Криминално

Мъжът, задържан за убийството на доцента в Пловдив – възпитан и услужлив международен шофьор (СНИМКИ)

Мъжът, задържан за убийството на доцента в Пловдив – възпитан и услужлив международен шофьор (СНИМКИ)

 

възпитанbig_13f4

 

 

 

42- годишният Илиян Р.  е мъжът, задържан за убийството на доцент Стефан Нейков в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Той и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление.

 

 

 

 

Вчера Илиян бе задържан с постановление на Окръжна прокуратура за 72 часа, а срещу него бе повдигнато обвинение по чл. 115 за причиняване на смърт. Жена му не е задържана.

 

 

 

 

 

Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време  отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

 

 

 

 

 

 

Преди да се хване като международен шофьор, няколко години е живял извън България. Занимавал се е със строителство, а за известно време е работил в голяма международна компания, която прокопавала тунели из Европа. Съпругата му работи в същата транспортна фирма. Грижи се за детето и помага на свекъра и свекървата в земеделието.

 

 

 

 

 

Хора от селото разказват, че Илия е кротък и тих човек, много възпитан и услужлив. Никога не е създавал проблеми, не е влизал в конфликт с никого от селото. Напротив, винаги бил готов да помогне, с каквото може. Носел плодове и зеленчуци от градината на по-бедните си комшии.

 

 

 

 

Съпругата му описват като затворена жена. Не говорела много, не общувала почти с никого. „Двамата изглеждат като добро семейство. Не се е чуло да имат някакви проблеми”, коментират съседите.

 

 

 

 

Двамата са сключили брак през 2011 година, имат син.

 

 

 

 

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател.   Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

 

 

 

 

Нейков обещал да й помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението доцентът е поискал и пари, за да помогне.

 

 

 

 

До къде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

 

 

 

 

 

Съпругът на “вечната” студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка.

 

 

 

 

Нахвърлил се върху него и буквално го смлял от бой. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков – “Фолксваген”.

 

 

 

 

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката й отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

 

 

 

 

Близките на пребития до смърт доц. Стефан Нейков  са потресени от версията на обвинението,  че той е искал секс и пари от студентка, за да й помогне да завърши магистратурата си в местен университет.

 

 

 

 

“Стефан беше пенсионер от 6 г. и оттогава не преподава. Защо прокуратурата се доверява на показанията на убиеца и жена му и ги тиражира в медиите. Изля се помия върху името на един уважаван учен, очерниха паметта му”, коментира  пред “24 часа” съпругата му Ирена. Синът Николай Нейков, който е главен асистент в института по растителни генетични ресурси в Садово, е шокиран.

 

 

 

“Изкараха баща ми едва ли не сексуален маниак. А той бе признат специалист и добър човек. Помагаше на всички”, посочи Нейков. 33-годишният учен недоумява защо студентката не е задържана, а е разпитана само като свидетел. “Не е ли и тя съучастник, след като е хвърлила бухалката край Марица”, недоумява той.

 

 

 

 

Очаква се до края на седмицата прокуратурата да поски постоянна мярка задържане под стража за арестувания мъж.

https://petel.bg/Mazhat–zadarzhan-za-ubiystvoto-na-dotsenta—vazpitan-i-usluzhliv-mezhdunaroden-shofor__272278

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

1530604597-25721-2

Извънредно! Има задържани за убийството на учения в Пловдив, устроили му капан, а изненадата е огромна… ВИДЕО

юли 3, 2018
ubiistvo-martviiat-voenna-bolnitsa-131

Жестоко убийство! Откриха пребит до смърт преподавател в Пловдив тази нощ… СНИМКИ

юли 3, 2018
havaliov_1

Арестуваха могъщ бизнесмен като лидер на най-голямата група за незаконна търговия на „зелено злато”

юни 30, 2018
big_85371

Шокиращ развой около убийството на младия Филип във Флорида! Ето мотивът на стрелеца да го ликвидира…СНИМКИ

юни 28, 2018
1530037937-30869512-1529978248240176-r

Трагедия! Първи СНИМКИ на убития във Флорида български шофьор, бил е женен за красива брюнетка

юни 26, 2018
арестантbig_1664

Ето го избягалият арестант в Пловдив, обявен е за национално издирване

юни 26, 2018