Политика

БСП: Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза

БСП: Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза

 

10562564_329268527198026_6082268922978367899_o

 

Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.

 

 

От БСП не са изненадани от оставките на тримата министри и смятат, че са доста закъснели.

“Днес възлови министри от правителството на стабилността си отиват. Вицепремиер за пореден път истерично и остро реагира и възразява на премиера. По същество това се нарича правителствена криза”, коментира Добрев.

 

“Ще подкрепим оставките на тримата министри, изисквали сме ги многократно. Това, че тези хора си тръгват, не е отговор на големия въпрос ще има ли качествена промяна в политиката, която те водеха“, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

“Дали ще има вот на недоверие – ще решим. Хубаво е обаче да се вслушат в аргументите ни, защото с времето се оказва, че те са правилни. Въпросът за отговорността несъмнено е много важен. Кой носи отговорност и каква. Призоваваме за пълна прозрачност. Истината е, че всички знаят, че в страната големи обществени поръчки се отдават порочно“, коментира още Зарков.

 

БСП настоява и за оставките на министрите Цецка Цачева – заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, и Румен Порожанов – заради кризата в Странджа.

„В понеделник предстои извънредно заседание на ПГ на БСП. Всички решения, които касаят действията ни в парламента, ще бъдат обсъдени в нашите формати“, обяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев. Той посочи, че БСП е единствената опозиционна сила в този парламент и единствена през всички тези години е била близо до хората.

 

„Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието и защо не я разпитват“, попита Добрев.

„Гледам Николай Нанков и всички шефове на АПИ се изредиха в следствието, да направим припомняме и освежаване на паметта. През 2011 година Росен Плевнелиев прави обществената поръчка и дава изпълнението на тази фирма. Защо той не е в следствието“, коментира той.

„Тогава при Росен Плевнелиев зам.-министър е Лиляна Павлова. През 2016 година тя е министър и пуска в експлоатация с акт 16 пътя“, заяви Кирил Добрев.

 

„Или чакаме днес да я „изперем“ и заедно с Лазар Лазаров да ги върнем, и керванът да продължи да си върви и схемата да си работи“, попита зам.-председателят на партията.

„Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица – това е въпросът“, заяви той. „Докато не отговорим няма да намерим отговора и на това защо пътищата ни са некачествени и защо хората умират“, попита още Добрев.

 

Зам.-председателят на левицата изтъкна, че тримата министри са поредните, които си отиват. „Заменяме едни партийни функционери с други. Този път номерът им няма да мине. Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза”, категоричен бе Кирил Добрев.

„Ярък пример, че този керван следва една и съща политика вече 10 години е създаването на нов орган за пътна безопасност. Такъв орган съществува у нас вече 15 години”, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

 

Той припомни, че  през 2011 г. този орган, заедно с правителството тогава, е приел „Стратегия за безопасност на движението”. „На първата страница е снимката на тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В нея са написани абсолютно всички препоръки, които вече 5 дни слушаме по медиите”, коментира Свиленски.  Нищо обаче не е изпълнено. „Има ли смисъл да се прави нов орган, когато нормите и стратегиите не се изпълняват. Остана една година до приключването на тази стратегия. Според нея жертвите по пътищата  трябваше да бъдат намалени на 388 на година, днес те са 393, а е само края на август. Проблемът е системен и е в управляващите”, категоричен бе Георги Свиленски.

ГЛАСОВЕ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

LILAN13

А Лиляна П., дето държи чадърчето над шефа на “Трейс”? Ще я върнат ли пак начело на регионалното министерство

август 31, 2018
radev-moskovski-nankov-620x349

Драстична чистка в кабинета! Борисов поиска оставките на трима от провалените си министри

август 31, 2018
Lilyana-Pavlova1-620x381

Павлова на въпрос дали е работила с фирмата, ремонтирала пътя-убиец: Тези коментари са извън контекста…

август 31, 2018
110139_660_370

Валентин Радев: Ставаме по-добри – жертвите на пътя са 2 пъти по-малко, катастрофите намаляват

август 30, 2018
бойко-лиляна-павлова

Защо привикаха министър Нанков в следствието, вместо Нейно превъзходителство Лиляна Павлова?

август 30, 2018
0434133001535643029_692583_600x458_actualno

Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в поръчките, безнаказаност има навсякъде… ВИДЕО

август 30, 2018