Uncategorized

Преди да излезете от дома си задължително оставете лъжица със захар и вода в двора или на терасата! Причината ще ви шашне (СНИМКИ)

Преди да излезете от дома си задължително оставете лъжица със захар и вода в двора или на терасата! Причината ще ви шашне (СНИМКИ)

 

 

1531000029_3_20

 

 

Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто ни притесняват, докато се опитваме да имаме добър пикник или излет на открито. Но фактът е, че тези малки насекоми умират.

 

 

 

 

Това е притеснително, защото пчелите са отговорни за прехраната на 90 %от световното население. И всъщност не можем да оцелеем без тях.

 

 

 

 

 

Не е нужно да бъдете тотални еколози, за да уважавате природата, в която живеете, и за щастие има някои изненадващо прости неща, които всеки може да направи, за да помогне на планетата.

 

 

 

 

 

 

Никой не може да направи всичко, но всеки може да направи нещо, както казват. Ние имаме отговорността да запазим нашия красив свят за онези, които ще дойдат след нас.

 

 

 

 

 

92-годишният Сър Дейвид Атънбъро се бори за животните, околната среда и природата през целия си живот.

 

 

 

 

Британският зоолог и автор е може би най-известен като телевизионен водещ, и със сигурност ще го разпознаете, ако го чуете.

Сега тази жива легенда има друго важно послание, което според мен всеки трябва да чуе.

 

 

 

 

 

“Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, хората ще продължат да съществуват само още четири години”, написа наскоро на Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

Дейвид Атънбъроу със сигурност не е първият човек, който говори за това сериозно предупреждение, но постът му напомня, че това е въпрос, който всички трябва да вземем на сериозно.

 

 

 

 

 

Те могат да изглеждат малки и незначителни, но пчелите имат огромна задача – около една трета от храната, която ядем, се опрашва от тези насекоми.

 

 

 

 

 

 

“През последните 5 години пчелното население е спаднало с 1/3”, пише Дейвид Атънбъроу.

 

 

 

 

 

Но ситуацията не е безнадеждна. Има едно нещо, което можем да направим – и това е идея, която се разпространява точно като горски пожар.

 

 

 

 

Дейвид Атънбъроу предлага прост съвет, който всеки трябва да опита: Смесва захарта и водата в лъжица и я оставя в задния двор или терасата. Това може да ви помогне да спаси живота си!

 

 

Дейвид Атънбъро пише:

 

 

 

 

“В това време на годините пчелите често изглеждат като умиращи или мъртви, но те са далеч от тази фаза. Пчелите могат да са уморени и просто нямат достатъчно енергия, за да се върнат в кошера, което често може да доведе до умирането им. Ако откриете уморена пчела в дома си, простото решение със захар и вода ще помогне да съживите изтощена пчела”.

 

 

 

 

 

“Просто смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете лъжицата на открито, за да достигне пчелата до нея. Можете също така да помогнете, като споделите тази публикация, за да повишите осведомеността на хората”, пише още той.

 

 

 

 

 

 

Ето още един начин да помогнете на пчелите и човечеството да процъфтява: да засадите цветя на балкона или в двора. Пчелите, които жужат около вас ще го харесат! / jenata.blitz.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

1530183078-48cc44

Известната кърджалийска гадателка Хари, говореща с духове, разкри какво ни убива по-бързо и от черна магия

юли 8, 2018
сядмичен

Вашият седмичен хороскоп (9-15 юли 2018)

юли 8, 2018
Image_897348_500_0

“Уикенд”: Тежко заболяване споходи Меглена Кунева, все по-често се движи с придружител…

юли 8, 2018
big_1c18

Опасно време в неделя! Ето къде ще вали и трещи и докога ще продължат дъждовете…

юли 7, 2018
big_1b83

Как влияе ретроградният Марс на зодиите до края на лятото

юли 7, 2018
1530784661-2af747dc58dc973f58ab159f636798a3

Изплуваха сензационни подробности за нашенския баровец с “Бугати” за 5 милиона лева (СНИМКИ)

юли 7, 2018