да бъдат готови да отблъснат американската агресия след появилите се в СМИ съобщения за това, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е говорил за възможността да се нахлуе на територията на Боливарската република, съобщава телевизия Televisa.

 

 

 

 

Не можете да сваляте гарда дори за секунда, защото ще защитим най-великото право, което нашата родина е имала през цялата си история, което е да живее в мир”, изтъкнал Мадуро по време на военна церемония.

 

 

 

«Не бива да отслабвате готовността си нито за секунда, защото ние ще защитаваме най-великото си право, което нашата Родина получи за цялата си история — да живеем в мир», заяви Мадуро в сряда по време на речта си пред военните.

 

 

 

Той е имал предвид информации в американските медии, според които през август миналата година Тръмп е попитал външнополитическите си съветници за възможността за нахлуване във Венецуела, която администрацията на Тръмп заклеймява като корумпирана, крайнолява диктатура.

 

 

 

По време на среща за санкциите, които САЩ наложиха на богатата на петрол Венецуела, Тръмп се обърнал към съветниците си и попитал: с бързо сриващата се Венецуела, заплашваща регионалната сигурност, защо САЩ да не могат просто да нахлуят в проблемната страна?

 

 

 

 

 

Предложението сащисало присъстващите на срещата, включително тогавашният държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън и тогавашният съветник по националната сигурност Хърбърт Макмастър, като впоследствие и двамата напуснаха администрацията на Тръмп.

 

 

 

 

Съветниците на Тръмп казали “не”, както и латиноамериканските лидери, с които Тръмп също е обсъждал идеята.

 

 

 

 

 

 

Мадуро заяви, че представената от СМИ информация доказва истината на неговите твърдения за това, че Вашингтон планира да извърши военно нахлуване във Венецуела, за да завземе нейните огромни запаси от нефт.

 

 

 

 

 

«Съвпадение? Това не е съвпадение», — цитира телевизията думите на венецуелския лидер, отбелязващ, че Тръмп е говорил за нахлуване «след визитата на венецуелските опозиционери в Белия дом».

 

 

 

По думите на Мадуро, тези информации потвърждават отдавнашната му позиция, че САЩ планират военно нападение срещу Венецуела, за да завладеят огромните ѝ петролни запаси.

 

 

 

 

Той призовал войските да останат бдителни, разкритикувайки “супремасистката и криминална визия на онези, които управляват САЩ“.

 

 

 

 

 

 

Военна намеса от страна на американската империя никога няма да бъде решение на проблемите на Венецуела”, коментира Мадуро.

 

 

 

 

 

 

 

 

Дори част от най-верните латиноамерикански съюзници бяха принудени с неохота да заемат страната на Мадуро, осъждайки “дрънкането на оръжие” на Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос, който е голям защитник на опитите на САЩ да изолира Мадуро, заяви, че инвазия би имала нулева подкрепа в региона.

 

 

 

 

Нюз БГ, News Front

 

https://news.bg/int-politics/maduro-naredi-boyna-gotovnost-na-armiyata-zaradi-planovete-na-tramp-za-invaziya.html

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

мм40274317_303

Германия започна с депортацията, текат совалки с Курц и Орбан! Макрон: Сделката с Африка за лагерите е пред провал

юли 5, 2018
британи768x432

Великобритания: Русия няма отношение към отравянето с новичок в Еймсбъри

юли 5, 2018
ЦРУ1530748014-ded8bfbb5b8e5e11f708511aae011222

ЦРУ: Ето как ще се разпадне ЕС в близко бъдеще и какви нови блокове ще се оформят…

юли 5, 2018
заев2efdcbe3f6d18d7bef321d5016fade2f

Заев към млади военни в Скопие: Да си войник на НАТО е чест, членството ще ви донесе…

юли 4, 2018
big_00733369

Това определено ще ви спре дъха: вижте как оставиха японците съблекалнята си след мача с Белгия…СНИМКА

юли 3, 2018
768x432 (2)

Споразумяха се! Искаме, не искаме – връщат мигрантите в първата страна, където са регистрирани!

юли 3, 2018