ИНЦИДЕНТИ

Братчето на убития Алекс от Бяла спря да говори

Братчето на убития Алекс от Бяла спря да говори

братчеbig_1bf5

 

 

 

„Родителите на Алекс нямата сили да присъстват на съдебното заседание. От една година, откакто го няма на този свят най-голямото от трите им момчета, живеят в ада“. Това разкри лелята на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла Силвия Панайотова, пред „Телеграф“.

 

 

Момчето издъхна на 15 юли миналата година в болница след нелеп инцидент, случил се седмица по-рано на излизане от дискотека при спречкване с роми. Обвинен за извършване на престъплението е 32-годишният Валентин М. от Бяла, пише novini.bg.

 

 

Лелята на Алекс сподели още, че по-малкото му братче, което сега е на 4 години, е спряло да говори след смъртта на батко си. Столични лекари давали надежда, че детето ще се оправи с времето, но сега било рано, защото по този начин изразявало мъката си.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

Близки и приятели на Алекс се събраха още сутринта на протест пред Съдебната палата в Русе с искане за справедлив процес. Сред тях бе и 17-годишният му брат Павел. Приятелката на Алекс – Никол, пък носеше портрета му.

 

 

 

В хода на делото бяха разпитани двама свидетели, които не се явиха на делото в началото на юли, тъй като са били нередовно призовани. Травеститът Янко, който обясни, че работел като танцьорка, е бил същата нощ в дискотеката, в която Алекс се е веселил с приятели. Показания даде и друг свидетел, дошъл от Холандия за делото.

 

 

 

Спречкването е станало на 8 юли миналата година към 5:50 часа пред дюнерджийница в града. Според показанията на свидетели Алекс е вървял след група роми, тръгнали да се прибират от дискотеката, викал е след тях и ги е псувал и обиждал.

 

 

 

Други обаче твърдят, че момчето не е проявявало агресия, въпреки че е пило алкохол в заведението. Станало е спречкване между 15-годишния племенник на обвиняемия и Алекс. За да защити роднината си, вуйчото Валентин ударил 18-годишното момче, то паднало назад, ударило главата си в плочките и не помръднало.

 

 

 

Обвинението на прокуратурата срещу Валентин е за предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Петел

https://petel.bg/Bratcheto-na-ubitiya-Aleks-sprya-da-govori__280524

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019