САЩ

В САЩ съвсем изгубиха връзка с главния мозък: Русия да бъде призната за спонсор на световния тероризъм

В САЩ съвсем изгубиха връзка с главния мозък: Русия да бъде призната за спонсор на световния тероризъм

путин690x517_0xd42ee42a_20734351731444206827

 

 

 

Група американски сенатори под ръководството на Линдси Грем разработи нов пакет санкции против Русия, който предполага замразяване на активите на няколко руски банкови активи в САЩ и да въведат забрана за операции в САЩ на тези организации.

 

 

 

 

 

 

При това на Москва трябва да бъдат предявени следните изисквания: да върне Крим в състава на Украйна, да престане да поддържа провъзгласените републики на Донбас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен това Русия трябва да се откаже от подкрепата на официалното правителство на Сирия. Но най-любопитната точка е признаването на Русия за „спонсор на тероризма».

 

 

 

 

 

 

 

Колкото до първите точки – тук всичко отдавна е ясно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Руската страна вече нееднократно е заявявала, че никога няма да се откаже от Крим, а в Донбас позицията на Москва е еднозначна – тя се обявява за дипломатическо разрешаване на конфликта, при това съгласно „Минските договорености“. А пък признаването за „спонсор на тероризма“ – това е нещо новичко.

 

 

 

 

 

 

 

Интересно би било да се разбере на основата на какви принципи американските сенатори са определили този момент.

Примерът със Сирия в този смисъл е много показателен.

 

 

 

 

 

 

 

Колко години коалицията на САЩ се намираше в Близкия Изток? Няколко десетилетия. И като резултат светът получи „Ал Кайда“, „Ислямска държава“ (и двете забранени в Русия) и цял куп по-малко известни групировки.

 

 

 

 

 

 

 

При това към създаването на първата организация Щатите имаха съвсем непосредствено отношение. С други думи, за десетки години на САЩ в Близкия Изток тероризмът само се разрастваше.

 

 

 

 

 

 

 

 

А Русия, идвайки в Сирия по покана на официалното правителство на тази държава, буквално за две години съумя практически напълно да освободи страната от бандити и да върне под контрола на властите повече от 80% от изгубените територии. И кой след всичко това е „спонсор на тероризма“, бихме искали да попитаме?

 

 

 

 

 

 

А ние не сме напомнили още и за целите арсенали от оръжие на САЩ и парковете с американска техника, намерени у ислямските терористи след победата над тях, и за това как авиацията на Щатите прикриваше отстъплението на бандитите от Дейр ез-Зор. Ако трябва да наречем някого „спонсор на тероризма“, то това са само САЩ, господа сенатори!

 

 

 

Превод: М.Желязкова, Поглед.инфо

loading...
0
САЩ

More in САЩ

896-504-sasht-trymp-dzhendyr

САЩ заплашиха Германия със санкции заради Русия

януари 13, 2019
epa05713380 CIA Director nominee Congressman Michael Pompeo testifies during his confirmation hearing before Senate Intelligence Committee on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 12 January 2017. Senate confirmation for President-elect Trump's nominees continues today with hearings for CIA Director, Secretary of Defense and HUD Secretary.

Майк Помпео потвърди: Доналд Тръмп е готов за нови бомбардировки в Сирия

януари 10, 2019
991-ratio-beliiat-dom-sgrada

Кабинетът одобрява утре Ф-16 и излиза с официално решение, Белият дом го приветства авансово

януари 8, 2019
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-497-1200x6301200630

Тръмп се отметна за изтеглянето от Сирия

януари 7, 2019
big_11c9

Тръмп заплаши да обяви извънредно положение в САЩ

януари 5, 2019
white_house_1160x480

Конгресмени внесоха закон „Защита на американската сигурност от Кремълския закон за агресията от 2018 г.“

януари 4, 2019