Европа

Унгария награди уволнения от Макрон френски посланик, който нарече ОБРАЗЦОВА политиката на Орбан за мигрантите

Унгария награди уволнения от Макрон френски посланик, който нарече ОБРАЗЦОВА политиката на Орбан за мигрантите

макрон-орбан

 

 

 

 

 

 

 

 

Унгария награди с държавна награда френския посланик Ерик Фурние в признание за усилията му в развиването на двустранните отношения малко след като дипломатът беше заменен заради изтекли в пресата похвали за миграционната политика на Будапеща, предаде Ройтерс.

 

 

 

Фурние бе награден с Командорски кръст на Ордена за заслуги на Унгария, съобщи външното министерство в Будапеща. Държавната наградата е присъдена от президента на страната Янош Адер. Връчвайки ордена, унгарският външен министър Петер Сиярто определил като окуражителна изненада, че някои дипломати са успели да запазят здравия си разум по време на често емоционалните политически дебати в Европа, според съобщение на сайта на министерството.

 

 

 

 

Министърът добави, че Унгария, която е един от най-категоричните противници на имиграцията в Европа, има нужда от съюзници, и че Фурние е неин приятел, предава БТА.

 

 

 

Самият бивш посланик заяви, че целта му е била да разсее редица неправилни представи за Унгария и само се опитвал да информира френското правителство за реалното състояние на нещата.

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон нареди Фурние да бъде отзован, след като в медиите беше публикувано поверително писмо, изпратено лично до Макрон, а също така до министерството на външните работи и институциите на ЕС.

 

 

 

 

В него дипломатът нарича подхода на Унгария към решаването на миграционния проблем „образцов“, и отбелязва, че „унгарците са преусетили проблемите, които влече със себе си притока на нелегални мигранти“.

 

 

 

 

Посланикът се застъпил и в подкрепа на някои конституционни поправки, отнасящи се до политиката спрямо живеещите на територията на Унгария мигранти и защитата на християнската култура и призовал да не се взимат репресивни мерки срещу Будапеща.

 

 

 

 

Ерик Фурние е посланик в Унгария от 2015 г. Сега според министерството на външните работи на Франция 58-годишният дипломат се готви да напусне държавната служба. Съгласно президентски указ от 30 юни мястото му в Будапеща ще заеме жена – Паскал Адреани, припомня ТАСС.

Източник

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

epa06976090 French President Emmanuel Macron delivers a speech during the annual French ambassadors' conference at the Elysee Palace in Paris, France, 27 August 2018.  EPA/PHILIPPE WOJAZER/POOL

Сигурността на ЕС повече не трябва да зависи от САЩ, настоя Макрон

август 27, 2018
салвини1528190538-11

Погнаха Салвини за “злоупотреба с власт” и “лишаване от свобода” на кораб с мигранти в Италия

август 26, 2018
80789-560x315-trim(116,0,1556,1080)

Италия заплаши да замрази вноската си в ЕС, ако и други страни не приемат мигранти

август 24, 2018
orig

НАТО реагира след изказване на Путин: Силите ни в Източна Европа не могат да се сравняват с огромните дивизии на Москва

август 22, 2018
109600_660_370

Правда.ру : Германия отменя “изолацията” на Русия. И двете страни са заплашени от US санкции

август 21, 2018
насилие

Разгонена глутница: 14 бежанци изнасилиха брутално вдовица в Италия и излъчиха гаврата в интернет

август 20, 2018